Ο Blogger....δεν είναι πρόβλημα πια

// // 27 comments
Πριν μερικούς μήνες ενθουσιασμένοι και εμείς από την κίνηση στο διαδύκτιο και την αντίδραση των μεγαλοκαρχαριών γράψαμε για το πρόβλημα Blogger. Στην τελευταία παράγραφο αναφέραμε ότι στο παιχνίδι με τους έξω (δήθεν δημοσιογράφους) και λοιπά παμφάγα της ανθρώπινης υπόστασης για το χρήμα, θα χάσουμε.
Τελικά χάσαμε.
Την ανάρτηση δεν θα την κατεβάσουμε (όπως κάνουν κάποιοι δήθεν blogger) γιατί για μας ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, αλλά παίρνει διόρθωση και συγνώμη όταν κάνουμε λάθος. Επειδή δεν θέλουμε να σας ζαλίσουμε και τα πράγματα τα λέμε με το όνομά τους εξηγούμεθα αμέσως.
Τα Blogs δεν μπορείς εύκολα να τα κατατάξεις σε κατηγορίες από την θεματολογία τους γιατί απ’ όλα έχει ο μπαξές. Μπορείς όμως να τα κατηγοριοποιήσεις (αυθαίρετα πάντα), με την επισκεψιμότητα που έχουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν : ιστοσελίδες μεγααααάλης επισκεψιμότητας, σελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας, μεσαίας, μικρής και ελάχιστης, όπως η αφεντιά μας.
Επειδή οι περισσότερες σελίδες δημοσιεύουν και ειδήσεις χωρίς το μελόδραμα των μέσων μαζικής εξαθλίωσης ο κόσμος στράφηκε σε αυτές γιατί γούσταρε αυτό το καινούριο ή μπορεί να σιχάθηκε τους πατρόνους της πληρωμένης «είδησης». Ήταν η εποχή που κάποια ανησυχία έκανε τους καρχαρίες να «ορμήξουν» στους Bloggers.Την ίδια εποχή την πατήσαμε και εμείς από την χαρά μας και γράψαμε με φουντωμένη την ουρά σαν τα παγώνια για όλους τους συνιστολόγους «Το πρόβλημα Blogger». Θα παρατηρήσατε βέβαια ότι εκείνη την εποχή άρχισε και ο αγώνας των δυο τρομακτικών μονομάχων του διαδυκτίου του troktiko και της zougla.gr. Επίσης, μπορεί να παρατηρήσατε ότι από τότε στις σελίδες μεγάαααλης επισκεψιμότητας οι αναρτήσεις γίνονται με ρυθμό ταχυπολυβόλου και κάπου ανάμεσα στα μπούτια κάποιας γκόμενας, σε έναν γκέι κροταλία, στον καβγά του Μάκη με το troktiko πέφτει και καμιά σοβαρή είδηση που περνάει στο ντούκου. Πού να προλάβεις να σταθείς στην είδηση όταν η Κίρκη του ξεκατινιάσματος σε σπρώχνει να δεις την εξέλιξη του ξεσκίσματος ανάμεσα στον καβγά και τα μπούτια της καλλιτέχνιδας.
Μάλλον κάποιοι από σας ξέχασαν τα ξεκατινιάσματα, τα βρισίματα τις απειλές και άλλα κόλπα ακροαματικότητας των γνωστών και μη εξαιρετέων Μάκη, Κακαουνάκη και άλλων καλών και «έγκριτων» τηλεορασάκηδων. Μήπως προσβλήθηκαν τότε από τις χυδαιότητες; Μήπως αντίθετα χτύπαγαν νούμερα και αμοιβές που τους έκαναν την επομένη να γίνονται πιο χυδαίοι; Αυτά συνέβαιναν στον πραγματικό κόσμο, τα ίδια συναντάμε και στον εικονικό όπου.... σιγά που του κάνατε τη μούρη κρέας του Μάκη που καλείται τον κόσμο να μποϋκοτάρει την zougla. Αντίθετα το ξέρετε καλύτερα από μας ότι θα σπρώξετε πολύ λαό προς τα εκεί.
Τώρα, φίλοι μου, στο ζουμί. Φανταστείτε αύριο που η τεχνολογία θα είναι προχωρημένη και η οθόνη της τηλεοράσεως θα είναι χωρισμένη στα δυο, ένας κουρασμένος άνθρωπος -πολίτης αυτής της χώρας να κάθεται στον καναπέ του και να έχει στην μισή οθόνη τον Μάκη και στην άλλη μισή το Troktiko γιατί δεν του αφήνουν πια άλλη επιλογή. Ούτε στο κρεβάτι δεν θα προλαβαίνει να πάει γιατί από την μια οι αποκαλύψεις από την άλλη «δείτε όλο το θέμα εδώ», τι να κάνει ο έρημος; Σιγά μη του μείνει χρόνος να διαβάσει το σκεπτικό κάποιου blogger ή να δει ένα σοβαρό θέμα περιβάλλοντος που «σήκωσε» κάποιος στη σελίδα του από κάποια επαρχία.
Μη μου πείτε το τετριμμένο όποιος έχει το τηλεκοντρόλ είναι το αφεντικό, γιατί θα γελάσω. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ο blogger δεν είναι πρόβλημα πια. Γιατί τελικά πάλι μείναμε μεταξύ μας να κάνουμε το κέφι μας, να έχουμε τις αντιρρήσεις μας και να αλληλοσχολιαζόμαστε. Το παιχνίδι για μια ακόμη φορά το κέρδισαν οι μεγαααάλοι γιατί πολύ απλά σκέφτηκαν να μεταφέρουν την ξεφτίλα της πραγματικότητας στο εικονικό δίκτυο όπου ο καθένας από μας έχει το ταμπούρι του. Και το πέτυχαν.
Αλήθεια μήπως είχατε πάρει χαμπάρι με πόση ευκολία έκαναν αναρτήσεις κάποιοι μεγάαααλοι από ανώνυμα e mail για τις δήθεν ακάλυπτες επιταγές του Θεόδωρου Τενέζου ανάμεσα στην κυτταρίτιδα της διάσημης και στον δημοσιογράφο του τίποτα;
Αλήθεια ωρέ, συνιστολόγοι, υπάρχει έστω και ένας από εσάς που θα απειλούσε τον οποιονδήποτε μέσω της σελίδας του; (κάτι μου θυμίζει από «δημοσιογραφία» αυτό).
Για να τελειώνουμε, με την ευκολία που καταρράκωσαν την πραγματική αξιοπρέπεια των μέσων επικοινωνίας ταΐζοντας σκουπίδια όλον τον κόσμο, ακριβώς το ίδιο επιδιώκουν και στο δίκτυο γιατί σκέφτονται ότι σε ίδιους «ακροατές» απευθύνονται.
Μόνο που στο δίκτυο θα υπάρχουν πάντα οι φιμωμένοι του πραγματικού κόσμου που δεν «γλιστράνε στον ταραμά» των αγώνων κανενός και θα τα λένε.
Τελικά οι κατηγορίες (πάντα αυθαίρετα) των bloggers είναι δυο οι ελαχίστης επισκεψιμότητας και οι μεσαίας ή μεγάλης που δεν ταχυπολυβολούν, οι άλλοι οι μεγάαααααλης επισκεψιμότητας «δημοσιογραφίζουν» μετατρέποντας σε ζούγκλες αθώες αποικίες ποντικών.

27 σχόλια:

grsail είπε...

Δεν μπορώ να σου πω ότι δεν συμφωνώ αλλά ίσως δείχνεις μια πολύ 'μαύρη' εκδοχή.

Ας το γκριζάρουμε λιγάκι :-)

Άλλωστε καλύτερα ο 'μέσος έλληνας με το τηλεκοντρολ' να έχει 30.000 κανάλια παρά 20 !

Που ξέρεις, το ηλεκτρονικό 'κύμα' μπορεί να τον ξεβράζει πότε-πότε σε ονειρικές ακτές !

... και σε απλά ελληνικά: keep bloging !

Simple Man είπε...

Όσο και να γκριζάρουμε αγαπητέ gsail η δοκιμασμένη τους συνταγή "αίμα και σπέρμα" γίνεται πιο φανερή στο "ελεύθερο" δίκτυο. Φυσικά είναι καλύτερα τα 30000 κανάλια από τα 20.
'Όποιους ξεβράσει το ηλεκτρονικό "κύμα"¨σε ονειρικές ακτές, θα είναι τόσο κουρασμένοι και μπουκωμένοι που θα "σέρνονται". Το θέμα είναι να μας αφήσουν να διαλέξουμε μια φορά το ονειρικό "κύμα" Μόνοι μας.
Θα ακολουθήσουμε πολλοί την συμβουλή σου ...keep bloging και θα κρατήσουν τα ονειρικά "ερημονήσια" μας, έστω και σαν ναυαγοί.

Ανώνυμος είπε...

Η αναίδεια, η προπέτεια, η ιταμότητα... οδηγούν μαθηματικά στην αυτοκατάργηση. Όλες οι κινήσεις που περιγράφεις είναι το κύκνειο άσμα πριν ακουστεί ο επιθανάτιος ρόγχος. Και πίστεψέ με simple, η σιωπή που θα ακολουθήσει, θα είναι εκκωφαντική.

Simple Man είπε...

Απόλυτα συμφωνώ αγαπητέ Κομματόσκυλε και σε πιστεύω γιατί πέρα από την αυτοκατάργηση την εκκωφαντική
σιωπή που θα ακολουθήσει μπορούν και να την επιβάλουν με τα όργανά τους. Τα όργανα ξεκίνησαν.

Ανώνυμος είπε...

ειναι η "επισκεψιμοτητα" το μοναδικο κριτηριο?

δε νομιζω!

πχ διαβαζω ας πουμε μια φορα το μηνα ενα βλογ του οποιου οι αποψεις με επηρρεαζουν και με ταρακουνουν και με κανουν να επιστρεφω για να ξαναλαβω τετοια "τροφη" εστω ως σιωπηλος και σπανιος αναγνωστης, την οποια και μεταφερω σε δικες μου συζητησεις, σκεψεις κ.λ.π...

και λοιπον? πολυ απλα αυτο το βλογ εχει πολυ μεγαλη διεισδυτικοτητα, αρα μεγαλυτερη δυναμη!

:))

(το τρωκτικο δεν ειναι βλογ! απλα χρησιμοποιει την μηχανη του blogger! η θεματολογια του επισης ειναι μια απλη λογοκλοπη απο αλλα βλογ, youtube κ.λ.π... το οτι βαζει κι ενα λινκ στο τελος δεν το κανει λιγοτερο λογοκλοπη...... για να βαζουμε τα πραγματα στη θεση τους)

Citypress-gr.admin είπε...

yperoxo post apo ta kaliter poy exo diabasi teleytaia.bravo sas???

EDESSAPRESS είπε...

Θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου.

Πολύ καλή τοποθέτηση.

Simple Man είπε...

@ Ανώνυμε 9.18 μμ
Όχι αγαπητέ η επισκεψιμότητα δεν παίζει κανένα ρόλο ούτε είναι κριτήριο, ήταν μια αυθαίρετη κατηγοριοποίηση εκ μέρους μας. Στις υπόλοιπες παρατηρήσεις σου συμφωνούμε Α Π Ο Λ Υ Τ Α.

@ Citypress-gr.blog
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Έχουν ιδιαίτερη αξία όταν προέρχονται από πραγματικούς ΣΥΝΙΣΤΟΛΟΓΟΥΣ.

@EDESSAPREES
Σαν το κελάρυσμα από τα νερά του καταρράκτη σας τα λόγια σου αγαπητέ. Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

οι ξευτισμένες εικόνες των ίδιων πραγμάτων στο συνηθισμένο πέρασμα δεν έχουν σημασία παρά μόνο η αναζήτηση σε άγνωστα μονοπάτια με πρωτόγνωρες εμπειρίες, αισθήσεις, ως την πηγή που το νερό της θα δροσίσει το πυρακτωμένο 'είναι' της ψυχής.

Hellas-Orthodoxy είπε...

Εξαιρετικο αρθρο,συγχαρητηρια!Ειναι παντως στο χερι μας να εμποδισουμε αυτη τη "μιντιοποιηση" των ιστολογιων,πολυ απλα με το να μην κλικαρουμε σ'αυτα,που εκτος απο την κατινιστικη θεματολογια,ασκουν και υπουλη πολιτικη,μιας και απο πισω ειναι μεγαλα (εκδοτικα) συμφεροντα.Μπλογκερς ρομαντικοι και ανοθευτοι θα συνεχισουν να υπαρχουν,οσο κι αν καποιοι θελουν να τους φιμωσουν,επειδη ξαφνικα...ειδαν φως και μπηκαν,ανακαλυπτοντας το μπλογκιν (και αναφερομαι στα εμετικα ιστολογια επαγγελματιων δημοσιογραφων,που λειτουργουν μοναχα ως σταθμοι συκοφαντησης αντιπαλων τους).

Ανώνυμος είπε...

Ναι, να μη κλικάρουμε στα δημοφιλή ιστολόγια, να μην είμαστε και κομπλεξικοί όμως όταν κάποιος διαβάζεται περισσότερο από μας.
Και τον τελευταίο καιρό βλέπω με λύπη μου, πολύ χολή, πολύ στεναχώρια και πολλά συμπλέγματα εναντίον blogs που είναι δημοφιλή, όπως το torktiko (δικαιολογημένα, γιατί οι άνθρωποι είναι κάφροι), αλλά και άλλων, όπως το prezatv που είναι συνεπής blogger, με άποψη.
Ποιός σας είπε ότι ένας blogger ακυρώνεται, επειδή βάζει και ειδήσεις, ως απόπειρα να γίνει διάλογος, στα σχόλια.
Λιγότερο κόμπλεξ λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον παραπάνω φίλο, απόλυτα:
Οι μπλόγκερς, που βγάζουν χολή, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτοί, που παρακαλούσαν (και πολλοί παρακαλάνε ακόμη) για δημοσίευση θεμάτων τους από το τρωκτικό.΄
Σωστά;

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτοί με τη μεγααααααααααάλη επισκεψιμότητα είναι επαγγελματίες. Δηλαδή βγάζουν απ' αυτό που κάνουν. Πώς να τους συναγωνιστούν οι χομπύστες?
Το ίδιο έγινε κάποτε και με το ραδιόφωνο. Ήταν γεμάτο χομπύστες ερασιτέχνες. Με την "ελεύθερη" ραδιοφωνία έγιναν οι μεγάλοι σταθμοί και κανένας πλέον δεν τους άκουγε, οπότε έκλεισαν.
Έτσι συμβαίνει με καθετί καινούργιο. Στην αρχή μπαίνουν όλοι για να παίξουν και στο τέλος μένουν οι επαγγελματίες.
Η εκτίμησή μου είναι ότι τώρα πρέπει να συζητηθούν οι κανόνες συμμετοχικότητας της άποψης των πολιτών στα μεγααααααααάλα blogs. Και δεν εννοώ απαγορεύσεις τύπου Δένδια, αλλά κανόνες ηλεκτρονικής διαχείρισης του υλικού που προκύπτει (αξιολόγηση, βαθμολόγηση, προβολή). Αυτό είναι το καινούργιο στην παρούσα φάση.

Simple Man είπε...

@ Ανώνυμον 11.47
Αν σε κατάλαβα συμφωνώ μαζί σου.

@dim79
Δεν είναι λύση να μην κλικάρουμε αγαπητέ, Απλά όπως λένε και οι Συνιστολόγοι στα taxalia ο κάθε επισκέπτης διαβάζει το blog που του αξίζει. Όσο για κάποια πράγματα που για μας βρωμάνε από μακρυά "φάτε ύπνωση" εμείς θα τα αποφεύγουμε. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

@ Ανώνυμον 2.29
Αν αυτό κατάλαβες αγαπητέ από το κείμενο τι άλλο να προσθέσουμε εμείς.

@ Ανώνυμον 2.31
Ισχύει οτι και για τον φίλο ανώνυμο των 2.29

@Ανώνυμον 2.32
Πω πω τι μου θύμησες αγαπητέ τους φοβερούς "ραδιοπειρατές". Έχεις δίκιο έτσι κάπως έγιναν τα πράγματα. Όσο για τους κανόνες ξέρεις καλύτερα από μένα ότι ζούμε σε μια χώρα που ο βασικός κανόνας είναι να μην τηρείς κανέναν κανόνα. Εξ άλλου όπου οσφριστούν χρήμα και εξουσία κάποιοι θα κάνουν τα πάντα. Ακόμη και αθώοι blogger θα το παίξουν.

JustAnotherGoneOff είπε...

Είπε ένας ανώνυμος πιο πάνω:

«Οι μπλόγκερς, που βγάζουν χολή, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτοί, που παρακαλούσαν (και πολλοί παρακαλάνε ακόμη) για δημοσίευση θεμάτων τους από το τρωκτικό.»

Ανήκω σε αυτούς τους μπλόγκερ που βγάζουν χολή για «ενημερωτικά» μπλογκ σαν τον Πρωκτικό. Αλλά, είχα στείλει 2-3 μέηλ στον συγκεκριμένο που τα δημοσιεύσανε επειδή κάποια ποστ τους ήταν εντελώς άκυρα, διασπείρανε hoax και επιστημονικές κυρίως ανακρίβειες.

Παραμένω όμως χολερικός όχι γιατί δεν βάζουν μυαλό, αλλά επειδή καλλιεργούν τον φανατισμό. Και η απόσταση από τον φανατισμό προς τον φασισμό είναι μια τρίχα δρόμος.

Καλό είναι λοιπόν αν μην αναζητάτε ταπεινά κίνητρα πίσω από την αγανάκτηση. Διότι ο κύριος Πρωκτικός έχει καταφέρει το όχι και τόσο αφύσικο για τον χαρακτήρα του: να διαφημίσει μέχρι και μπλογκ νεοναζί μαθητών γυμνασίου-λυκείου.

Και μετά λέε ότι είναι κακό που εμείς βγάζουμε χολή. Ξυδάκι.

Simple Man, έξοχο το ποστ σου.

Stefan είπε...

πόλυ καλή τοποθέτηση Μπράβο παιδιά

Simple Man είπε...

@ JustAnotherGoneOff

Δεν ξέρω φίλε αν η χολή ανακατευτεί με λίγο μυαλό τι αποτελέσματα θα έχει. Πολύ πετυχυμένο το ¨χολερικός". Νομίζω οτι η "ασθένειά" σου είναι μεταδοτική και θα κάνει καλό σε πάρα πολλούς.Ευχαριστούμε για τα καλά "χολερικά" σου λόγια "χολερικέ" συνιστολόγε.
Αμάν με έπιασε μια φαγούρα λες να με κόλησες τίποτε;

@ Στην Καρδιά μας η Ελλάδα

Από τα πιο ωραία ονόματα σελίδας που συνάντησα στο δίκτυο. Σε ευχαριστούμε για τα καλά λόγια συνιστολόγε.

Unknown είπε...

Ο Ιθαγενής

Λυπάμαι που θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά αυτό που περιγράφεις είναι το πρόβλημά τους.
Η διαφορετικότητα.
Δεν τους ενδιαφέρει αν στον εικονικό κόσμο που έχουν κατασκευάσει με την τηλεόραση τον εξαγάγουν στο διαδίκτυο.
Τους ενοχλεί γιατί στο διαδίκτυο δεν είναι όλοι ίδιοι.
Υπάρχουν και στο διαδίκτυο οι δημοσιογράφοι ή τα έμμισθα παπαγαλάκια.
Υπάρχουν όμως και οάσεις επιλογών, που τους τρομάζουν γιατί δεν τους μοιάζουν.
Η κατάθεση απόψεων και η άμεση συμμετοχή / κριτική τρομάζει τους κύριους που "δεν ολοκληρώνουν"
Θα το αστυνομεύσουν?
Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γελοιοποιηθούν.
Μόνο αν ελέγξουν την πρόσβαση και τα κανάλια επικοινωνίας, θα πετύχουν.
Απέχει ακόμα όμως αυτή η στιγμή, οπότε κάποιοι σαν και σένα ...απλά θα έχουν χαμηλή επισκεψιμότητα..

Simple Man είπε...

@ rfp@in.gr
Αγαπητέ συνιστολόγε προσπάθησα να βρω που διαφωνείς. Όσο για την επισκεψιμότητα, το γνωρίζεις καλύτερα ότι στο μεράκι δεν μπαίνει κανενός είδους "μέτρο"

apneagr είπε...

Καλό Πάσχα Simple Man με υγεία...
apneagr

Simple Man είπε...

@ apneagr

Επίσης καλές ημέρες apneagr να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενό σου έχει μια εξαιρετικά διεισδυτική πρόσληψη της πραγματικότητας μαζί με την αναγκαστική θλίψη για την κατάστασή της.
Και ακόμα λίγα έχουμε ζήσει. Γεγονός πάντως είναι ότι το εν πολλοίς αρρύθμιστο τοπίο θα κοιτάξουν να το ηγεμονεύσουν, όπως έγινε παλιότερα με ραδιόφωνο και τηλεόραση. Εκεί που χάνουν είναι στη διαδραστικότητά. Είναι άραγε τυχαίο ότι δεν επιτρέπουν αναρτήσεις ορισμένα ιστολόγια?
Τέλος, όσο πλησιάζει η κατάρρευση (η πολιτική και η κομματική του συστήματος) τόσο θα εντείνονται οι ακρότητες.
Με δύναμη και υπομονές.

Simple Man είπε...

@ Ανώνυμον 2.05
Αγαπητέ μου αν προσθέσω και τελεία στο σχόλιό σου θα είναι πλεονασμός.
Απλά θα επαναλάβω και εγώ το :
Με δύναμη και υπομονές.
Σε ευχαριστούμε.

Iptamenos Ollandos είπε...

Φίλε Simpleman,

τελευταίος και καταϊδρωμένος σπεύδω να σχολιάσω και εγώ στην για ακόμα μια φορά εξαιρετική ανάρτηση σου. Βέβαια η πληθώρα των σχολίων ήδη δείχνει πόσο κέντρο έχεις χτυπήσει και με έχει υπερκαλύψει αλλά ας πω και εγώ τις δικές μου σκέψεις.

Πραγματικά φίλε μου περιγράφεις πολύ σωστά όλη την κατάσταση και σωστά προφήτεψες ότι ο πόλεμος θα χαθεί. Αναφέρω χαρακτηριστικά το παράδειγμα ενός ολλανδικού ιστολογίου της μεγαααααλύτερης επισκεψιμότητας το οποίο πουλήθηκε για 5 εκατομμύρια ευρώ (αν θυμάμαι καλά) πριν περίπου 8 μήνες σε μεγααααλοεκδότη εφημερίδας...
Σωστά υποδεικνύεις ότι οι ευθύνες είναι μοιρασμένες τόσο σ'αυτούς που ξεπουλάνε (πάντα υπάρχουν οι "έμποροι") όσο και σε αυτούς που ανεβάζουν την αξία του εμπορεύματος με τα κλικ τους στα εν λόγω ιστολόγια. Εξάλλου τι περίμενες από τον κόσμο που ψηφίζει κατά 90% τα 2 μεγάλα κόμματα και θεωρεί είδηση το κουτσομπολιό;
Κάποιοι Δον Κιχώτηδες απλά θα συνεχίσουν να παλεύουν με τους ανεμόμυλους με δύναμη και υπομονή όπως είπε και ο προλαλήσας.
Ελπίζω να μην απογοητευτείς τόσο όσο δείχνεις στην ανάρτηση σου και να μείνεις καιρό μαζί μας γιατί κάθε σου ανάρτηση είναι και μια όαση για τον κουρασμένο και μπουχτισμένο ταξιδιώτη.

Simple Man είπε...

@ Iptamenos Ollandos
Αδελφέ Ιπτάμενε το μόνο που θα διορθώσω στο σχόλιό σου είναι το ότι δεν απογοητεύτηκα, αντιθέτως μάλιστα επειδή το τοπίο και στο δίκτυο είναι καθαρό πια για κάποιους που "νοούν", εδώ θα είμαστε να τα λέμε και να το παλεύουμε.
Πέντε εκατομμύρια; Πω πω τι μου λές; Σκέψου ότι εδώ για κάτι πενταροδεκάρες για κάποιους αθώους μπλόγκερ(!), κάποια "καλά παιδιά" απλώς δεν υπάρχουν.
Εξ άλλου η προσπάθεια που κάνουμε μαζί στο post μας οδήγησε ψάχνοντας σε πολλά αξιόλογα σπιτικά.
5.000.000 είπες πω πω πω πω. Θα σφαχτούν τα πουλάκια μου.

Iptamenos Ollandos είπε...

Επειδή είδα ότι σου έκανε εντύπωση το έψαξα για να μην σε παραπληροφορώ...
Το ποσό λένε ότι είναι 3 εκατ. μαξιμουμ καθαρό κέρδος αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος, πλην αυτών που τα τσεπώσανε. Πάντως όταν ρωτήθηκε ο ένας εκ των δύο συνιδιοκτητών αν αγοράστηκε για 1,5 εκατ. είπε ότι θα ήταν για γέλια ένα τέτοιο ποσό. Πληροφοριακά το ιστολόγιο είχε περίπου 1 εκατ. αναγνώστες...

το ιστολόγιο είναι αυτό: http://www.geenstijl.nl/
και η είδηση είναι εδώ (ολλανδικά βέβαια αλλά τα νούμερα είναι διεθνή...)
http://925.nl/archief/2008/08/22/oprichters-geenstijl-verdienden-maximaal-3-miljoen-met-verkoop

Simple Man είπε...

@ Iptamenos Ollandos
πΑ ΠΑ ΠΑ πω ΠΩ Θα ρίξουμε περισσότερο γέλιο απ' ότι ρίχνουμε τώρα, σε λίγο καιρό με κάποιους "αθώους blogger" στο ellada.
Πάω να δώ το ακριβόβλογημένο βλογ