«Την αλήθεια, ρε. Την αλήθεια»

// // 18 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Τους πόνεσε πολύ. Τους πόνεσε τόσο πολύ που ξέχασαν με την μία τους κανόνες της Δημοκρατίας που συχνά τους αναφέρουν όταν θέλουν να μας πείσουν ότι οι θέσεις και οι άδικες πολιτικές κινήσεις τους είναι για το κοινό καλό αλλά αυτοί οι κανόνες έχουν ως θύματα μόνο αυτούς που καταλαβαίνουν ότι η λεπίδα της γκιλοτίνας πέφτει μόνο προς τα κάτω, ποτέ προς τα πάνω. Αποδεικνύεται μέσα στον πολιτικό τους πανικό ότι αυτή εδώ την χώρα της Ολιγοκρατίας την διαχειριζόταν και την διαχειρίζονται όχι οι αχυράνθρωποι με την ψήφο του λαουτζίκου αλλά οι διακινητές των σκέψεων, που ο λαουτζίκος ποτέ δεν κατάλαβε ότι τους έχει παραδώσει την ελευθερία και την αλήθεια άνευ όρων. Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Αυτόν τον τόπο τον κυβερνάει το παρακράτος των ΜΜΕ.
Η ανωνυμία των ελεύθερων δικτυογράφων τελικώς ήταν η μεγαλύτερη πολιτική νίκη της νεότερης Ελλάδας από την εποχή που ο πολύγραφος δούλευε σε υπόγεια και οι διαχειριστές τους ήταν με ονόματα όπως «Κεραυνός», «Ανυπόμονος» και τόσα άλλα. Η ελευθερία της ζωής δεν απέχει καθόλου από την ελευθερία της σκέψης και της πληροφόρησης Όταν σου πληρώνουν το ενοίκιο του κρυφού υπογείου, όταν ο πολύγραφος έχει εικονικά τιμολόγια, όταν ο διαχειριστής μπαινοβγαίνει στην Γκεστάπο με το κουστουμάκι και το ονοματεπώνυμό του, όταν ο τάχα μου αγωνιστής πίνει τον πρωινό καφέ με τον αχυράνθρωπο δασκαλεύοντάς τον πώς θα περάσει την είδηση στον λαουτζίκο αποφεύγοντας την κοινωνική οργή, τότε καπηλευτής της ελευθερίας της άποψης δεν είναι ο ψηφισμένος φασίστας αλλά το καλολαδωμένο ανθρωπάκι με το επώνυμο άρθρο αλλά την ανώνυμη φιλοδοξία του. Ποιος λοιπόν είναι ο επικίνδυνος για την Δημοκρατία; Ο ανώνυμος με τις επώνυμες σκέψεις του ή ο επώνυμος με τις ανώνυμες επιθυμίες του;
Βεβαίως και γνωρίζουν ποιοι είμαστε όλοι εμείς. Βεβαίως και γνωρίζουν τί δουλειά κάνουμε, που ζούμε και πώς ζούμε. Είναι αφέλεια να θεωρούμε ότι κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας. Εκεί που σκοντάφτουν τα φασιστοειδή που κυβερνάνε και διαχειρίζονται την Δημοκρατία μέσω νομίμων Μέσων, είναι στο ότι η κουκούλα του καταδότη πόνεσε και μισήθηκε περισσότερο από τον ίδιο τον κατακτητή. Δεν μας στήνουν ακόμη στον τοίχο γιατί απλά φοβούνται το Παγκόσμιο Δίκαιο στο οποίο ανήκει το Διαδίκτυο Αν ήταν θέμα εθνικό θα είχαν από καιρό στείλει στις έδρες μας τους ταγματασφαλίτες.
Αυτό που βγαίνει από το δήθεν κυνηγητό των ελεύθερων δικτυογράφων είναι ότι αυτό το παρακράτος δεν έγινε ποτέ κράτος. Πάντα σε παρακολουθούσε ο σπιούνος ποια εφημερίδα διαβάζεις και ποιον σταθμό εμπιστεύεσαι για την αλήθεια. Επειδή όμως τώρα πλέον είναι ακίνδυνο για το παρακράτος να διαβάζεις τις νόμιμες δικές του εφημερίδες και να ακούς ή να παρακολουθείς τους δικούς του νόμιμους σταθμούς βγάλαν τα λαγωνικά στην γύρα για να μας στείλουν στα Δημοκρατικά Υπόγεια της Αστυνομίας Δικτύου και Επικοινωνίας
Η δημοσιογραφική δεοντολογία στην Ελλάδα έχει εδώ και χρόνια καταστρατηγηθεί από τους ίδιους τους δημοσιολάγνους που για μία υπογραφή σε έντυπο και για μία θέση μέλους στην ΕΣΗΕΑ ξέχασαν ότι είναι υπάλληλοι της αλήθειας και όχι των αφεντικών που στήνουν ψεύτικες εφημερίδες, ψεύτικο ηλεκτρονικό τύπο για να μπορούν να διαχειρίζονται την οργή του λαού. Δεν καταδικάζω κανέναν βουλευτή που κλέβει, που καταχράζεται την εξουσία του και που είναι βασιλικότερος του βασιλέως. Καταδικάζω όμως σε εσχάτη προδοσία στην συνείδησή μου τους ανθρώπους που καλύπτουν όλους τους παραπάνω εν γνώση τους και κρύβουν από τους πραγματικούς εργοδότες τους, που είναι οι πολίτες αυτής της χώρας, την αλήθεια και μόνο αυτή. Διότι αν η αλήθεια που παίρνουμε σε δόσεις ήταν πραγματικά επώνυμη τότε δεν θα ήμασταν όλοι εμείς ανώνυμοι.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Οι ελεύθεροι δικτυογράφοι ίσως είναι η μεγαλύτερη πολιτική νίκη της νεότερης Ελλάδας.
Προσπαθώ και γω πρόσφατα να εκφραστώ μέσα από κάποιο blog (αν και με ελάχιστες γνώσεις δικτύου).
Δεν βλέπω την ανωνυμία ως προστασία αλλά, όπως λες και συ, ως ελευθερία.
Σου γράφω ως ανώνυμος για να εκφραστώ πιο επώνυμα. Αγγελική

simple man είπε...

Αγγελική,
δεν νομίζω ότι έχει σημασία "ποιος είσαι" αλλά "τι είσαι". Την καλημέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΣΤΟΝ

Citypress-gr.admin είπε...

SIMLE MAN - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΩ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ...αν η αλήθεια που παίρνουμε σε δόσεις ήταν πραγματικά επώνυμη τότε δεν θα ήμασταν όλοι εμείς ανώνυμοι.

simple man είπε...

Πλάτανε,
να' σαι καλά και πάντα να γράφεις αυτά που σκέφτεσαι "χωρίς φιοριτούρες".

Citypress-gr.admin,
"το ψέμα έχει κοντά ποδάρια". Οι νάνοι της δημοσιολαγνίας και της πολιτικής ας πρόσεχαν. Αυτό που θεωρούν ψιχάλα είναι απλά το σάλιο μας.

Ανώνυμος είπε...

Αληθείς γνώμες είναι εκείνες που επιβεβαιώνονται και δεν αμφισβητούνται από το ολοφάνερο,ενώ ψευδείς γνώμες είναι εκείνες που αμφισβητούνται και δεν επιβεβαιώνονται από το ολοφάνερο(Επίκουρος).EL

simple man είπε...

EL,
δεν έχω να απαντήσω τίποτε μετά την σκέψη του Επίκουρου. Μόνο να βάλω στην παρέα μία λαϊκή σοφία που καθρεπτίζει την "αλήθεια" των Μέσων και των Πολιτικών: "Η αλήθεια σιωπά όταν μιλάνε τα λεφτά".

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και γνωρίζουν ποιοι είμαστε!

Τουλάχιστον, όταν θα καταγγείλουν τον βιασμό τους, θα μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια ποιος τους φέρμαρε...

simple man είπε...

Kommatoskylo,
μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!!!

Iptamenos Ollandos είπε...

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά, αδελφέ.

Την σιχαμένη ενημέρωση πάντως την έχω κόψει πολύ πριν την εμφάνιση των ιστολογίων. Ξέρεις πιστεύω ακράδαντα ότι αν κόψεις για κανένα χρόνο την "ενημέρωση" (εφημερίδες, ΤV κτλ.) τότε μπορείς να διακρίνεις ολοκάθαρα την διαφορά του αληθινού με το αληθοφανή. Για του λόγου το αληθές δεν μπόρεσα ποτέ να ξαναδιαβάσω τους σιχαμένους χωρίς τάσεις εμετού...

Να είσαι καλά και να μας δίνεις τα φώτα σου...

simple man είπε...

Iptamene,
πάντα ο Τύπος ήταν πίσω από όλα σε όλες τις χώρες, απλά στην Ελλάδα έχει παραγίνει. Δεν δικαιολογούνται όμως ούτε οι νεοέλληνες που έδωσαν άνευ όρων το δικαίωμα τους για την αλήθεια στους πραγματικούς διοικητές αυτού του κράτους: Στους δημοσιολάγνους.

Χάρηκα που σε "ξαναείδα".

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω λόγια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που μιλάς έτσι. Εδώ βρίσκεται ολάκερο απελευθερωτικό πρόγραμμα "δεν νομίζω ότι έχει σημασία "ποιος είσαι" αλλά "τι είσαι".

Odyssey είπε...

Καλώς σας βρήκα. Χαίρομαι γι' αυτό.
Όχι, βέβαια, μόνο για το τωρινό ποστ.
Δεν έχω να πω τίποτα σπουδαίο.
Μόνο που πρόσφατα, έγινα "εκδότης" στο νησί μου. (Για λόγους βιοπορισμού).
Αυτό που προσπαθώ να πουλήσω δεν το είπα εφημερίδα. "Έντυπο" το λέω ακόμα.
Λες, μια μέρα, να διαβάσω για μένα κάτι σαν αυτά που γράφεις σήμερα;
Ανατριχίλα.
To old to r'n'r.
Πολύ γέρος για να αλλάξω.
Πολύ νέος για πολλά άλλα.
Ίδωμεν.

Unknown είπε...

Ζω σε χωριό. Τα κείμενά σου αγαπητέ Simple Man πολλές φορές με βρίσκουν σύμφωνο και τα αναδημοσιεύω. Δεν δημοσιογραφώ και δεν κάνω αυτό το σκατοεπάγγελμα. Το κέφι μου και την πλάκα μου κάνω. Μερικές φορές ντρέπομαι γι αυτό. Όταν ξεκίνησα το blogging (εδώ και 15 μήνες)για να έχω τα δελτία τύπου της Νομαρχίας έπρεπε να δηλώσω εγγράφως το όνομά μου ως διαχειριστής και υπεύθυνος του blog. Το έκανα. Έγινα το μέσον τους και η προπαγάνδα τους. Μέγα σφάλμα. Μαζί με τα δελτία τύπου της νομαρχίας πλάκωσαν και οι βουλευτές και οι υποψήφιοι και τα κόμματα και οι γραφικοί. Έκτοτε εγώ ο ανώνυμος-επώνυμος άνθρωπος έκανα "πέρα". Επειδή μακρηγορώ καταλήγω με τη σκέψη σου:

"Η ελευθερία της ζωής δεν απέχει καθόλου από την ελευθερία της σκέψης και της πληροφόρησης".

Τους χαιρετισμούς μου

http://thespiaka.blogspot.com/2009/07/blog-post_30.html

simple man είπε...

Ανώνυμε,
ευτυχώς που στο "μεγάλο δικαστήριο" δεν θα μας ρωτήσουν "ποιος είσαι" αλλά "τι έκανες"; Ελπίζω...

simple man είπε...

Odyssey,
αν δεν κρύψεις την αλήθεια για να ικανοποίησεις κάποιους παράγοντες του νησιού σου αλλά και την βόλεψη των πολιτών και αν οι σκέψεις σου, που δημοσιοποιείς επώνυμα, δεν έχουν στόχο την εξαργύρωση για προσωπικό όφελος τότε μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Καλή συνέχεια με το έντυπο.

simple man είπε...

Θεσπιακά,
δεν έκανες εσύ σφάλμα. Σφάλμα έχουν κάνει οι εκδότες και δημοσιογράφοι της περιοχής σου (όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα) που αναδημοσιεύουν δελτία τύπου όλων αυτών που ανέφερες για 20 Ευρώ και μια μπύρα στο καφενείο. Οπου υπάρχει "πολιτική" στην Ελλάδα υπάρχει και "δημοσιογραφία". Εκεί για μένα είναι το πρόβλημα. Αντί να γίνονται οι δημοσιογράφοι οι υπεύθυνοι τύπου του τόπου τους και των κατοίκων, γίνονται οι τελάληδες των πολιτικάντιδων. Φταίμε όλοι μας γι' αυτό. Βλέπεις ότι ποτέ δεν έγινε μήνυση σε "δημοσιογραφικό έντυπο" για την απόκρυψη της αλήθειας αλλά καθημερινώς μηνύονται για την προσβολή της επωνύμιας του κάθε τεμπέλη που θέλει να διοικει αυτόν τον τόπο. Καλά έκανες και έκανες "πέρα". Γιατί το blogging είναι η αλήθεια για τους "πέρα". Σε επισκέπτομαι...

bloggertips.gr είπε...

καλησπέρα,

σήμερα είδα για πρώτη φορά το blog σας.
το βρήκα πολύ ενδιαφέρων

εγώ έχω το http://www.johnpatrablog.blogspot.com/ .αν θέλετε ρίξτε του μια ματια

καλό καλοκαίρι από τον johnpatra