Η Αυτοκρατορία των Γιγαντάκων

// // 11 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Η ελληνική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί αποσβολωμένη (για μια ακόμη φορά) τα τεκταινόμενα με τους γιγαντάκους και πέφτει από τα σύννεφα (για μια ακόμη φορά). Παρακολουθεί σοβαρούς δημοσιογράφους(;) να δίνουν βήμα σε επιχειρηματίες(;) με μπράβους και συμβόλαια θανάτου (για μια ακόμη φορά). Βλέπει σοβαρούς δικηγόρους να αναλύουν το δίκιο του πελάτη τους (για μια ακόμη φορά). Αναρωτιέται πώς ξεκινάς από το χωριό σου ξεβράκωτος και γίνεσαι γιγαντάκος σε κάμποσα χρόνια (για μια ακόμη φορά). Περιμένει από τη δικαιοσύνη τη λύση (για μια ακόμη φορά).
Αφού συμβαίνουν και πάλι για μια ακόμη φορά και αφού μέχρι τώρα δεν έχει σπάσει το κεφάλι της πέφτοντας από τα σύννεφα κάθε μέρα, το παίρνεις πια απόφαση και λες ότι αυτή είναι η κοινωνία και έτσι είναι η κατάσταση λόγω εθισμού. Απλά όταν το φαινόμενο είναι πανελλήνιο και γίνεται για ξεκαθαρίσματα χοντρών παιχνιδιών παίρνει άλλη διάσταση. Βλέπεις, παρακολουθώντας αυτά τα μεγέθη ο κάθε ένας ξεχνάει και τα καθημερινά προβλήματα, βούτυρο στο ψωμί των μέσων μαζικής εξαθλίωσης για να βολεύονται οι ανύπαρκτοι γιγαντούλιδες της εξουσίας.
Σε μικρότερη κλίμακα οι γιγαντάκοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι επιδεικνύοντας τον πλούτο τους σε βαθμό κακουργήματος. Στην περίπτωση αυτή αναρωτιούνται στα κρυφά μικρές κοινωνίες πως πληθώρα τοπικών γιγαντάκων αγοράζει διαμερίσματα, αυτοκίνητα, και άλλα life style τερατουργήματα με καταιγιστικό ρυθμό; Αλήθεια, εκείνη η κρίση δεν ακουμπάει μισθούς δημοσίου και άλλων ευαγών ιδρυμάτων;
Η μετάλλαξη σε γιγαντάκους παλιών απρόσωπων ανθρωποειδών, εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, έχει μολύνει τα πάντα. Οι πολιτικοί που γνωρίζουν πολύ καλά τις επιπτώσεις της μετάλλαξης γιατί ήταν οι πρώτοι της κοινωνίας των γιγαντάκων, φυσικά και δεν θα λάβουν κανένα ανθρωπιστικό μέτρο. Στο κάτω-κάτω ο κάθε γιγαντάκος της κοινωνίας μολύνθηκε από την αντιγραφή που έκανε όταν έβλεπε τους σωτήρες του να κάνουν δώρα στον εαυτό τους και να απλώνουν το χέρι στον κάθε χριστοφοράκο της κάθε εποχής.
Για να γίνεις γιγαντάκος το πρώτο που πρέπει να γράψεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου (αν έχεις) είναι την κοινωνία και φυσικά τον πρώην συνάνθρωπο, πράγμα που σημαίνει ότι η νοητική κατάστασή σου έχει βλάβη. Φανταστείτε λοιπόν την νοητική κατάσταση εξουσιαστών γιγαντάκων που κρατάνε και την τύχη της πατρίδας στα χέρια τους. Δεν γνωρίζω αν η ανοχή μπορεί να ερμηνευτεί ως συνενοχή, εκείνο που ξέρω είναι ότι οι γιγαντάκοι οιουδήποτε χρώματος εξουσιάζουν τα πάντα δρώντας υπογείως.
Με την πάροδο του χρόνου και την εδραίωση των γιγαντάκων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, οι υπόλοιποι μη μεταλλαγμένοι αλλά τρομαγμένοι από την ισχύ αυτής της νέας φυλής έχουν προσαρμοστεί, αυθαίρετα της συνείδησής τους, στον ρόλο του ανθρωπάκου. Οι τελευταίοι κρατούν κάποια από τα στοιχεία του ανθρώπου αλλά είναι πλέον αργά να γυρίσουν τα πράγματα πίσω για να υποστηρίξουν την ανθρώπινη φύση τους. Οι κοινωνίες των ανθρώπων που κάποτε ήταν ο τρόμος και ο φόβος ακόμη και των θεών, έχουν γίνει πλέον κοινωνιούλες που έχουν για εικονοστάσι τώρα πια τα όνειρα που έκαναν κάποιοι με το όνομα Άνθρωποι.

11 σχόλια:

tiktos είπε...

Κρίνωντας εξ ιδίων τα αλλότρια αναρωτιέμαι.
Πώς γίνεται ρε παιδί μου να δουλέυω 12-15 ώρες την ημέρα να μην μπορώ να έχω δικό μου σπίτι να έχω αυτοκίνητο 15ετίας να μην μπορώ να ξαποστάσω πάνω από δέκα μέρες το χρόνο και να μην έχω λεφτά στον τραπεζικό μου λογαριασμό παρά μόνο για την επόμενη επιταγή(όχι τη λαϊκή επιταγή)την κανονική.
Από την άλλη βλέπω τον εφοριακό τον ικατζή τον πολεοδόμο και τον κάθε πικραμένο δημόσιο υπάλληλο,να δουλέυει μόνο αυτός να έχει παιδιά να έχει ένα δύο τρία και τέσσερα σπίτια καινούργια μερικά γραμμένα στη γυναίκα του που δεν εργάζεται, να αλλάζει τα αυτοκίνητα σαν πουκάμισα να γυρνάει χριστούγεννα πάσχα στας ευρώπας και σε εξωτικούς νήσους,να με πηδάει στην υπηρεσία του και εγώ να παρακολουθώ σαν μαλάκας.

Ρε πόσο γιγαντώθηκαν οι άνθρωποι της σφαλιάρας

Simple Man είπε...

@ tiktos
Η απάντηση απλή αγαπητέ tiktos.
Δεν ήσουν ανθρωπάκος για να μεταλλαχθείς σε γιγαντάκο. Είναι βαρύ το τίμημα να κρατάς τις αξίες σου στην Ελλάδα σήμερα αλλά όχι ακατόρθωτο. Όσο για τα καλόπαιδα που αναφέρεις είναι που δεν μπορούν να βρουν οι φωστήρες μια από τις πηγές του μαύρου χρήματος και της φοροδιαφυγής. Μη ξεχνάς κάτι βασικό. Η γιγαντούλιδες της εξουσίας δεν χρειάζονται τον παλιό χωροφύλακα με τις τρις κι εξήντα, έχουν ανάγκη από πολλούς μπουκωμένους με μαύρο χρήμα γιατί τους ελέγχουν καλύτερα. Γι αυτό και μας πηδάνε στις υπηρεσίες γιατί έχουν πλάτες. Να θυμάσαι όμως
ότι της σφαλιάρας ήταν της σφαλιάρας παρέμειναν, γι αυτό και το μίσος εναντίον κάθε δημιουργικού ανθρώπου που δεν μπορούν να φτάσουν.
Για και χαρά.

Ανώνυμος είπε...

ΚΙΡΙΕ ΣΙΜΠΕΜΑΝ
απου χτεσ του διάβασα πιντακόσιισ φουρέσ κι θα του διαβάσου άλισ τόσισ. ν αγιάσι του στουματάκι σ αφτί ίνι ι πραγματικότιτα.

Simple Man είπε...

@Πλάτανος
Για σου πλάτανε
ο φουσκουμπουκιασμός είναι η αρώστια της εποχής και είναι ανίατη αδερφέ.
Προχώρα και γράψε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Simle Man,
Ίσως, όπως ένα κιτρινισμένο φύλλο ζητά νερό, πνοή ζωής, έτσι και ο γιγαντάκος μπορεί να είναι ένα στερημένο φύλλο που προσπαθεί να καλύψει το κενό.
Ένας άνθρωπος που έχει πετρώσει η καρδιά του και που κατά βάθος, κι ας μην το διανοείται, σε ζηλεύει που πονάς, ασφυκτιάς, ζεις.

Είναι αβάσταχτο το βάρος να είσαι ζωντανός νεκρός, κι ας μην το νοιώθεις. Αγγελική

Simple Man είπε...

@ Αγγελική
Αγαπητή φίλη, ένας άνθρωπος που νιώθει αυτά που περιγράφεις δεν έχει αποξενωθεί από τον συνάνθρωπο και με τον δικό του αγώνα επιστρέφει στο βασίλειο των "ζωντανών" πραγματικών ανθρώπων.
Τα ανθρωποειδή που πήραν την εξουσία ελέω κομμάτων και νοητικής τους κατάστασης είναι αδύνατον να αποκτήσουν ξανά ταυτότητα ζωντανού ανθρώπου. Τα αποτελέσματα από τη δράση τους είναι εμφανή στην καθημερινότητα του καθένα μας, από μια απλή βόλτα μέχρι τις συναλλαγές στις εργασίες μας.
Χωρίς να είμαι ειδικός πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι για το λόγο του ο καθένας ένιωσε ζωντανός νεκρός, όμως η ανθρώπινη φύση του έδειξε τα μονοπάτια της επιστροφής για να απολαμβάνει την κόντρα της χαράς και της λύπης που είναι και αυτό που τον ξεχωρίζει από τα ανθρωποειδή.

Ανώνυμος είπε...

Ξαναπέστα χρυσόστομε!!Ααααψού!Πήγα σε πολλές υπηρεσίες τις τελευταίες μέρες και φτηνά τη γλίτωσα τη 'γρίπη'!Χρυσή αλυσίδα με ανοιχτό πουκάμισο να σταματάει λίγο πάνω απ'την κοιλιά απ'τη μια και μαλλί οξυζενέ ή κομοδινέ τσίχλα στο στόμα και ύφος είκοσι καρδηναλίων απ'την άλλη..Δε θα βρίσω εδώ μέσα, τα είπα εκεί και το φχαριστήθηκα.Πόσο να αντέξεις να βλέπεις τη γιαγιά με το βιβλιάριο στο τρεμάμενο χέρι να την κορο'ι'δεύει το κάθε άντε μη πω!Δε τους περνάει τίποτα ρε φίλε απίστευτο!Αν τους μιλήσεις ευγενικά
σε κοιτάνε σα να κατέβηκες απ'το διάστημα,αν αγριέψεις ομαδοποιούνται και ψάχνουν μέχρι και τον προπάππος σου μπας και σε τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί.Αντοχή φίλε!Το όνειρο μας κρατάει ζωντανούς και μαχητές!ΕL

Simple Man είπε...

@ Ανώνυμο
Τι να πω , τα είπες όλα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Simple αυτοί οι νάνοι που γιγαντώθηκαν θα μπορούσε κάποιος επιτυχώς να τους παρουσιάσει με εκείνη την κουκίδα που μεταλλάσσεται σε καρκινικό όγκο ώστε ο οργανισμός που τους φιλοξενεί, στο τέλος πεθαίνει.

Παρόλα αυτά, προτιμώ να τους παρομοιάσω με κάποιους κάλους, σαν και αυτούς που πολύ παλιά είχα δει έναν γέρο να τους κόβει με το σουγιά σύριζα.

Έναν γέρο που ούτε στον γιατρό κατέφυγε ούτε τις αλοιφές ετίμησε. Έναν γέρο πρακτικό. Με έναν σουγιά ακόμα πρακτικότερο.

Και ο νοών νοείτο...

Simple Man είπε...

@ kommatoskylo
και μετά ο γέρος άραξε κάτω από τον πλάτανο και πίνοντας τσίπουρα ζήτησε από τα όργανα το ξενιτεμένα μου πουλιά μαύρα μου χελιδόνια κι όπως πήρε να ξημερώνει παρήγγειλε τον αλάμπεη και την ώρα που έσκαγε ο ήλιος για να καλημερίσει τον πλάτανο και τον γεροντόμαγκα αυτός δεν σηκώθηκε. Έμεινε εκεί στα γόνατα με το τσίπουρο στο χέρι και το κλαρίνο στο αφτί να δακρύζει για μια πατρίδα που θέλουν να της τα πάρουν όλα.
Εννόησα αγαπητέ κομματόσκυλε.

Ανώνυμος είπε...

Αμάν ρε Simple, τώρα με αυτό που έγραψες με ισοπέδωσες...

Να 'σαι καλά φίλε.