Σε πορεία θανάτου

// // 22 comments
 Κατερίνα Γκαράνη
Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. Σού πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης. Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνε...έτσι νόμιζες. Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου. Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και τις ξαπλωτές σου, το σίγουρο μέλλον σου.
Άκου λοιπόν, τι θα έχει ήδη γίνει την ώρα που εσύ θα ξυπνήσεις από τον λήθαργό σου. Το σπίτι σου είτε το χρωστάς είτε όχι, ανήκει πλέον αλλού. Αν το χρωστάς δε σε κάποια τράπεζα τότε θα πληρώνεις δύο δόσεις ανά μήνα: Μία στην τράπεζα, μία στο κράτος. Και βέβαια θα σε αφήνουν να ζεις σε αυτό μέχρι την στιγμή που θα το χρειαστούν και θα σου κάνουν έξωση με το έτσι γουστάρω ή με μία απόφαση δικαστηρίου που θα ορίζει την έξωση συνταγματική.
Αν αρρωστήσεις μία ασπιρίνη θα σου είναι αρκετή, κι αυτή αγνώστου κατασκευής και συστατικών. Εκτός αν ανήκεις στην πάνω τάξη όπου με τον παρά σου θα έχεις όλα τα κομφόρ. Ασθενείς δύο ταχυτήτων αφού πάλευες χρόνια για την Ευρώπη της μία ταχύτητας. Η λίστα του εκάστοτε ευρωτσολιά υπουργού θα ορίζει για το τι εξετάσεις θα χρειάζεσαι και όχι το είδος ή η πορεία της ασθένειάς σου. Το κορμί σου έτσι κι αλλιώς ανήκει κι αυτό στην περιουσία του παρακράτους αφού εκ γενετής είσαι πλέον αναγκαστικός δότης οργάνων και δε μπα να στείλεις εσύ χιλιάδες αιτήσεις άρνησης προς τον αρμόδιο Οργανισμό (είναι τελικά αρμόδιος αυτός ο Οργανισμός;). Ανάλογα με τις ανάγκες των ιατρικών εταιρειών θα είσαι κλινικά νεκρός ή όχι. Βέβαια με τον ιατρικό τουρισμό που σου ετοιμάζουν μπορείς άνετα να δίνεις ένα νεφρό ή ένα ωάριο σε μία πλούσια γριά τουρίστρια για μία χούφτα ευρώ.
Ο μισθός, που τώρα τον θεωρείς μικρό - αν τον έχεις ακόμα- , θα καθορίζεται σύμφωνα με την οικονομική πορεία και τις ανάγκες της χώρας. Να θυμάσαι ότι από εδώ και στο εξής οι ανάγκες της χώρας θα είναι πάντα μεγάλες (ακόμα και αν δεν είναι) γιατί όσο πέφτει το μεροκάματό σου τόσο εγχώριοι και εισαγόμενοι “επενδυτές” θα βρίσκουν φθηνά χέρια, οι δείκτες ανεργίας θα πέφτουν και όλοι θα είναι χαρούμενοι ακόμα κι εσύ που θα εργάζεσαι για 200 (το πολύ) ευρώ το μήνα φθάνει να μην είσαι άνεργος. Αν εξαντληθείς δε από το 12ωρο σε βάζουν σε μία κλινική και γίνεσαι ξαφνικά “κλινικά νεκρός”. Και η οικογένεια σου δεν θα δει ένα ευρώ από την ασφάλεια και οι ιατρικές εταιρείες θα κονομήσουν από τα συκωτοπνεύνονά σου.
Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα υπάρχουν πια. Θα ορίζουν οι εταιρείες στις οποίες θα εργάζεσαι για τον ποιο ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα θα έχουν για όλους τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα ασφαλίζεται ο εργοδότης για την αρρώστια σου ή το εργατικό "ατύχημά" σου και μετά εσύ. Αν πεθάνεις κιόλας καλύτερα, θα κονομήσουν τόσα όσα δεν θα τους έδινε η εργασία σου ακόμα και αν ζούσες 500 χρόνια.
Είχες στο πίσω μέρος του μυαλό σου ότι αν δεν θα τα καταφέρεις στην πόλη, θα μετακομίσεις στο χωριό, στο πατρικό και θα είσαι άνετος. Πριν κάνεις αυτό πάρε τις λίστες για το πού θα γίνουν στο μέλλον αναπτυξιακά έργα ιδιωτικών συμφερόντων όπως η El Dorando. Για το δημόσιο συμφέρον το παρακράτος έχει βάση νόμου το δικαίωμα να βάζει σε ισχύ αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ της οποιαδήποτε ιδιωτικής επένδυσης. Αυτός είναι βάση νόμου ο επιφανειούχος που δεν θα τον κουνάει κανένας εις τον καιρό τον άπαντα. Μαζί με το χωράφι, θα σου πάρουν το πατρικό σπίτι και σε μία βραδιά εκεί που ήταν το χωριό σου ξαφνικά θα δεις μία απέραντη έρημο. Και πονηρούλη, μην σκεφθείς ότι θα τα κονομήσεις από την απαλλοτρίωση διότι από 1 έως 3 ευρώ το πολύ το τετραγωνικό θα είναι η ανταμοιβή σου, κι αυτή αν τα οικονομικά του κράτους τυχαία δεν είναι σε ύφεση. Οι υπόλοιποι που τα χωριά τους δεν θα βγουν σε πλειστηριασμό μην νομίζουν ότι θα φυτέψουν την πατάτα για να ζήσουν γιατί τα μαντάτα έρχονται γρήγορα και λένε ότι με την αμερικανο-ευρωπαϊκή συμφωνία γεωργικών προϊόντων, θα μπαίνεις μέχρι και φυλακή για το ελεύθερο φύτεμα πατάτας όπως μπαίνει σήμερα κάποιος για το φύτεμα ινδικής κάνναβις. Διότι ο σπόρος, το χώμα και η ανάπτυξη του φυτού είναι προϊόν. Και μην ξεχνάς ότι ο σπόρος θέλει νερό για να ανθίσει.
Όσο μπορείς ακόμα, κάνε άφθονα λουτρά, πιες πολύ νερό, πλύνε ό,τι δεν έπλυνες διότι είναι θέμα μηνών να πεις το νερό νεράκι. Το καταλληλότερο νερό της Ευρώπης έχει η Ελλάδα, λες να μην το ξέρουν οι εταίροι σου; Αυτό το δεδομένο αγαθό σε πολύ λίγο θα είναι προϊόν. Νόμιζες ότι τζάμπα έδιναν εδώ και 15 χρόνια πιστοποιήσεις πηγών και πήγαινε ο καθένας να κάνει εμφιαλωτήριο; Νομίζεις ότι για οικολογικούς λόγους άρχισαν οι χαρτογραφήσεις πηγών, ποταμών ακόμα και αγροτικών αποταμιευτήρων νερού ανά την επικράτεια με διαταγή της Ε.Ε; Νομίζεις ότι οι εναπομείνασες εταιρείες εμφιάλωσης θα μείνουν σε ελληνικά χέρια; Θα αλλάξουν χέρια και μαζί με αυτές όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις (που καθόλου τυχαία δεν είναι επιχειρήσεις ανεξάρτητου προϋπολογισμού από τους Δήμους από τότε που δημιουργήθηκαν) θα πουληθούν γιατί τα οικονομικά των Καλλικρατικών Δήμων και πάλι εντελώς τυχαία θα είναι σε ύφεση.
Όσο για την “Πράσινη Ανάπτυξη”, όσοι τσιμπήσατε στο παραμύθι, αρχίσατε να νιώθετε ήδη στο πετσί σας τι σημαίνει “δουλεύει ο ήλιος για μένα”. Μαζί με το φωτοβολταϊκό που φύτεψες χαιρέτα το χωράφι και το σπίτι που έβαλες υποθήκη για το πράσινο δάνειο. Σε έναν άντε σε δύο θα καταλήξουν και τα χωράφια και ο ήλιος. Μα ήταν δυνατόν να νομίζεις ότι θα άφηναν γη και ήλιο σε έναν κακομοίρη χρεωμένο όπως εσύ; Για να μην θεωρείς ότι θα πας στο νησί και θα ψαρεύεις την τροφή σου τώρα με την “Γαλάζια Ανάπτυξη” μπορεί να φαντάζει επιστημονική φαντασία αλλά ακόμα και τον γαύρο που δεν τον είχες σε εκτίμηση θα τον βλέπεις πλέον στα όνειρά σου.
Για το τι είναι αυτή την στιγμή η Ελλάδα φαίνεται από το νόμο που ξένες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στην χώρα θα έχουν φοροαπαλλαγές αλλά και φορολογικά κίνητρα. Μόνο οι νόμιμοι πολίτες της οποιαδήποτε χώρας έχουν αυτά τα προνόμια, άρα εσύ που θα σταθείς για έλεγχο μπροστά στον εφοριακό ο οποίος θα σε απειλεί με δήμευση περιουσίας και φυλάκιση θα έχει απέναντι του έναν παράνομο και παρείσακτο κάτοικο αυτής της χώρας που θες να το καταλάβεις είτε όχι αυτός είσαι εσύ, Έλληνά μου. 
Είναι κι άλλα, πολλά, αμέτρητα που είτε είναι σε ενέργεια την ώρα που εσύ αγανακτείς με το "μαύρο της ΕΡΤ" ή για την απόλυση 100,000 δημοσίων υπαλλήλων που λείαν συντόμως θα γίνουν 450,000, είτε έχουν μπει σε λειτουργία και εσύ δεν παίρνεις μυρωδιά. Η φίμωση της δήθεν ελευθερίας και η αγανάκτηση για το χαμένο σίγουρο μεροκάματο πουλάνε. Εγκλωβίζουν το οπτικό σου πεδίο εκεί ακριβώς που θέλουν. Δεν θα πάρεις μυρωδιά για το τι σου έχουν έτοιμο το επόμενο πρωί του τελευταίου σου ήσυχου ύπνου.
Δεν ήταν η Ελλάδα η πρώτη χώρα που έγινε υποτελής σε δάνεια. Είναι όμως η πρώτη χώρα παγκοσμίως που δεν έχει χάσει απλά την εθνική της κυριαρχία αλλά την ελευθερία σωματική και συναισθηματική των πολιτών της υπό δημοκρατικού καθεστώτος. Έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα οι αντίπαλοι γνωρίζοντας καλά ότι αυτόν τον λαό δεν του κάνεις κατά μέτωπο επίθεση αλλά τον διασπάς χρόνια πριν σε συναισθηματικούς μαλάκες και υλιστές λαμόγια και του γκρεμίζεις σιγά-σιγά και σταθερά όλα τα γεφύρια. Δημιούργησαν μία τεράστια φάκα στην οποία πέσαμε όλοι ανεξαιρέτως κοιτώντας ο καθένας μας ό,τι θεωρούσε ιερό. Άλλος τις αξίες και άλλος τον κώλο του.  Συμπολίτευση και "συμπολιτευομένη αντιπολίτευση" ήταν τα όπλα των αιωνίων εχθρών σου, των γνωστών και ανελέητων “Φιλελλήνων”. Σιγά μην άλλαζαν την συνταγή για το τελευταίο τους χτύπημα μετά από 200 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο. Μηδενίζουμε και πάμε από την αρχή. Το επόμενο στάδιο των διεθνών κοτζαμπάσηδων είναι εν δράσει. Και μην περιμένεις κανέναν Μαρίνο Αντύπα να σε ξυπνήσει. Το κόμμα του Αντύπα ήταν η Ελλάδα, όχι ως έννοια άυλη αλλά ως άνθρωποι που αποτελούσαν την έννοια , ενώ το δικό σου κόμμα....άσε να μην το πω.

22 σχόλια:

Κλεισθένης είπε...

Αναρτήθηκε στην "Ιδεοπηγή".

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, ένα προς ένα θα τα υποστούμε όλα. Είμαστε σκλαβάκια του κερατά τελικά.

Diana είπε...

Αγαπητέ Simple man..Πάντα σε διάβαζα και θαύμαζα την πένα σου..Όμως αυτή τη φορά θα διαφωνήσω μ'αυτά που γράφεις. Δεν νομίζω πως τέτοια κείμενα βοηθούν κανένα...! Ίσα ίσα που ρίχνουν το ηθικό και αυξάνουν την απελπισία..Τα μισά απ' ότι γράφεις δεν θα γίνουν ποτέ..! Σε καμία κυβέρνηση δεν συμφέρει να βγάλει στον δρόμο τους υπηκόους της, γιατί είναι σαν να βγάζει πεινασμένα λιοντάρια στον δρόμο..Δεν είναι δυνατόν να μας πάρουν όλων τα σπίτια...! Να τα κάνουν τι;; Ποιός θα τα αγοράσει αφού δεν θα έχει χρήμα ούτε για να νοικιάσει..! Λές για την υποχρεωτική δωρεά των οργάνων αλλά δεν έχεις διαβάσει πως σε καμία περίπτωση δεν έχουν το δικαίωμα να σου αφαιρέσουν τα όργανα χωρία την συγκατάθεση των οικείων σου..Η αρνητική δήλωση γίνεται για να μην έχουν το δικαίωμα οι δικοί σου να δωρίσουν τα όργανα σου.
Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη έχουν ιδιωτικές εταιρίες νερού εδώ και πολλά χρόνια..! Στην Αγγλία π.χ. το νερό και πολλές άλλες υπηρεσίες είναι ιδιωτικές. Αυτό δεν τους απαγορεύει να έχουν τεράστιους κήπους...Πρός Θεού δεν είμαι υπέρ την ιδιωτικοποίησης αλλά να μην φέρνουμε και την καταστροφή..! Οσο για τα γενόσημα φάρμακα πολύς λόγος και πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση..!

Δεν είναι η καλύτερη περίοδος αυτή που περνάμε, αλλά να έχεις υπ' όψη σου πως ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξεις είναι να έχεις εχθρούς...! Αυτοί σε ξυπνάνε!! Αυτοί είναι οι σύμμαχοι μας και όχι οι "φιλοι" μας...Δουλεύουν για μας και δεν το ξέρουν τα κορόιδα..!!
Αυτά είχα να προσθέσω,και να σ' ευχαριστήσω που μου έδωσες την ευκαιρία να αφήσω κάποιο σχόλιο στην κατα τα άλλα άψογη απ' όλες τις μεριές σελίδα σου..Καλή δύναμη σε όλους..!

medusa είπε...

Βρίσκω το κείμενο τραγικά πραγματικό. Με τον ίδιο τρόπο που έβρισκα εφιαλτικά τα όσα περιγράφονταν σε blogs 4 χρόνια πριν για το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Καταστρατήγηση του Συντάγματος και όλα έπονται. Το ερώτημα είναι, πόσοι ακόμα κάνουν απλωτές;

Ανώνυμος είπε...

θελω απλα να ευχαριστησω τη Diana γιατι ομολογω πως πηγα να καταρευσω απο την καταθλιψη τελειωνοντας το κατα τ'άλλα άρτιο αλλα σκληρο κειμενο.

Maria Veremi είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΠΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ Σ΄ΑΥΤH TH ΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο SIMPLEMAN . ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ....


Άγγελος εξάγγελος μας ήρθε από μακριά
γερμένος πάνω σ’ ένα δεκανίκι
δεν ήξερε καθόλου μα καθόλου να μιλά
και είχε γλώσσα μόνο για να γλείφει

Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
μα ακούγονταν ευχάριστα στ’ αυτί μας
γιατί έμοιαζε μ’ αλήθεια η κάθε του ψευτιά
κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας

Έστησε το κρεβάτι του πίσω απ’ την αγορά
κι έλεγε καλαμπούρια στην ταβέρνα
μπαινόβγαινε κεφάτος στα κουρεία και στα λουτρά
και χάζευε τα ψάρια μες στη στέρνα

Και πέρασε ο χειμώνας κι ήρθε η καλοκαιριά
κι ύστερα πάλι ξανάρθανε τα κρύα
ώσπου κάποιο βραδάκι βρε τι του `ρθε ξαφνικά
κι άρχισε να φωνάζει με μανία

Τα πόδια μου καήκανε σ’ αυτή την ερημιά
η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα
τα νέα που σας έφερα σας χάιδεψαν τ’ αυτιά
μα απέχουνε πολύ απ’ την αλήθεια

Αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει
και του `παμε να φύγει μουδιασμένα
αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει
καλύτερα να μην μας πει κανένα.

Ανώνυμος είπε...

Όντως σκληρό κείμενο και απαισιόδοξο μα όταν θες να πεις την σκληρή αλήθεια και να είσαι ειλικρινής λες τα πράγματα όπως-όχι όπως έχουν γιατί είμαστε στην αρχή-προδιαγράφονται.Κι αυτό θα γίνει σύντομα,ήδη εκεί βαδίζουμε ολοταχώς,όποιος νομίζει ότι είναι ακραίο ας κοιτάξει λίγο πίσω του,από πού ξεκινήσαμε,τί μας έλεγαν και πώς μας παραμύθιαζαν και πού φτάσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο καιρό αν υπάρχει ακόμη ελευθερία έκφρασης στο ίντερνετ κι αν έχουμε λεφτά να πληρώνουμε ακόμη σύνδεση, θα περνάμε από εδώ να λέμε στον αρθρογράφο πόσο δίκιο είχε.

Ανθή

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς Diana δεν έχεις δίκιο (αν και θα το ήθελα). Πάμε να τα δούμε ένα-ένα:

1η παράγραφος:
"Σε καμία κυβέρνηση δεν συμφέρει να βγάλει στον δρόμο τους υπηκόους της, γιατί είναι σαν να βγάζει πεινασμένα λιοντάρια στον δρόμο." -1.500.000 άνεργοι είναι "στο δρόμο" αλλά δεν τους έχω δει "στο δρόμο". Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα βγουν "στο δρόμο" όταν γίνουν 3.000.000
"Δεν είναι δυνατόν να μας πάρουν όλων τα σπίτια...! Να τα κάνουν τι;". -Real estate για βορειοευρωπαίους.
"Λές για την υποχρεωτική δωρεά των οργάνων αλλά δεν έχεις διαβάσει πως σε καμία περίπτωση δεν έχουν το δικαίωμα να σου αφαιρέσουν τα όργανα χωρία την συγκατάθεση των οικείων σου.". -Ο νόμος είναι σαφής. Ο καθένας μας είναι δωρητής οργάνων και η συγκατάθεσή του θεωρείται δεδομένη. Για να μην θεωρείται δεδομένη πρέπει να κάνει τη γνωστή δήλωση.
"Στην Αγγλία π.χ. το νερό και πολλές άλλες υπηρεσίες είναι ιδιωτικές.". -Γιαυτό σκοτώνονται στα τραίνα και το νερό τους δεν πίνεται. Η κήποι εξηγούνται από το τεράστιο ποσοστό βροχοπτώσεων.
"Οσο για τα γενόσημα φάρμακα πολύς λόγος και πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση..!". -Πραγματικά, υπάρχουν μια σειρά φάρμακα που απλά είναι φτηνότερα γιατί δεν έχουν "ετικέτα" και αυτό ορθά αξιοποιείται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπάρχουν όμως και φάρμακα "αλεύρι".

2η παράγραφος:
Προσυπογράφω τη διαλεκτική σου σκέψη. Αν δεν υπήρχαν τούρκοι δεν θα υπήρχε ελληνικό έθνος και να δεν υπήρχε χούντα, δεν θα είχαμε μεταπολίτευση. Μήπως όμως ο σκοπός του κειμένου είναι ακριβώς αυτός; Να δείξει τον εχθρό στο πιο αποκρουστικό του πρόσωπο;

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΣΑΝ ΤΗΝ DAIANNA ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΜΑΣ.

ΘΟΔΩΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ένα προς ένα είναι μελετημένα όσα αναφέρει ο αρθρογράφος και είναι υπογεγραμμένα προς εκτέλεση από τους ηλίθιους ταγούς μας. Θα τα ζήσουμε λίαν συντόμως, ενώ πολλά άρχισαν να εφαρμόζονται χωρίς καμία αντίσταση από κανέναν. Κουράγιο λοιπόν σε όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

http://i.imgur.com/C3UIUmM.gif
Τραγικές αλήθειες
Etterna

Ανώνυμος είπε...

Πονάει η αλήθεια πάντα.Ναι είναι και τρομακτική στη παρούσα φάση.Αφήστε τα περί κατάθλιψης,δεν βοηθάει. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε τη πραγματικότητα.
Όσοι έχουν αμφιβολίες για το κείμενο του αρθρογράφου,ενημερωθείτε λίγο και μόνοι σας.Ψάξτε στο διαδίκτυο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.Όπου ιδιωτικοποιήθηκε ωφελήθηκαν μόνο οι ιδιώτες, το νερό αυξήθηκε εως και 400%(σε περιοχή της Πορτογαλίας)και υποβαθμίστηκε η ποιότητα του νερού.Τώρα στις χώρες αυτές, προσπαθούν να επανακρατικοποιήσουν το νερό. Τι δεν καταλαβαίνετε?

Μυρμιδών είπε...

Όντως θα συμφωνήσω μαζί σου αυτή η φουρνιά των ανθρώπων που κατοικούν την χώρα είναι οι πλέον δουλική και συνάμα μ@!#$%^νη γενιά που έχει περάσει απο αυτόν τον τόπο και θέλουν να αποκαλούνται και ΕΛΛΗΝΕΣ . Ραγιάδες του κερατά είναι και τίποτα άλλο.
Όσον αφορά το νερό έχει να κάνει με αυτό που υπερασπίζονταν εσαεί οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρόγονοι οι οποιοι ήταν γνώστες .Χωρίς δημόσια νερά και ιδιοκτησία δημόσια δεν υφίσταται κράτος είτε σας αρέσει είτε όχι διότι
η έννοια ύπαρξης του ΚΡΑΤΟΥΣ (όχι έθνους που αυτό είναι αυτόχθονη και αυτοδύναμη έννοια, που είτε υφίσταται είτε όχι από ορισμό της) βασίζεται στην ύπαρξη ΚΟΙΝΩΝ ΔΟΜΩΝ εντός αυτού που ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ισότιμα και ανεξαιρέτως προς τους ΚΡΑΤΕΟΥΣ αυτού, δηλαδή τους ΚΡΑΤ-ΟΥΝΤΕΣ το ΚΡΑΤ-ΟΣ που οι ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ> ΚΡΑΤ-ΟΥΝ! Ένα ΚΡΑΤΟΣ για να υφίσταται ως τέτοιο πρέπει να έχει ΚΡΑΤΕΑ ουσία και οντότητα, δηλαδή να ΚΡΑΤΑ ΠΕΡΙ-ΟΥΣΙΑ!!!
Αυτή είναι ΚΟΙΝΗ προς ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΕΟΥΣ, δηλαδή τους ανθρώπους που ΚΡΑΤΑΝ το ΚΡΑΤΟΣ με αμοιβάια αποδοχή ισοτιμίας και προσφοράς εντός αυτού! Το ΚΡΑΤΟΣ υφίσταται όσο ΚΡΑΤΑ (βλέπε ΚΑΤΕΧΕΙ) ο κάθε ΚΡΑΤΕΟΣ (πολίτης του κατά την σημερινή απόδοση) απολύτως ΙΣΟ μέρος των ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ του, δηλαδή της ΠΕΡΙ-ΟΥΣΙΑΣ αυτού! Αν το κράτος ΔΕΝ έχει περι-ουσία ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, αφού ΔΕΝ ΚΡΑ(Τ)ΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! Αυτό που θεμελειωδώς ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ενα ΚΡΑΤΟΣ είναι ΤΟ ΝΕΡΟ & ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ!!!
Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ είναι και το σκεπτικό που εξετάστηκε κατά τους Περσικούς πολέμους από τους Αθηναίους , τους Σπαρτιάτες και λοιπούς ΕΛΛΗΝΕΣ (και όχι ραγιάδες)! Η παράδοση ΓΑΙΑΣ & ΥΔΑΤΟΣ στους Πέρσες, αφομοίωνε ουσιωδώς την υπόσταση του ΚΡΑΤΕΩΣ, αυτού δηλαδή που τα ΚΡΑΤΑ!!! Η παράδοση και μόνο ΥΔΑΤΟΣ έστω, ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ άλλον, ΞΕΝΟ ή μη, ΙΔΙΩΤΗ ή μη, καθ' οιανδήποτε ΕΝΝΟΙΑ, ΤΡΟΠΟ ΧΡΗΣΗ, ΣΚΟΠΟ, ΚΑΤΕΛΥΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ & ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΩΣ ΕΝΝΟΙΑ!!!
Αν ένα ΚΡΑΤΟΣ δεν μπορεί το ίδιο να ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟ, το ΝΕΡΟ ΤΟΥ και ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ, τότε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, πλέον!!!
Αυτά!!! Όποιος τα ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΕΙ, στο πραγματικό τους μέγεθος και βάθος τους, θα μάθει γιατί το ΝΕΡΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ προς τους ΚΡΑΤΕΟΥΣ ΤΟΥ = πολίτες του! Γιατί είναι απόδειξη ότι υφίστανται ως ΚΡΑΤΟΣ, ότι οι ίδιοι ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, και κατ' επέκτασην ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!
Αυτά τα λίγα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως μαυρα και αραχνα.Καιρος για ηρωες!

katerinaV είπε...

Μια γερή γροθιά στο στομάχι είναι αυτό το άρθρο σου Simple Man....
μόλις αυτή η γροθιά μας προκαλέσει αναγούλες και έμμετους, ΙΣΩΣ τότε αποφασίσουμε να σπάσουμε την σιωπή μας και πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας,ένας λαός ενωμένος, μακρυά από τρικολόρε και πολυκολόρε σημαιούλες....μονο με την Γαλανόλευκη για να αποφασίσουμε για την τύχη μας και πιο πολύ για τις μελλοντικές γεννιές μας....αυτό που κάνουμε τώρα είναι να ντρεπόμαστε να κοιτάξουμε τα εγγόνια μας στα μάτια,για την χώρα και το μέλλον που τους παραδίδουμε....
Λυπάμαι αφάνταστα που σκύβουμε το κεφάλι....μήπως μας έχει συμβεί το
<> και πεισθήκαμε να νομίζουμε πως δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας???
Χάνουμε την γη κάτω από τα πόδια μας μαζί και την ελευθερία μας,χάνουμε την χώρα μας,μας μαστιγώνουν μέχρι αίματος και εμείς σιωπούμε???
Ως πότε αδέλφια???
ΩΣ ΠΟΤΕ???????????????
Ευχομαι καλήν δύναμη σε όλους μας...και όταν έρθει η σωστή ώρα ,να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ...ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΧΓΩΡΕΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ <>>.
ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

katerinaV είπε...

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ...

Λύσιππος είπε...

"...να δεις τι σου'χω για μετά"
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Αναδ/ση

Simple Man είπε...

Κλεισθένη,
να' σαι καλά.

Ανώνυμε,
επιλογή της πλειοψηφίας να γίνουμε όλοι σκλαβάκια. Δημοκρατία έχομεν!

Diana,
ρίχνει το ηθικό η δική μου άποψη και δεν ρίχνει το ηθικό η απόφαση των νεοελλήνων να παραμένουν πρόβατα; Ο τσοπάνος δεν λέει ποτέ στα πρόβατα για το σφαγείο. Αν τους το έλεγε τότε στα τσιγκέλια των σφαγείων θα κρέμονταν μόνο κορμιά τσοπάνηδων.

medusa,
απλωτές κάνουν περισσότεροι απ' όσοι φανταζόσουν.

Ανώνυμε 13/7, 3:33μμ,
το μόνο που δεν ενδιαφέρει τους κρεοπώλες είναι η ψυχική διάθεση που είχε το πρόβατο κατά την σφαγή.

Μαρία Βερεμή,
την καλημέρα μου.

Ανώνυμε 13/8, 8:29,
πίστεψέ με ότι το κείμενο είναι μία παρανυχίδα σε αυτά που έχουν αποφασίσει να πράξουν.

Ανθή,
το θέμα δεν είναι ποιος έχει το δίκιο αλλά ποιος θα αντισταθεί στο άδικο.

Ανώνυμε 14/7, 2:58,
το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του τέρατος το βλέπουν μόνο όσοι πηδούν από τον 5ο όροφο ή αιωρούνται από σκοινί στις αποθήκες των σπιτιών τους δηλαδή οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες ενός μη επισήμως επικηρυγμένου πολέμου.

Θοδωρή,
είδες τι εύκολα περιόρισε την οπτική γωνία του καθενός ο ψηφισμένος δημοκρατικά θεσμός;

Ανώνυμε 15/7, 9:35,
Δεν τα υπέγραψαν μόνο αυτοί. Τα υπέγραψε και το 60% των Ελλήνων που ακόμα νομίζουν ότι οι εκλογές είναι τρόπος ανατροπής.

Etterna,
δημοκρατικά ψηφισμένες Αλήθειες.

Ανώνυμε, 16/7 12:04,
Το νερό νεράκι θα λέμε εντός ολίγου.

Μυρμιδών,
Γη, ύδωρ και αξιοπρέπεια. Τον πήγαν παραπάνω τον πήχη.

Ανώνυμε 19/7,
ας αφήσουμε τους ήρωες ήσυχους αυτή την φορά.

Katerina V,
Καλόν ύπνο, θα έλεγα.
Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Λύσιππε,
αν ζούμε να το δούμε....Ανώνυμος είπε...

αυτο ειναι επικηδειος,μας γανωσες την ψυχολογια,δεν λεω οτι εχεις αδικο,αλλα τωρα χρειαζομαστε προτασεις και εμψυχωση και οχι συνεχεια μοιρολογια...

Racesite Pro είπε...

I am overwhelmed by your post with such a nice topic. Usually I visit your site and get updated through the information you include but today’s blog would be the most appreciable.
경마사이트
경마

Oncasinosite Net είπε...

Well done! Also visit my site 바카라