Ζωντανός και γραικύλος

// // 6 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Η ντροπή έφτιαξε τις βαλίτσες της και μετανάστευσε. Έμεινε πίσω το σαρκίο σου που είναι άδειο
από ψυχή, από τόλμη και απλή λογική. Το μόνο σου μέλημα είναι πώς θα την "βγάλεις" το χειμώνα που πλησιάζει και δεν έχεις ούτε στο ελάχιστο τα κότσια του μυρμηγκιού να κουβαλήσεις μόνος σου το βιος σου το δουλεμένο. Τα θέλεις έτοιμα, γελοίε υπάνθρωπε, που σε έβαλε η τύχη- και μόνο αυτή - να γεννηθείς και να μείνεις σε αυτό τον τόπο. Επιμένεις να θέλεις να λέγεσαι ραγιάς και τελευταία έχεις εξελίξει το είδος σου: Και ραγιάς και γραικύλος αφού γουστάρεις μέχρι υστερίας το κουλό σου πόδι να πατάει στην Ευρώπη.
Οι αιτίες κάθειρξης των ποινικών φυλακισμένων σε αυτή την χώρα μέχρι πριν 25 χρόνια κατά 90% ήταν για την τιμή, όσο αστεία κι αν φαινόταν, και τώρα τα τάγματα εφόδου των ανέραστων, ανιστόρητων, ανθελλήνων δίποδων έρχονται για να σου λύσουν τα προβλήματα με ένα τηλεφώνημα διότι, εσύ γραικυλοραγιά, δεν έχεις τα απαραίτητα φυσικά εργαλεία στο παντελόνι σου για να τα λύσεις μόνος. Φωνάζεις τους μπράβους να σε σώσουν, δειλέ, από το φακελάκι του γιατρού μέχρι τον βιασμό του παιδιού σου. Και είσαι τόσο ηλίθιος που αγνοείς ότι και ο γιατρός και ο βιαστής διέπονται από τον ίδιο εγωκεντρικό ναζισμό που σε θεωρεί κατώτερο και σε κάνει ό,τι γουστάρει όπως και οι δήθεν άντρες που καλείς στα δύσκολα για να σε σώσουν. Μόνο που οι τελευταίοι έχουν βάλει τεχνηέντως για προπέτασμα την σημαία αυτής της χώρας που μόνο και μόνο γι’ αυτό θα έπρεπε να τους έχεις από μόνος σου κόψει το χέρι που τολμά και την ακουμπά.
Σε έβαλαν πάλι σε καλούπι, ηλίθιε, και αντί να το σπάσεις, εσύ το κάνεις πιο ανθεκτικό. Σε βάζουν να πρέπει να διαλέξεις ή τους απογόνους των ταγματασφαλιτών ή τους άκαπνους προοδευτικούς που σε σέρνουν σε πορείες και απεργίες κρατώντας σε μακρυά από τον στόχο. Διότι ο στόχος που πρέπει να φθάσεις και να συντρίψεις είναι όλο το πολιτικό σύστημα που θρέφει όλους αυτούς χωρίς καμία εξαίρεση και χώνει εσένα πιο βαθιά μέσα στον τάφο σου. Εσύ όμως αντί να κρατάς σφυρί που θα σπάσει συθέμελα το φρούριό τους , κρατάς πλακάτ και σταθερό βήμα σαν γύναιο σε πασαρέλα σουρεαλιστικών καλλιστείων.
Τι άλλαξε τελικά μέσα σε τρία χρόνια; Άνοιξε τα μάτια σου και θα το δεις. Το πολιτικό σύστημα αλλάζει πανευρωπαϊκά με αφορμή την δήθεν οικονομική κρίση με τραβεστί κυβερνήσεις που στρώνουν την κατάσταση για το νέο σύστημα εξουσίας και εσύ επιμένεις να θεωρείς ότι τα εργασιακά σου δικαιώματα είναι το μέλημα των δήθεν λαϊκών και προοδευτικών παρατάξεων. Ένα εμπόρευμα είσαι που μέχρι να λήξεις πρέπει να τακτοποιηθείς σύμφωνα με τον έμπορο στο σωστό ράφι στην ανακαίνιση του ευρωπαϊκού καταστήματος.
 Έτσι καταλήγεις σε δύο επιλογές: Ή φωνάζεις τους τραμπούκους να σε σώσουν στιγμιαίως με μπράτσα φουσκωμένα και ξεφούσκωτα σώβρακα ή τους μαλθακούς να σε κανακέψουν κοιμίζοντας σε με νανουρίσματα ειρηνικής επανάστασης . Εσύ ο ίδιος πάντως δεν έχεις σκοπό να βγεις από την κονσέρβα που σε έχωσαν και να τα σπάσεις όλα στο μπακάλικο που σε έχει προς πώληση διότι έτσι ήσουν πάντα. Περίμενες κάποιον άλλον να σε σώσει μόνο που δεν σκέφθηκες ποτέ ότι δεν κινδύνευες από κανέναν παρά μόνο από τον ίδιο σου τον εαυτό που μεγάλωσε με το φόβο της καταπάτησης των φτιαχτών από το σύστημα δικαιωμάτων σου, ότι θα ποδοπατηθείς από τον διπλανό σου, ότι σώνει και καλά θα πρέπει να ανήκεις σε ομάδα για να επιβιώσεις. Έφτασες μέχρι εδώ διότι το πολιτικό σύστημα σε όρισε μάζα με ορισμένα δικαιώματα ζωής και το νέο πολιτικό σύστημα που στήνεται, αυτή την μάζα, θα την χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για τα δικά του δικαιώματα κέρδους απλά τώρα δεν θα κρατήσει καν τα προσχήματα ότι σε έχει σε υπόληψη. Είσαι η μόνη πηγή ενέργειας που δεν πρόκειται ποτέ να εξαντληθεί. Με το φτυάρι θα σε χώνουν στους φούρνους σαν κάρβουνο για να κάνει το ατμόπλοιο τους υπερατλαντικές κρουαζιέρες. Κι ενώ εσύ θα καίγεσαι , στο πάνω κατάστρωμα κάτω από τους πολυελαίους καθισμένοι στις βελούδινες πολυθρόνες οι εκπρόσωποι όλων αυτών που σήμερα σε αποκαλούν «δικό τους» θα υψώνουν τα ποτήρια στην υγειά της νίκης τους μέσα σε χάχανα και κρύα αστειάκια. 
Πριν λοιπόν πάρεις απόφαση να συμμετάσχεις σε όλα αυτά που θεωρείς απλά, φυσικά και εύκολα σκέψου έστω και την τελευταία στιγμή και ενώ αποχαιρετάς την ντροπή σου ότι αν έκανες ο,τιδήποτε που αυτό το σύστημα δεν ενέκρινε θα ήσουν ήδη νεκρός ή ήδη ελεύθερος.

6 σχόλια:

grsail είπε...

Ούτε η ‘μαλθακή’ αριστερά αποδίδει (με το όνομά τους τα πράγματα αφού δεν υπάρχει άλλη παρά μόνο αυτή η ‘μαλθακή’), ούτε το αυτομαστίγωμα. Διότι ένα αυτομαστίγωμα διαβάζω στις γραμμές σου φίλε μου. Ο καπιταλισμός προχωράει με χίλια όντας όμως στον αυτόματο και η ‘αριστερά’ μετεξελίσσεται με έναν απελπιστικά αργό ρυθμό ψάχνοντας το καινούργιο σαν τον υπνοβάτη. Όμως πρέπει να καταλάβουμε πως δεν μπορεί να σωθεί η Λισαβόνα αν δεν σωθεί το Αμβούργο ούτε το Παρίσι χωρίς την Βαρκελώνη ούτε το Βερολίνο χωρίς την Αθήνα ούτε η Ρώμη χωρίς την Βιέννη. Διότι οι ‘ζωντανοί γραικύλοι’ βόσκουν από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια και πέρα. Το παιχνίδι είναι χοντρό, πολύ χοντρό και φαίνεται να ξεπερνά τις ζωές μας. Ο κάθε ένας ας βάλει το πετραδάκι του. Τίποτα δεν θα χαθεί.

ΣΤΑΧΤΗ είπε...

Ποια 'αριστερά ' που έφυγαν οι Πασοκζήδες και γίνανε Συριζαίοι για την θεσούλα στο Δημόσιο; Μεταφέρονται
και ψηφίζουν μη και χάσουν την καρέκλα. Σκασίλα τους που δέχονται εντολές από το ΔΝΤ ή δεν καταλαβαίνουν ότι αυτούς υπηρετούν;Μούγκα για την δράση των φασιστών που κάνουν τους μπάτσους.Παίρνουν μετατάξεις, μεταθέσεις ανακαλύπτουν παρανομίες παντού αλλά καλύπτουν ο ένας τον άλλο.Τελειώσαμε αγαπητέ απλέ.Όποιος είναι έξω από τις κομματικές παρεούλες δεν κάνει αξονική σε δημόσιο νοσοκομείο αν δεν περάσει τετράμηνο.Τα κονέ όπως λένε.Σχολείο δεν υπάρχει πια.Παίρνουν τουλάχιστον 1200 ευρώ και απειλούν και το μαθητή να κάνει ιδιαίτερο μαζί τους γιατί έχουν κρίση τα πουλάκια μου.Ότι και να κάνουν δε τους κουνάει κανείς και χαίρονται που βλέπουν το διπλανό τους να πέφτει.Αυτοί είναι 'έξυπνοι'γιατί μπήκαν στο σύστημα και το κόμμα που αλλάζει χρώματα και μουτσούνες όσο είναι καλά παιδάκια θα τους φροντίζει.Τους βλέπω κάτω από τη φούστα της Μέρκελ να σέρνονται για τη θεσούλα.
Μη μου μιλάνε λοιπόν για αριστερά και αγώνες γιατί τρίζουν κάτι κόκαλα αυτοκτονημένων.Αρκετά το παραμύθι με τους αγωνιστές του κώλου.Πρόδωσαν και συνεχίζουν να προδίδουν τους Έλληνες.Τα παράπονά τους στη Μέρκελ το αφεντικό τους.

Ευχαριστώ που με ακούσατε.

Maria Veremi είπε...

για αλλη μια φορα αδερφε μου simpleman τα ειπες ολα με δυο κουβεντες.οταν τα παντελονια ειναι κενα περιεχομενου οσον αφορα τα φυσικα εργαλεια, τοτε γεμιζουν οι κ..οι με τα εργαλεια των αφεντικων και των λακεδων τους.και αντι να κοιταμε να βγαλουμε το παλουκι απο πισω μας, αλλος κοιταει την εργατικη ταξη απο τον ατλαντικο μεχρι τα ουραλια ποτε θα συνεννοηθει να ξεσηκωθει ολη μαζι (τριχες κατσαρες, ή πιασε το αυγο και κούρεψε το),και αλλος κοιταει να χωσει το παλουκι του στον κ..ο του διπλανου του. ενα πραγμα εχω να υπογραμμισω,το εξης: την αξιοπρεπεια και την υπαρξη του ακομα, ο καθενας μας πλεον θα την υπερασπιστει μοναχος του οσο αντεχουν τα κοτσια του, γιατι αδερφος διπλα να πιασεις το χερι του δεν υπαρχει.μοναδικος κοινος τοπος πια, το "ελευθερια ή θανατος".

Μυρμιδόν είπε...

Ιδιώτες καταντήσαμε ΙΔΙΩΤΕΣ δυστυχώς. Σε όποια γλώσσα και αν το πεις το ίδιο σημαίνει εκτός από την μητέρα γλώσσα που γέννησε την λέξη. Απαξιώσαμε την έννοια της συγκεκριμένης λέξεως και δυστυχώς το σύνολο των εννοιών όλων των λέξεων εφόσον η αφαίμαξη ορίζεται ως σωτηρία. Εφόσον οι λέξεις έμειναν χωρίς έννοιες πως μπορείς να πεις οτιδήποτε σε οιονδήποτε και να το εννοήσει χωρίς να φτάνει στην σημερινή παρανόηση που έχει περιέλθει ο Ελληνικός λαός αυτή την ώρα εξ αιτίας της παρατεταμένης έκθεσης του στην ΑΠΑΙΔΕΙΑ .Πως μπορείς πλέον να επιΚΟΙΝΩΝΕΙΣ με τους άλλους όταν έχουν χαθεί οι γέφυρες επιΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στην ίδια την ΚΟΙΝΩΝΙΑ μας και έχουμε καταντήσει οϊμέ ΙΔΙΩΤΕΣ . Καταντήσαμε ιδιώτες της φιλελευθεροποίησης από ελεύθεροι πολίτες πόλεων και πολιτειών. Καμιά σχέση η φιλελευθεροποίηση με την ελευθερία και καμιά σχέση η ελευθερία με αυτό που κατάντησε η έννοια της λεξεως σήμερα δυστυχώς.Την φιλελευθεροποίηση στην επιβάλουν ενώ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΚΕΛΕΥΘΩ ΕΙΣ ΡΙΟΝ) η (ΚΕΛΕΥΘΩ ΟΠΟΥ ΕΡΑΝ)την ΚΑΤΑΚΤΑΣ με συνεχείς αγώνες και δεν επαναπαύεσαι ποτέ σε καναπέδες και @#$%^&* τ'ακούτε ΙΔΙΩΤΕΣ Ε ΙΔΙΩΤΕΣ που θέλετε να είστε και ελεύθεροι. Όποιος ελεύθερα συλλογάται συλλογάται καλά θα πει ο μέγας Ρήγας. Όταν αντικαταστήσουμε το εγώ από το εμείς τότε ίσως φανεί κάτι από τους ΕΛΛΗΝΕΣ στον ορίζοντα μέχρι τότε σκοτάδι βαθύ και οι αλυσίδες που περάσαμε μόνοι μας θα βαρύνουν ακόμη ποιο πολύ την ελευθεριότητα μας απομακρύνοντας μας ακόμη ποιο πολύ από την πουλημένη αντί χαντρών και μπιχλιμπιδιών ελευθεριά μας διότι ουδέποτε πιστέψαμε και στηριχθήκαμε στις δικές μας δυνάμεις. Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου .Τις αλυσίδες πλέον ο κάθε "έξυπνος" μόνος του τις φτιάχνει , μόνος του τις φοράει και τις κουβαλάει.Τι και αν το έλεγε ο θεϊκός Ηράκλειτος από τότε ? ανεπίδεκτοι μαθήσεως δυστυχώς "Ὁ Ἡράκλειτός φησι τοῖς ἐγρηγορόσιν ἕνα καὶ κοινὸν κόσμον εἶναι, τῶν δὲ κοιμωμένων ἕκαστον εἰς ἴδιον ἀποστρέφεσθαι." που πάει να πει"Για τους ξύπνιους ένας και κοινός κόσμος υπάρχει, αλλά κάθε κοιμισμένος ξαναγυρνά στο δικό του ιδιαίτερο κόσμο." Φαντάζονται λοιπόν ότι έχουν δημοκρατία , ελευθερία,ΖΩΗ όλα τα καλούδια που ξεπούλησαν αντί ενός καθρέφτη και ενός ΙΧ.Μπρος άθλιοι σηκωθείτε να ταΐσετε τις τράπεζες που θα σας πάρουν και το ΙΧ και το κεραμίδι που νομίζατε ότι είχατε πάνω από το κεφάλι σας.ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?

Unknown είπε...

Αρι-στερά και Δεξιά, και αριστεροδέξια, μια στροφή επ´αριστερά και επί δεξιά, όλα στη χώρα μας σωστά, σωστά και επιδέξια

Simple Man είπε...

grsail,
Οι ευρωπαϊστές σύντροφοι αριστεροί δεν συμμετείχαν και συμμετέχουν σε αυτό που τώρα ζει καταρχάς η πατρίδα σου και μετά οι πατρίδες των άλλων; Ας μην εθελοτυφλούμε γιατί είμαστε και μεγάλα παιδιά πια.

Στάχτη,
αριστερά που θέλει να πείσει ότι υπάρχει είναι σαν μπότοξ σε μούτρο 80αρας.

Μαρία Βερεμή,
δυστυχώς από εδώ και στο εξής ο καθείς μονάχος και ό,τι σωθεί.

Μυρμιδών,
"... φησι τοῖς ἐγρηγορόσιν ἕνα καὶ κοινὸν κόσμον εἶναι, τῶν δὲ κοιμωμένων ἕκαστον εἰς ἴδιον ἀποστρέφεσθαι." Τι άλλο να πούμε παραπάνω;

Γιώργο Μούτσιο,
Παράταξη Πατρίδα πουθενά.