Φλος Ρουαγιάλ

// // Leave a Comment

Κατερίνα Γκαράνη
Όταν ο Φερνάντο Περέιρα σκοτώθηκε στο ηθικό του καθήκον, να φωτογραφήσει τις πυρηνικές δοκιμές που έκανε η Γαλλία, ως φωτογράφος της Greenpeace, σίγουρα δεν θα είχε στο μυαλό του ότι ο δική του δολοφονία από τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας θα ήταν και το μεγαλύτερο εμπόδιο για την φιλόδοξη Σεγκολέν Ρουαγιάλ 20 χρονιά μετά. Στις τελευταίες εκλογές τις Γαλλίας σκάνδαλα άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια αλλά εμείς βλέπαμε τα σφιχταγκαλιάσματα του Γιώργου Παπανδρέου με την σέξυ και ασυμβίβαστη σοσιαλίστρια αρχηγό.
Στο πλοίο της Greenpeace “Rainbow Warrior” τοποθετήθηκαν δύο βόμβες από τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας. Τότε με την παγκόσμια κατακραυγή η Γαλλία αποφάσισε να δώσει στην Δικαιοσύνη δύο «βομβιστές», τον Alain Mafart και την Dominique Prieur, οι οποίοι εξορίσθηκαν για τρία χρόνια κάπου στην Πολυνησία και τώρα βέβαια είναι ελεύθεροι. Την ίδια περίοδο απολύθηκε και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, ναύαρχος Lacoste, ο οποίος στις καταθέσεις του δήλωσε ότι την εντολή για την βύθιση του Rainbow Warrior την είχε δώσει ο Φρανσουά Μιτεράν .
Χρόνια μετά, μία αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια από τον Αντουάν Ρουαγιάλ (αδελφό της Σεγκολέν). Δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι αυτός που βύθισε το πλοίο και σκότωσε τον Περέιρα ήταν ο αδελφός του, Ζεράρντ Ρουαγιάλ. Αυτά γινόταν ενώ η Σεγκολέν πήγαινε ολοταχώς για την Προεδρία της Γαλλίας. Ετσι μία άλλη εφημερίδα, η L’ Agence France Press, φιλοξένησε στις σελίδες της τις δηλώσεις των Μυστικών Υπηρεσιών, οι οποίες υποστήριζαν ότι ο Ζεράρντ ήταν ο οδηγός του φουσκωτού σκάφους που πήγε τους βομβιστές δίπλα στο σκάφος της Greenpeace. Η κρυμμένη αλήθεια είναι ότι ο Ζεράρντ Ρουαγιάλ τότε υπηρετούσε ως μυστικός πράκτορας στην Ασία και μετά από εντολή πήγε στο Οκλαντ της Ν. Ζηλανδίας με στόχο να βυθίσει το πλοίο της Greenpeace γιατί εμπόδιζε τις πυρηνικές δοκιμές στην Πολυνησία. Το όνομα της επιχείρησης ήταν Operation Satanic και ο ίδιος ήταν μέλος της 4μελους ομάδας «Thirdteam».
Η κόρη του Περέιρα, η οποία είναι σήμερα κάπου 30 χρονών, ζήτησε την δίκη και καταδίκη του αδελφού της Σεγκολέν. Η τελευταία βέβαια, αρνήθηκε ότι γνώριζε τις «δουλειές» του αδελφού της. Αυτό όμως που γνωρίζουμε όλοι μας είναι ότι η σοσιαλίστρια, αριστερή, αντιρατσίστρια, φεμινίστρια και όλα τα ίστρια, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, στις 10 Ιουλίου του 1985 ημέρα που σκότωσε η Γαλλία τον Φερνάντο Περέιρα, η ίδια 29 χρονών τότε, ήταν το δεξί χέρι του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.