Η κορωνίς

// // 6 comments
Κατερίνα Γκαράνη
«Ο άνθρωπος είναι η κορωνίς της δημιουργίας». Δεν θυμάμαι πότε και από που το έμαθα, ούτε αν είναι θεολογικής ή επιστημονικής προέλευσης. Από την στιγμή όμως που μου το κάρφωσαν στο μυαλό, πως να το κάνουμε ένιωσα «ανώτερος» από το ταπεινό βούρλο και τον κακάσχημο κροκόδειλο που ζούνε εκατομμύρια χρόνια στον πλανήτη. Το ότι το ένιωσα δεν ξέρω αν είναι και «αλήθεια». Γι’ αυτό θα εξετάσουμε μερικές περιπτώσεις «ανωτερότητας» της κορωνίδας.
Περίπτωση πρώτη.
Είσαι εσύ η κορωνίδα και σε καλεί στο γραφείο του ο αρχηγός του κόμματος (βάλε όποιο θέλεις) να σου μιλήσει εφ’ όλης της ύλης και να σου υποσχεθεί καλύτερες μέρες και λύση των προβλημάτων όλων των κορωνίδων. Στη διάρκεια της δίωρης ανάπτυξης που θα σου κάνει θα σε βεβαιώσει ότι «εργάζεται» για το καλό της πατρίδας και μόνον γι’ αυτό. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις δικό σου μεταφορικό μέσο θα στείλει το κόμμα λιμουζίνα.
Θα πας;
Περίπτωση δεύτερη
Αν δεν δεχτείς τα παραπάνω σου προτείνουν και μια αμοιβή πενήντα χιλιάδων ευρώ με τον διορισμό σου σε όποια υπηρεσία γουστάρεις.
Θα πας;
Περίπτωση Τρίτη
Είσαι μια κορωνίδα επιτυχημένη με τα μέτρα του «κοινωνικού συστήματος», ας πούμε ότι είσαι βιομήχανος χρόνια στο κουρμπέτι με εκατομμύρια ώρες «δουλειάς» που τζιράρεις τον προϋπολογισμό της χώρας και σε καλεί ο αρχηγός (βάλε όποιον θέλεις) για τον ίδιο λόγο όχι στο γραφείο αλλά σε γεύμα. Στην συνάντηση θα σου πει πως θα αντιμετωπίσεις την κρίση για να πας μπροστά και να σώσεις την επιχείρησή σου (λεπτομέρεια, ο αρχηγός δεν έχει ούτε ένα ένσημο για δείγμα).
Θα πας;
Περίπτωση τέταρτη
Τον τελευταίο καιρό πολλές κορωνίδες μαζεύονται σε κλειστά γήπεδα για να τους αναπτύξει τα παραπάνω ο αρχηγός. Εκεί φωνάζουν και κουνάνε απειλητικά τις σημαίες τους προς τους διπλανούς τους για τονίσουν την παρουσία τους, για να τους θυμούνται όταν έρθει η ώρα. Δεν τους ενδιαφέρει τι λεει ο αρχηγός (μήπως καταλαβαίνει ο ίδιος τον εαυτό του;) σημασία έχει η παρουσία κι ας έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα με δικά τους έξοδα προς το παρόν.
Περίπτωση πέμπτη
Το τελευταίο διάστημα κάποιες πάρα πολύ πετυχημένες κορωνίδες γευμάτισαν με κάποιον αρχηγό και τους έλυσε τα προβλήματα των επιχειρήσεων τους με τις ιδέες του πληρώνοντας και το γεύμα. Αυτές τις ιδέες ο εν λόγω αρχηγός δεν τις λεει δημόσια γιατί πρώτα πρέπει να σώσει την οικονομική κατάσταση και μετά να ασχοληθεί με τις απλές κορωνίδες οι οποίες ούτως ή άλλως θα γεμίσουν το γήπεδο.
Αν η αλληλουχία των παραπάνω αποδεικνύει έστω και στο ελάχιστο ότι ο «άνθρωπος είναι η κορωνίς της δημιουργίας», τότε χρειάζομαι επειγόντως μια κοΤρωνίδα για να βαρέσω το άνω μέρος της ανωτερότητας μου που αποκαλείται και εγκέφαλος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοτρόνα που μας χρειάζεται...!!!

Simple Man είπε...

Συμφωνώ φίλε Etoliko

Iptamenos Ollandos είπε...

Αν είδες την ταινία γήινοι τότε ξέρεις τι είναι οι σπισιστές (species + racist)= η κορωνίδα

Simple Man είπε...

Την είδα και θα την δω πάλι αγαπητέ Ιπτάμενε και όποιος δεν την έχει δει χάνει.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μου λέει όμως ότι όλες αυτές οι κορωνίδες σε λίγο καιρό θα έχουν την τύχη της Κορώνειας

Simple Man είπε...

Δεν στερεύουν με τίποτε και με κανένα τρόπο αυτοί φίλε Κομματόσκυλε.