Κάλπη...κοι

// // 8 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Αν υπήρχε η δυνατότητα αύριο το πρωί με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού να σε εξαφανίσουν, Έλληνα, θα το έκαναν. Έχει φθάσει πλέον η ώρα που δεν σε χρειάζονται άλλο. Το καθήκον σου, συνειδητά και ασυνείδητα, προς την ναζιστική Ενωμένη Ευρώπη το έκανες και με το παραπάνω. Ο στρατιώτης του Νότου έδωσε ό,τι είχε να δώσει και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από το πεδίο κατασκευασμένης μάχης που έστησαν στρατηγοί και ηγέτες.
Η αλήθεια είναι ότι περίμεναν κάποια ανταρσία από το στράτευμα των νοτίων Βαλκανίων, όπως είχαν βρει από αυτό των βορείων Βαλκανίων δύο δεκαετίες πριν. Αλλά εδώ δε μάτωσε μύτη για το ναρκοπέδιο που σου έστηναν σιγά-σιγά κυκλώνοντας εσένα και τα πολύτιμά σου. Αν και βλέπαμε όλοι ότι ενώ εμείς είχαμε μπροστά το μέτωπο, οι κοινοβουλευτικοί στρατηγοί αντί να κυκλώνουν τους εχθρούς κύκλωναν εμάς, δεν κάναμε βήμα εναντίον τους. Αντίθετα στο τελευταίο σύνθημά τους “ψηφίστε μας” πατώντας πάνω στις νάρκες θα τρέξουν οι Έλληνες για την τελευταία έξοδο.
Γίναμε βάρος περιττό διότι, όπως καταλαβαίνεις από τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, αυτό που ήθελαν ήταν η χώρα που θεωρείς μέχρι σήμερα ότι σου ανήκει. Κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα σού ανήκει μόνο ότι σου επιτρέπουν να σού ανήκει. Έφθασες στο σημείο να διαπραγματεύεσαι την γη σου και την ζωή σου με αντίτιμο που θα ορίσει ο ναζιστής γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Χθες ήταν 50,000 ευρώ, σήμερα είναι 5,000 ευρώ και αύριο θα είναι 1 ευρώ. Η τιμή της ελευθερίας και της ζωής σου, απ' ό,τι βλέπεις, πέφτει κατακόρυφα. Στοιχίζεις περισσότερα πλέον απ' ό,τι μπορείς να δώσεις κι αυτό είναι αντίθετο με το σύστημα των Αρίων της Ευρώπης. Κοινώς μπορούσαν να ανεχτούν τον γύφτο όταν αυτός τους τάιζε, αλλά ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα για την Αρία φυλή των Ευρωπαίων, ο Γύφτος του Νοτιότερου άκρου των Βαλκανίων. Αυτός που κατά τύχη γεννήθηκε στον τόπο των θεών και των ηρώων.
Επί 200 χρόνια δεν είχαν τι να σε κάνουν. Σου όριζαν βασιλιάδες Βαυαρούς, πρωθυπουργούς που έσκυβαν σε κάθε προσταγή των Μεγάλων Δυνάμεων, δικτάτορες που το όνομά τους ήταν μεγαλύτερο από το ύψος τους και πρωθυπουργούς που υπέγραφαν την νέα υποδούλωσή σου στην ΕΟΚ με το πρόσχημα του εξευρωπαϊσμού. Μέχρι και σοσιαλιστή σού έφεραν γνωρίζοντας ότι θα τσιμπήσεις στο “πάρτα όλα” σπρώχνοντάς σε στο λάκκο με τα φίδια. Είχες την ευθύνη των επιλογών σου και τώρα περνάς από τον πάγκο για τις τρύπιες δεκάρες που σου έδωσαν με τις χούφτες και εσύ νόμιζες ότι έπαιρνες χρυσό. Σε έβαλαν στην ευρωπαϊκή σκέψη ότι όλα κοστίζουν και να τώρα που έφθασες εσύ να κοστολογείσαι  από τις εταιρείες τους ως ασθενής, ως άνεργος, ως αναξιοπαθούντας. Φαντάσου ότι ακόμα και για την ναζιστική φρίκη που έζησαν οι πρόγονοί σου, σε έβαλαν στο σκεπτικό να θέλεις να την εξαργυρώσεις, και το χειρότερο, με τον θάνατο και τον βασανισμό των προγόνων σου να ξεχρεώσεις τα δικά σου γούστα. Εις τον θάνατο του μαλάκα! Εκεί καταντήσαμε.
Τους έδωσες το δικαίωμα να σε αντιμετωπίζουν, όχι ως λαό που του ανήκει δικαιωματικά αυτός ο τόπος και η ιστορία, αλλά σαν τον τουρίστα που τυχαία έπεσε εδώ και τώρα δεν έχει να πληρώσει το ξενοδοχείο για να βγάλει την παγερή νύχτα. Βλέπεις κι εσύ την ιστορία σου δεν έκανες τον κόπο να την μάθεις, αλλά τώρα ευκαιριακά την παπαγαλίζεις άτσαλα για να υπερασπιστείς το δικαίωμα της ύπαρξής σου.
Μην ξεχνάς ότι το πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό σου το έχουν ήδη πάρει με το πρώτο κύμα νεομετανάστευσης. Τώρα θα πάρουν και το δεύτερο βάζοντας λουκέτο σε ό,τι ακόμα δεν έχουν βάλει και θα μείνουμε πίσω κουτσοί, στραβοί και μίζεροι να ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε. Αλλά επειδή και οι τρύπες έχουν αξία για τους Ευρωπαίους θα σου ετοιμάσουν τα ανάλογα γκέτο να στριμώξεις την οικογένεια, τα όνειρα και την ξεπεσμένη σου καταγωγή. Δεν είσαι άλλωστε και η γενιά της Προσφυγιάς, ούτε καν η γενιά της Κατοχής. Δεν αντιμετώπισες ποτέ εχθρό κατά μέτωπο για να ξέρεις πώς θα επιβιώσεις, αντίθετα τον εχθρό τον έβαζες στο σπίτι σου ως υποψήφιο σωτήρα του χωριού σου, της πόλης σου, της περιφέρειάς σου, της χώρα σου. Αυτής της χώρας που τώρα εσύ δεν χωράς.
Το πιο άνανδρο πάντως που έχει η ράτσα σου, νεοέλληνα, είναι το πείσμα σου να θέλεις να σώσεις τον διπλανό χωρίς αυτός να έχει ανάγκη την δικιά σου ύποπτη σωτηρία. Γουστάρεις να κάνεις κολιγιές ακόμη και με προδότες ή κουκουλοφόρους για μία θέση στο ψηφοδέλτιο. Για να μου αποδείξεις ότι εσύ είσαι “τρομοκράτης” και “αντιστασιακός”, ενώ εγώ ηττοπαθής. Ότι το δικό σου IQ είναι πιο υψηλό από το δικό μου, που έχω αποφασίσει να μην δίνω κώλο κι ας πεθάνω από ασιτία. Πολεμάς να μην μείνει ούτε μία στάλα ανυπότακτων σε τούτο το χώμα. Γκεμπελίζεις κλείνοντας όλες τις πιθανές διόδους μιας πραγματικής τελευταίας εξόδου.
4 χρόνια Κατοχής και αυτό που μένει τελικά από τους ήσυχους αυτόχειρες, από τους ήσυχους θανάτους, από τα ήσυχα λουκέτα, από τους ήσυχους λυγμούς, από τις ήσυχες καταθλίψεις, από την ήσυχη εθνική παράδοση άνευ όρων είναι ο ανυπόφορος θόρυβος που κάνει η κάλπικη φωνή σου πέφτοντας στους τενεκέδες του ξεπουλήματος.

8 σχόλια:

alfazita είπε...

Έφθασες στο σημείο να διαπραγματεύεσαι την γη σου και την ζωή σου με αντίτιμο που θα ορίσει ο ναζιστής γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Χθες ήταν 50,000 ευρώ, σήμερα είναι 5,000 ευρώ και αύριο θα είναι 1 ευρώ. Η τιμή της ελευθερίας και της ζωής σου, απ' ό,τι βλέπεις, πέφτει κατακόρυφα.

ΤΑ ειπες ολα σε λιγες γραμμες
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς...απόλυτα εύστοχο γραπτό!!!

pølsemannen είπε...

Έτσι ακριβώς.

Ανώνυμος είπε...

Ορθά και ακριβέστατα αυτά που έγραψες, αλλά όπως τα σκυλιά γαυγίζουν για να τρομάξουν τον αντίπαλο άσχετα αν φοβούνται, έτσι δεν γαυγίζουν αυτούς τους καιρούς και τα σκυλιά της εξουσίας ; Τί φοβούνται όλοι αυτοί οι κόλακες (σκύλοι) της εξουσίας και έχουν λυσάξει στο γαύγισμα και το λυσασμένο ουρλιαχτό; Μήπως ακούν την εκοφαντική σιωπή μας που σπάει και τσακίζει τις κλιδώσεις τους με αποτέλεσμα να κάνουν τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις;
Κι εμείς; μήπως έχοντας αποθικευμένα στο dna μας όλα αυτά που πέρασαν οι πρόγονοί μας από τόσες χιλιάδες χρόνια πριν , μήπως περιμένουμε να δούμε τα πραγματικά όπλα των αντιπάλων μας για να βγάλουμε τα αληθινά μας όπλα και να τους εξοντώσουμε;

πρκλς είπε...

Εγώ γράφω ένα σχόλιο άσχετο με το θέμα.
Γράφω προκειμένου να υπογραμμίσω τη χαρά και τον ενθουσιασμό μου για το λόγο ότι επιτέλους βρέθηκε κάποιος να εντάξει το simplemangreek.blogspot.com σε μια σωστή ομαδοποίηση της μπλογκόσφαιρας!!!
Κλικ εδώ
Μεγαλεία!!!!

Simple Man είπε...


Απόστολε,
η αξία της ζωής πηγαίνει αντιστρόφως ανάλογα με την αξία των μετοχών της "δημοκρατίας".

Ανώνυμε 15/1,
ένα πικρό ευχαριστώ.

polsemannen,
δυστυχώς.

Ανώνυμε 27/1,
τα έχουν βγάλει τα πραγματικά τους όπλα. Μην περιμένεις σφαίρες όταν υπάρχουν οι "δημοκρατικά" ψηφισμένοι νόμοι.

πρκλς
Με μαλάκες δεν ασχολούμαι γιατί αν ασχοληθώ σοβαρά θα βρομίσει ο τόπος. Μακάριοι οι πτωχοί τω σπέρματι και όσοι θαμπώνονται από φωνούλες που πήραν λάθος δρόμο και βγαίνουν από λάθος σημείο του σώματος (στόμα) αντί από τον ξεχειλωμένο πρωκτό τους.
Ποτέ άλλοτε ο Ναζισμός δεν είχε τόσους άξιους εγχώριους υπαλλήλους.
Ας ψάξει καλύτερους "ερευνητές" το κόμμα που τον πλήρωσε για το βεβιασμένο φακέλωμα γιατί με τέτοιους "ερευνητές" πάλι στο 4% θα πέσει. Και είναι κρίμα γιατί έστησαν κυριολεκτικά πολλοί κώλο για να φθάσει το ποσοστό εκεί που έφθασε.

Βασίλειος Λιάκος είπε...

Δεν μπορεί να υπάρξη λύση από αυτούς που έφεραν την κρίση!
Χρειάζεται ριζική αλλαγή το πολιτικό μας σκηνικό. Ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τους προδότες και τους λωποδύτες (αλλά και Χριστοκάπηλους) που τόσα χρόνια εξυπηρετούσαν και στήριξαν τα συμφέροντα που μας έφτασαν σε αυτή την εξαθλίωση. Έλληνες τίμιους,ηθικούς και να αγαπούν την Πατρίδα τους και τον Χριστό. Η πρόταση είναι: πολιτική παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
http://www.koinwnia.com/2010-01-19-10-29-58/tautotita/politikes-theseis

Ανώνυμος είπε...

Γεια
Σε έχω ξαναδιαβάσει παλιότερα σήμερα σκέφτηκα να περάσω πάλι.
Είσαι πολύ καλός πιστεύω ότι είσαι διαχρονικός .
Είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.
γιωργος