Ανέβα για να δεις την Πατρίδα

// // 9 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Τι είναι Ιδέα;
Ιδέα είναι ο φονιάς του Ιδανικού. Το κατασκεύασμα του ανθρώπου για να κάνει την μοιρασιά. Και πάντα η μοιρασιά είναι απλή και πάντα πετυχημένη: Εις το όνομα της Ιδέας, τη μια θα πάρουν οι πολλοί και θα είναι όλα ήσυχα για λίγο, την άλλη θα πάρουν οι λίγοι-για όσο θέλουν- και μετά θα γυρίσουν πάλι τον τροχό για να νομίσουν οι πολλοί ότι κέρδισαν τον πόλεμο και να κοιμούνται ήσυχοι, ενώ οι λίγοι  κοιμούνται ακόμα πιο ήσυχοι με την ηθελημένη τους ήττα εις το όνομα πάντα μιας Ιδέας.
Θα μου πεις για τα κόμματα;
Έχεις δει το φεγγάρι να «σκάει» από τον Ερύμανθο;
Αυτή δεν είναι απάντηση.
Αυτή είναι η απάντηση,  διότι τα αιώνια ποτέ δεν χώρεσαν σε παρατάξεις.  Υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν για αυτούς που θέλουν να τα δουν. Για όσους δεν θέλουν , ας βλέπουν τα μούτρα του κάθε μελλοντικού σκουληκοφαγωμένου πολιτικάντη.
Τι είναι πολιτική;
Γελάω πικρά αλλά θα στο πω όσο πιο απλά μπορώ. Πολιτική είναι μια πόρνη που θεωρούν όλοι δεδομένη από την γέννησή τους  αλλά αυτή θα ξεπουλά πάντα ολόκληρες γενιές διότι για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε. Να σε βάλει σε τάξη, να σε ορίσει, να σε κάνει να την θεωρείς απόλυτο δείγμα πολιτισμού.
Πολιτισμός;
Η τραγικότερη εφεύρεση του ανθρώπου. Η απόδειξη ότι είναι ένα άχρηστο ζώο που πρέπει να επιβιώσει φτιάχνοντας έναν πλανήτη πάνω στον πλανήτη. Είναι ο  λόγος που φθάσαν τα πράγματα στο σημείο που ζούμε. Καταδικάστηκε η Βία ως απολίτιστη για να μπορείς πολιτισμένα να ανέχεσαι τον άρρωστο εγκέφαλο του κάθε βιαστή των Ιδανικών σου.
Πώς καταδικάζεις τον Πολιτισμό όταν έχει στηρίξει ολόκληρη την ανθρωπότητα;
Ο Πολιτισμός που εννοείς σε τέσσερις  λέξεις είναι γραμμένος: "Πόλεμος πάντων πατήρ εστί...".
Δεύτερη φορά που αναφέρεσαι στα Ιδανικά.
Είναι γιατί είναι στα μόνα που πιστεύω. Αυτά που σε ορίζουν Άνθρωπο χωρίς σε κάνουν να ξιπάζεσαι γι’ αυτό. Είναι αυτά που σε κάνουν να παλεύεις όπως ένα ζώο παλεύει για την διαιώνιση του είδους του.
Τι είναι Ιδανικό τελικά;
Αυτό που ποτέ δεν θα χαρείς όσο είσαι ζωντανός. Πρέπει να το πληρώσεις  με την ανάσα σου για να μπορέσει να διαιωνιστεί. Αυτό το καθιστά και ως ύψιστο γι’ αυτό και τον ανήφορο, να το αγγίξεις τουλάχιστον,  μόνο λίγοι έχουν τα πνευμόνια να τον ανεβούν.
Φοβάσαι τον θάνατο;
Αν δεν τον φοβόμουν δεν θα τον είχα σε εκτίμηση. Κι εγώ τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Τον θεωρώ αδελφό γιατί από την ώρα που είδα την πραγματική ζωή είναι πάντα δίπλα μου. Ο θάνατος μού δίδαξε την αξία του να είσαι για ακόμα λίγο ζωντανός.
Έχεις όνειρα;
Ναι, έχω μόνο ένα όνειρο: Να πεθάνω ως Άνθρωπος 
Μια τελευταία απορία έχω. Τι είναι πατρίδα;
Έχεις δει το φεγγάρι να «σκάει» στον Ερύμανθο;  Χαϊντού το λένε οι ντόπιοι. Αυτό είναι Πατρίδα. 

9 σχόλια:

Φώντας είπε...

Αγαπητέ Simple
"Βουνό" το δίκιο σου, πρέπει να ανέβουμε πολύ "ψηλά" για να δούμε την πατρίδα. Όμως τα δεσμά των -ισμων μας κάνουν να σερνόμαστε στα έλη.
Να είσαι πάντα καλά.

Iptamenos Ollandos είπε...

Ίσως το καλύτερο κείμενο σου. Ένα σπαρτιάτικο αλλά περιεκτικότατο μάθημα ζωής, που μόνο κάποιος που έχει "αλέσει" τις λέξεις μπορεί να προσφέρει.

Δυστυχώς ελάχιστοι έχουν κατανοήσει ότι η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο
μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική. (Α. Καμί)

Θεόφραστος είπε...

Αυτός ο τόπος έχει γεννήσει και ιδανικά και πατριωτισμό και βίαιο πολιτισμό...
Η βία αποτελεί έναν από τους μοχλούς κίνησης της κοινωνίας...
Γι'αυτό μεγαλύτερες αυταπάτες από αυτές που σπέρνουν εκείνοι οι οποίοι μιλούν για Ειρηνικές Επαναστάσεις δεν υπάρχουν!!!

Ανώνυμος είπε...

μια οαση τα λογια σου στην ερημια της αφθαδειας,της αναιδειας,της υποκρισιας,της ιδιοτελειας.πραγματικα αυτες τις στιγμες νομιζω αισθανομαστε χαμενοι σ αυτη την ερημο και χαρηκα που ξανασυναντησα αυτην την οαση σκεψης.
να σαι καλα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ φίλε....

Simple Man είπε...

Φώντα,
και θα μας σέρνουν για πολλούς αιώνες ακόμα.
Κι εσύ να είσαι καλά.

Ιπτάμενε,
είπαμε, ο όχλος πάντα ορίζει τη μοίρα του λαού, δυστυχώς.

Θεόφραστε,
έχουν τεχνηέντως ορίσει την βία ως όπλο της κάθε βαλτής εξουσίας δαιμονοποιόντας από την "πολιτισμένη" ιστορία τους ότι η εξουσία του λαού μόνο με την βία εναντίων της τυραννικής εξουσίας μπορεί να εδραιωθεί.

Ανώνυμε,
αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να μας πάρουν είναι το Ιδανικό. Αλίμονο σε αυτούς που δεν το έχουν μέσα τους. Δεν έχουν καμιά ασπίδα να τους προστατεύει.

Ανώνυμε,
εγώ ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

H περί πατρίδας πολιτική αντίληψη των κλασικών ελλήνων και η νεώτερη προπαγανδιστική διαστροφή της σε “πατριωτισμό”, “εθνική ενότητα” και “εθνική ομοψυχία”

Οι έλληνες δεν μάχονταν για «ιδέες», «ιδανικά» και άλλες ιδεολογικοποιημένες (αυτ)απάτες

http://hypnovatis.blogspot.de/2012/09/blog-post_22.html

Γιεγιές

Simple Man είπε...

Γιεγιέ,
μάλιστα....

www.77yum.com είπε...

財神娛樂評價
體育投注
體育分析
首席娛樂城
香港六合彩
龍筋按摩
口交吞精影片
通博
一夜情聊天室