Γράμμα από το Νότο

// // 13 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Όχι , δεν είμαστε όλοι Έλληνες. Αφήστε μας να λύσουμε τα θέματα μόνοι μας αυτή την φορά. Δεν έχει ανάγκη από γάζες το δέντρο που κόπηκε από την ρίζα. Αφήστε το να βρει τον τρόπο μόνο του να ξαναθεριέψει ή αν δεν έχει γερές ρίζες να εξαφανισθεί για να μην μετατραπεί σε κισσό. Είναι συγκινητικές οι πικετοφορίες και τα κείμενα συμπαράστασης σας μέσω διαδικτύου αλλά είναι πλέον πολύ αργά. Αργήσατε, Ευρωπαίοι, να κατανοήσετε τι μας φυλούσαν για το τέλος οι δικοί σας εξουσιαστές που έχουν τα τσιράκια τους στην Ελλάδα από την εποχή παλαιών Φιλελλήνων. Εθελοτυφλούσατε και τώρα τα γράμματά σας και οι δηλώσεις σας μοιάζουν με επικήδειο μπροστά σε μία ψαροκασέλα που μας έβαλαν για φέρετρο. Όχι δεν είμαστε όλοι Έλληνες, γιατί εμείς κάνουμε την απάνθρωπη πορεία  τώρα και γι’ αυτό αφήστε μας τουλάχιστον την ικανοποίηση να λέμε ότι ο δρόμος αυτός που παγώνει τα πόδια μας είναι αποκλειστικά δικός μας.
Δεν είμαστε όλοι Έλληνες, διότι ούτε εμείς εδώ κάτω στο Νότο των Βαλκανίων δεν είμαστε όλοι της ίδιας ράτσας. Χωριστήκαν τα τσανάκια μας από καιρό. Από την μια μεριά έχουμε τους υποτακτικούς των κομμάτων νέων και νεοεισαγώμενων και από την άλλη τους μοναχικούς που προσπαθούν να σώσουν από τον βομβαρδισμό τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του να φέρεις το ασήκωτο όνομα Έλληνας. Για το λόγο αυτό όταν γράφετε επιστολές συμπαράστασης να βάζετε υποσημειώσεις σε ποιους τις στέλνετε γιατί σε αυτόν τον καφενέ στριμώχθηκαν αγρίως τα παλικάρια από τις αδελφές.  Αν το κάνετε για να προλάβετε το τσουνάμι που έρχεται προς τη μεριά σας τότε οι δηλώσεις συμπαράστασης φανερώνουν δειλία να αντιμετωπίσετε τα δικά σας ψηφισμένα εξουσιαστικά γουρούνια. Δηλώνετε φόβο για την πάρτη σας και όχι αλληλεγγύη για μας.
Το μόνο που μπορείτε να κάνετε μέσα από το φιλεύσπλαχνο  φιλελληνικό σας πνεύμα είναι να προστατέψετε από τα νύχια των δήθεν πολιτισμένων συμπολιτών σας τους Έλληνες που μεταναστεύουν για να επιβιώσουν στον δικό σας τόπο. Να γίνετε σύμμαχοι τους στο δικό σας έδαφος και όχι στο δικό μας γιατί αυτές οι συμμαχίες εισαγωγής μάς έχουν ακρωτηριάσει 200 χρόνια τώρα. Να μην αφήνετε κανέναν να τους πει: «Έλληνα, μού χρωστάς». Να υπερασπιστείτε τουλάχιστον αυτόν που μπορείτε και αφήστε εμάς ήσυχους αυτόν τον σκληρό χειμώνα που θα κάνει χρόνια να τελειώσει. Αφήστε μας ήσυχους διότι πρέπει να μάθουμε από την αρχή. Να καθαρίσουμε το τοπίο, να φτιάξουμε καινούργια θεμέλια, να ξεθάψουμε την σφαγιασμένη  μας ηθική. Να ξαναγίνουμε Έλληνες, όχι για να μας θεωρείτε φίλους σας, αλλά για να ξαναγίνουμε η έμπνευσή σας.

13 σχόλια:

OSTRIA είπε...

εΞΑΙΡΕΤΙΚΟ....!!!

Ανώνυμος είπε...

΄Ετσι ακριβώς νίωθω,έχοντας περάσει τα τελευταία 2 χρόνια στη β.Ευρώπη.
Είναι αργά πλέον για αλληλεγγύη.
Συγχαρητήρια!!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δεν είναι εύκολο και να θέλει κανείς, να διαφωνήσει μαζί σου .
Πόσο μάλλον εγώ που προσέγγισα το ίδιο θέμα στον ΠΗΓΑΙΜΟ (http://ligery.pblogs.gr/2012/02/einai-oloi-toys-ellhnes.html) όχι τόσο εμπεριστατωμένα βέβαια και από από την ίδια οπτική γωνία με Σένα.
Προσπάθησα όμως να δώσω μιαν σφαιρική εικόνα στον αναγνώστη για να βγάλει ο ίδιος τα συμπεράσματά του.

Δέχομαι την άποψη ότι όλο αυτό το κύμα της Αλληλεγγύης υπέρ του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού και καθυστερημένο ήλθε και συνοδεύεται από κάποιες
σκοπιμότητες.
Αλλά νομίζεις ότι δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ απλός ή διακριτός Ευρωπαίος πολίτης που να εκφράζει αγνά κι ανθρωπιστικά την αλληλεγγύη του και την κάθετη αντίθεσή του στα Γερμανικά σχέδια ;;;
Και αν όντως υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ ,δεν του οφείλουμε ευχαρίστηση
κι ευγνωμοσύνη ;

Αλλά ακόμη και αυτούς που πιθανόν η λογική άποψη ότι, αν η Ελλάδα οδηγηθεί στην τελική πτώση θα ακολουθήσει ένα ντόμινο πτώσης και των άλλων χωρών κάτω από την ασφυκτική πίεση και βιασμό της βιωτής τους ,σύμφωνα με την γερμανική τρέλα όπως αυτή εννοεί το «πρότυπο» ζωής κάθε Ευρωπαίου πολίτη , δεν πρέπει να τους ενθαρρύνομε σ’ αυτές τις διαμαρτυρίες αλληλεγγύης ;

Όπως και να το κάνουμε η Αλληλεγγύη είναι καταλυτική από οποιοδήποτε αίτιο κι αν εμφορείται έστω κι από επικοινωνιακό κι αν ακόμη δεν είναι η αμιγώς Ανθρωπιστική Αξία όπως την εννοούμε οι περισσότεροι άνθρωποι.Όταν έχει θετικό αποτέλεσμα είναι φρόνιμο να την αποποιούμαστε;;;;
Γνώμη μου.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Iptamenos Ollandos είπε...

Κλαίω αδελφέ, κλαίει και η ψυχή μου. Δεν κλαίω από στεναχώρια για τον παγωμένο δρόμο που μας βρήκε. Κλαίω από λύπη για το δέντρο που κόπηκε, κλαίω από θυμό για τις αδελφές του νότου, κλαίω από τα γέλια με το ανέκδοτο της ενωμένης Ευρώπης, κλαίω από χαρά για τον Λόγο σου.

Να είσαι καλά.

Maria Veremi είπε...

να εισαι καλα αδερφε μου.λες μεγαλες αληθειες. καλοδεχουμενη η αλληλεγγυη τους αλλα συμφωνω οτι εμας πια πρεπει να μας αφησουν ησυχους για να μπορεσουμε να σηκωθουμε ορθοι, κι αν θελουν κατι να κανουν ας φυλαξουν τους δικους μας που δουλευουν στον τοπο τους απο τα δικα τους τα γουρουνια που τους λενε "ελα ελληνα παρε ενα ευρω".με τα δικα μας γουρουνια, και με το παρον και το μελλον της πατριδας μας θα λογαριαστουμε εμεις.καλη λευτερια αδερφε.

Φώντας είπε...

Αγαπητέ Simple
Θα ξαναγίνουμε ο φάρος και η έμπνευσή τους απλά "Να καθαρίσουμε το τοπίο, να φτιάξουμε καινούργια θεμέλια, να ξεθάψουμε την σφαγιασμένη μας ηθική. Να ξαναγίνουμε Έλληνες, όχι για να μας θεωρείτε φίλους σας, αλλά για να ξαναγίνουμε η έμπνευσή σας. "
Την βαθιά μου υπόκλιση γιατί αυτό το κείμενο είναι πρόταση-πρόταση γεμάτο αλήθειες και θέλει μελέτη και όχι διάβασμα.
Να είσαι πάντα καλά.

tiktos είπε...

"πρωτόγνωρη κινητοποίηση έγινε μέσω internet" διαβάζω παντού.
Και ανησυχώ.Διότι μου έρχεται στο μυαλό κάποιο......τόξο.

Ανώνυμος είπε...

Στη Γαλλία πρώτη είδηση, επιβεβλημένη φαίνεται, παίζουν απ' το πρωί την κηδεία της Γουίντνυ Χιούστον που σημείωσε παταγώδη αποτυχία ως προς τη λαϊκή προσέλευση και ξεβρακώθηκαν οι συνδέσεις που κάναν τα κανάλια αφού η αδιαφορία ήταν έκδηλη. Δεύτερη είδηση η συγκέντρωση στο Τροκαντερό ως διασπορά πανικου παιγμένη με κάτι τρομοκρατημένους γέροντες να προβλέπουν τα χειρότερα για όλους. Μετά η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας τους.
Δεν είναι κακό πράγμα η αλληλεγγύη των λαών, όμως είναι ανέφικτη αυτή την εποχή λογω του μηντιατικού ολοκληρωτισμού. Στα επόμενα στάδια θα δούμε...
Για μας στο προγραμμα οπωσδήποτε είναι να τους τιμωρήσουμε και λίγο χρόνος να γλύψουμε τις πληγές μας για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και λαϊκή ενότητα...

Ανώνυμος είπε...

καταπληκτικό, δυνατό, αληθινό μα και με μια πίκρα που τη γευόμαστε όλοι οι Έλληνες

θα ήθελα την άδειά σου να το αναδημοσιεύσω

alfazita είπε...

Θαυμασιο!!!!

Simple Man είπε...

Ostria,
ευχαριστώ.

Ανώνυμος,
τόσο αργά που έχει βρομίσει.

λυγερή,
αν δεν μπορείς να ξυστείς από μονάχος σου τότε να προσέχεις αυτόν που θα σταθεί στα νώτα σου για να σε ξύσει.

Ιπτάμενε,
χαίρομαι που κλαις. Αυτό που χάθηκε τελικά για κάποιους λίγους άξιζε να υπάρχει.

Maria Veremi,
ναι, να έρθει η ώρα να τελειώνουμε με τον καφενέ. Ή θα τον κάνουμε ως πρέπει ή θα τον κάψουμε μια και καλή από μονάχοι μας.

Φώντα,
μπορεί να μην μάς αρέσει αυτό το νέο που θα γεννηθεί από αυτόν τον τόπο αλλά θα γεννηθεί και θα είναι ελληνικό.

tiktos,
καλά το σκέφτηκες. Αλλά δεν τους έκατσε το κόλπο αυτή την φορά.

Ανώνυμε,
τα είπες ωραία.

Silena,
σε ευχαριστώ. Μετά χαράς κάντο ό,τι θες. Ανήκει πλέον σε όλους.

alfazita,
πάντα δυνατός να είσαι.

Θεόφραστος είπε...

Δε θέλω να εμπνεύσω κανένα ρε...ΚΑΝΕΝΑ!!!
Η Ελλάδα που εμπνέει, που επιμένει, που νικά και κουραφέξαλα!
Όποιος δε με σέβεται θα με φοβάται. Έτσι θα γίνει γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Σε αυτό τον τόπο θα γίνουν "αφεντικά" αργά ή γρήγορα αυτοί που πρέπει...ΤΕΛΟΣ!!!

Simple Man είπε...

Θεόφραστε,
και τι σκας; Μην εμπνέεις αλλά από ό,τι βλέπω στο μπλογκ σου σε κάθετη παράθεση δεξιά, σε έχουν εμπνεύσει πολλοί Έλληνες αλλά και κάποιοι άλλοι, που εμπνευστήκαν από εκείνους τους Έλληνες και ενέπνευσαν κι εσένα.