Για μια τρύπια καρδιά

// // Leave a Comment
Κατερίνα Γκαράνη
Η Χάνα Τζόουνς πήρε τον θάνατο στα χέρια της. Με ηρεμία και πλήρη επίγνωση αυτών που ζητούσε απαίτησε το τέλος της να είναι αξιοπρεπές αφού η κατάσταση της υγείας της, τα τελευταία 13 χρόνια, πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Τα φάρμακα για τη λευχαιμία που της χορηγήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια της έκαναν μία τρύπα στην καρδιά. Μία τρύπα που θα έκλεινε μόνο αν έμπαινε στο χειρουργείο. Η Χάνα αρνήθηκε ακόμα και όταν οι γιατροί πήγαν στο δικαστήριο για να ζητήσουν την εντολή της αρχής να μπει η Χάνα στο χειρουργείο.
Η Χάνα όμως μίλησε ενώπιον των ανθρώπων της Πρόνοιας και τους εξήγησε ότι μετά το χειρουργείο θα χρειαζόταν συνεχώς μηχανική υποστήριξη συν τις χημειοθεραπείες για τον καρκίνο: «13 χρόνια ζω έναν εφιάλτη. Αφήστε με να πεθάνω αξιοπρεπώς», είπε. Και η Πρόνοια συμφώνησε να υποστηρίξει την απόφαση της Χάνα να μην μπει στο χειρουργείο και να πεθάνει από την τρύπα που είχε στην καρδιά. Αξιοπρεπώς να αφήσει την τελευταία της πνοή στο σπίτι της και όχι σε ένα κρεββάτι νοσοκομείου.
Μία ολόκληρη ζωή η Χάνα πολεμούσε, αφού ο καρκίνος την χτύπησε όταν ήταν μόλις 5 μηνών μωρό. Μία 13χρονη θα φύγει με μια τρύπια καρδιά αλλά η στάση θανάτου της, έκανε τις καρδιές πολλών να χτυπήσουν δυνατά από σεβασμό για αυτό το υπέροχο πλάσμα.