Η άνοδος των βαρβάρων

// // 29 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Δεν ένιωσα ούτε στιγμή θλίψη όταν οι βίλες κυκλωνόταν από τις φλόγες. Κατα βάθος παρακαλούσα να δω όλα τα τερατουργήματα των νεοελλήνων να γίνονται στάχτη. Να γίνει μολότοφ η φωτιά και να μην αφήσει τίποτε όρθιο από οικισμούς που ξεφύτρωσαν στο πουθενά και που θέλουν να με πείσουν, όλοι οι συνένοχοι, ότι είναι νόμιμοι. Αντιθέτως σε αυτή την χώρα, που οι θεοί έχουν αφήσει εδώ και αιώνες, ο τσοπάνης την πλήρωσε πάλι με τα 500 πρόβατα, οι ελαιώνες των ντόπιων που βλέπεις ότι είναι εκεί, από τον κορμό του δέντρου, για πάνω από 60 χρόνια και αυτή η γη των πεύκων και των πουλιών, των αλεπούδων και των λαγών, της πραγματικής χώρας που καταπατούν δίποδα ανελέητα για να κοκορευθούν στο γραφείο ότι έχουν και «βίλα».
Κατάλαβα αυτές τις ημέρες πώς διαχωρίζεται το νόμιμο από το ηθικό. Το νόμιμο λέγεται «Οικισμός» και το ηθικό «Χωριό», λέξη που δεν ακούστηκε από κανέναν κάτοικο, ρεπόρτερ της κακιάς ώρας και πολιτικό παράγοντα αυτές τις τελευταίες ημέρες. Ξεκαθάρισε με την μία γιατί στο ολοκαύτωμα της Πελοποννήσου κάηκαν άνθρωποι. Κανείς δεν καίγεται για την γη που ουσιαστικά δεν του ανήκει. Έμαθα ότι βάρβαροι χάραξαν δρόμους και τράβηξαν καλώδια με το έτσι θέλω για να έχουν ένα εξοχικό για το Σαββατοκύριακο και μία δικαιολογία για τα αυτοκίνητα των 5,000 κυβικών. Ανακάλυψα τέλος ότι άλλο το «σπίτι» και άλλο οι «κατοικία». Για το πρώτο σκοτώνεις, για το δεύτερο απλά κόβεις μία επιταγή στον δημόσιο λειτουργό που θα σου την νομιμοποιήσει
Από την άλλη πλευρά, τα άθλια ανθρωπάκια της πολιτικής βρήκαν το έδαφος που τους ταιριάζει για να κάνουν τις προεκλογικές δηλώσεις τους. Η καμμένη γη ήταν πάντα το κατάλληλο σκηνικό για τους γελοίους. Αμέσως θυμήθηκα την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των Δεκέμβρη του 2008 όταν καταλάβαιναν ότι η οργή θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Με τη μία υπήρξε σύμπνοια και κοινές δηλώσεις. Προχθές όμως δεν είχαν να φοβηθούν τίποτε. Έφτιαχναν ήδη τους νέους «οικισμούς» που θα κοσμήσουν την Πεντέλη, τον Μαραθώνα και τον Κιθαιρώνα με «κατοικίες» πολλών τετραγωνικών και ορόφων καθώς και την ολοκλήρωση του βόθρου της Αττικής με το όνομα Γραμματικό που πλέον δεν έχει να μολύνει τίποτε τριγύρω. Αυτές οι ψήφοι έχουν αξία και όχι αυτές των πραγματικά καμένων Ελλήνων.
Θυμήθηκα τα αγροτικά και τα φορτηγά ιδιωτών από όλη την Ελλάδα να κατηφορίζουν προς την Πελοπόννησο για ένα φορτίο τροφή για τα ζώα, με ρούχα και κουβέρτες για τους Έλληνες της λησμονιάς και τώρα μέσα από την οθόνη βλέπω ότι τα ρούχα στις κρεμάστες μιας μισοκαμμένης κατοικίας ήταν περισσότερα από τα δέντρα στο απέναντι βουνό. Ούτε την βοήθειά μας δεν έχουν ανάγκη αυτοί οι νεοέλληνες. Θα μείνει μόνο η φωνή του 26χρονου που μπήκε μέσα στο μαντρί να σώσει τα ζωντανά του και κατέρρευσε όταν δεν μπόρεσε να τα σώσει όλα.
Συγνώμη που δεν λυπήθηκα για τους «νεοέλληνες» που δεν θα έχουν πλέον θέα από τα μπαλκόνια των «κατοικιών» τους στους «οικισμούς». Άλλωστε σε λίγα χρόνια θα μπουν σε σχέδιο πόλης και θα κοντράρονται για το ποιος έχει μεγαλύτερο πάρκινγκ για τα τέσσερα αυτοκίνητα της οικογένειας. Μόνο οι ήσυχοι επώδυνοι θάνατοι των δέντρων και των ζώων θα μας αποδεικνύουν ότι αυτή την γη την κλέψανε, την χωρίσανε και την κάψανε νομίμως και νεοελληνοπρεπώς.
.
Φώτο: grlove.com

29 σχόλια:

mandeson είπε...

ΕΞΟΧΟ...ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ...ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ, ΑΝΑΙΣΘΗΤΗ, ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ...

THELASTPASSENGER είπε...

ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΤΑΙ..ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ: ΒΙΛΑ ,ΤΖΙΠ 4Χ4 5000 ΚΕΚ ,ΣΚΑΦΟΣ ΚΛΠ,ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ..ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ? ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ 900ΑΡΑΚΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΜΕΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ ,ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΄ΨΗΛΩΝΕΙ΄Η ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ-ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟΜΑΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ,ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΟΥ 5 ΤΜ ΝΟΜΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΑ? ΑΠΛΑ ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΩ..ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ..ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ..

Iptamenos Ollandos είπε...

"Μόνο οι ήσυχοι επώδυνοι θάνατοι των δέντρων και των ζώων θα μας αποδεικνύουν ότι αυτή την γη την κλέψανε, την χωρίσανε και την κάψανε νομίμως και νεοελληνοπρεπώς."

Τι μπορώ να προσθέσω; Αυτή η πρόταση τα λέει ΟΛΑ...

Ανώνυμος είπε...

Σε δύο βδομάδες το πολύ όσα γράφετε, όσα αναρτείτε, όσα κουβεντιάζουμε στον καφέ, όσα βλέπουμε στην τηλεόραση και στο ιντερνετ θα έχουν όλα ξεχαστεί.

Σε 9-12 μήνες θα έχουν αρχίσει να χτίζονται αυθαίρετες κατοικίες.
Για όσους νομίζουν οτι λέω μαλακίες,παντε στο google earth και βγαλτε φωτο απο τις περιοχες που καιγονται τωρα.
Μετα απο 1,5-2 χρονια βγαλτε φωτο ξανα.
Μόνο μην εκπλαγείτε.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Είμαστε ματαιόδοξοι, αξιολύπητοι.
Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!

(τα γραφω και ποναω)

BlackJack είπε...

Δεν υπάρχει μέλλον, ούτε καν διέξοδος, έστω και προσωρινή...ΤΕΛΟΣ!!!

Αν τύχει και κάνεις μια βόλτα στην κ...οπόλη που λάγεται Αθήνα, τότε καταλαβαίνεις ότι καμία διαφορά δεν έχει από τα πορνεία, ενώ οι κάτοικοι της κάνουν την ίδια ακριβώς δουλιά με τις πόρνες...

Στο χαμό 4 εκ. κόσμου...που δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται...

Ανώνυμος είπε...

Τα όμουρφα κουθόνια όμουρφα καίγουντι. Τα ζόα κι τα δέντρα πουνάμι μόνου.
ΜΠΡΑΒΟ.

Ανώνυμος είπε...

αυτό έλειπε....να τους λυπηθούμε.
μα αυτοί χαίρονται γιατί το καμένο αποτέλεσμα δικό τους είναι!δεν έχασαν και τίποτα...αντιθέτως θα 'ανοίξουν' οι δουλειές τους με την υπάρχουσα καθίζηση της οικοδομής.ο λαουτζίκος έχασε τον πνεύμονα πρασίνου (χλωρίδα και πανίδα).

Αγης Γηος είπε...

"Άλλο το «σπίτι» και άλλο η «κατοικία». Για το πρώτο σκοτώνεις, για το δεύτερο απλά κόβεις μία επιταγή στον δημόσιο λειτουργό που θα σου την νομιμοποιήσει"
Άλλο ο ναός που λειτουργεί η ζωή και άλλο η φορεσιά που λειτουργεί η αγορά.
Αφήσαμε να καούν οι πνεύμονες, γλυτώσαμε τις φορεσιές, σε κρεμάστρες οι πιο πολλές.
Και πήγαμε και εθελοντές...... Νάσαι καλά.

simple man είπε...

Mandeson,
πραγματικά έξοχος...επικήδειος για μία υπέροχη κηδεία.
Όπως το λες: αναίσθητη χώρα.

Thelastpassenger,
ντροπή που είσαι Έλληνας! Γίνε βάρβαρος να έχεις θέα στο πέλαγο και σπίτι με δύο υπόγεια γκαράζ στην Πεντέλη. Να σηκώνονται από τις καρέκλες δημόσιοι λειτουργοί για να πάρουν το κομμάτι από την πίτα που εσύ θα μοιράζεις και να πίνεις καφέ με τον βουλευτή για να σου νομιμοποιήσει τα 600 τ.μ κατοικίας στον οικισμό "Μαλάκας" της Μυκόνου.

Iptamene,
πρόσθεσε μία μούντζα λαϊκή και περιποιημένη σε όλους εμάς που επιμένουμε να ζούμε σε μία χώρα πουλημένη και ρημαγμένη από τους ίδιους τους πολίτες της.

Ανώνυμε 2,02μμ,
ότι οι περισσότεροι θα ξεχάσουν είναι γνωστό. Αλλοίμονο σε αυτούς που είναι καταραμένοι να έχουν ισχυρή μνήμη.

BlackJack,
δεν συμβαίνει μόνο στην Αθήνα αυτό που περιγράφεις αλλά σε όποια πόλη η οποία έχει αλωθεί από ηλίθιους και απαίδευτους πολίτες που σκέφτονται μόνο πώς θα περάσουν αυτοί καλά για τα επόμενα 10 λεπτά της ζωής τους. Μακάρι η ζωή τους όλη να κράταγε μόνο 10 λεπτά...λιγότερο και από την ζωή μιας μύγας.

Φίλε μου Πλάτανε,
από ό,τι είδαμε όλοι μας, τα άσχημα σπίτια ποτέ δεν καίγονται. Αντίθετα, όλα τα όμορφα αργά γιγαντώνονται και ακαριαία εξαφανίζονται. Το νου σου στην Ελενίτσα.

Ανώνυμε 4:02μμ,
ο λαουτζίκος που αναφέρεσαι τρώει κουτόχορτο εδώ και χρόνια και μάλλον του αρέσει. Έχει την ίδια και μεγαλύτερη ευθύνη και αυτό θα το δεις όταν σαν τα πρόβατα στις εκλογές που έρχονται θα κουνάνε σημαιάκια. Ο λαουτζίκος έχει ακριβώς ό,τι του αξίζει. Από την άλλη ο πραγματικός λαός κάθε μέρα κάνει και μία κηδεία για όλα αυτά που τον ορίζουν ως Λαό.

Αγης Γηος,
αν ζούσε ο Μπρεχτ ίσως να έγραφε: "Αλλοίμονο στην χώρα που έχει ανάγκη...εθελοντές".
Σ'ευχαριστώ.
Να'σαι κι εσύ καλά.

tzonakos είπε...

?μου έδωσε λινκ γι αυτο το μπλογκ μια εξαίρετη συνμπλόγκερ. Εγινε αφορμή να σε διαβάσω και να συνυπογράψω 100% αυτο το κείμενο.
Προσθέτω την θλίψη μου και την απαξίωση για τους πολιτικούς μας, την αγανάκτηση μόνιμη και διαρκή για πολλούς συμπολίτες μοας του 'εξοχικού' και του τζιπ και συνεχίζω να θρηνώ, ανήμπορος για τα δένδρα που δεν θα γνωρίσω αν και μου δίνανε ζωή τόσα χρόνια....

tzonakos είπε...

Τι άλλο να προσθέσω, τα ίδια σκεφτόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, αυτή είναι η ανθρώπινη πλευρά του ζητήματος, από την πλευρά του πολιτισμού, αν προτιμάτε. Η πολιτική διάσταση παραπέμπει είναι μπανάλ. Παραπέμπει στην παλιά καλή πάλη των τάξεων. Η Αληταρχία, οι ντόπιοι ολιγάρχες, οι ελληνοϊσπανοί, ελληνοάγγλοι, γάλλοι κ.0.κ., αφού κατέστρεψαν χωρίς καμμία αντίδραση τη φτωχολογιά, με τελευταία πράξη του δράματος το μπουρλότο στην πελοπόννησο, τώρα περιέλαβαν τους μικρομεσαίους. Γι αυτό θεωρώ πως δε θα ξεφυτρώσουν αυθαίρετα μέσα στα καμμένα, χρειάζονται δάση για να φυτέψουν εντός τους τα σπίτια τους οι ηλίθιοι. Αλλά θα εφαρμοστούν οικιστικά σχέδια πολυεθνικών κατόπιν νομοθετικής απονομής με μοιρασιά μεταξύ του, με "αναπλάσεις", κατανομή χρήσεων γης που θα περιλαμβάνει βιομηχανικό πάρκο κ.α. παρόμοια

simple man είπε...

tzonakos,
αυτό που δεν πρόκειται να καταλάβει καμία κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορείς να δίνεις δικαιώματα στον καθένα λόγω φορολογικού εισοδήματος. Και ο Ωνάσης να είσαι τα ίδια κυβικά μέτρα αέρα σου αναλογούν όσο υψηλό και να είναι το εισόδημά σου. Τα δάση, οι πεδιάδες, τα ποτάμια, οι λίμνες και οι θάλασσες δεν είναι ιδιοκτησία ΚΑΝΕΝΟΣ.
Πολύ απλά ή αποφασίζεις να ζεις σε πόλη ή αποφασίζεις να ζεις σε χωριό.

simple man είπε...

Ανώνυμε 5:54πμ,
όποια σχέδια και να έχουν, όποιοι και να τα εκμεταλευτούν πάλι νεοέλληνες θα τα επανδρώσουν, θα τα νοικιάσουν και θα τα αγοράσουν, απλά τώρα θα είναι νόμιμα και με την βούλα του Κράτους. Θα έχουν μόνιμη κατοικία τον Κιθαιρώνα και θα βρουν άλλο δάσος να καταπατήσουν για να χτίσουν το εξοχικό με θέα στο βουνό. Δεν τελειώνει πουθενά αυτή η ιστορία από την στιγμή που ο άνθρωπος θεωρεί ότι είναι κάτι αξιολογότερο από ένα πουρνάρι.

THELASTPASSENGER είπε...

And they' ll tell you black is really white
The moon is just the sun at night
And when you walk in golden halls
You get to keep the gold that falls
...................................
και θα σου πουν ,το μαύρο ειναι πραγματικά άσπρο
το φεγγάρι ειναι απλώς ο ήλιος την νύχτα
και όταν βαδιζεις σε χρυσά σαλόνια
να πιάνεις το χρυσό που πέφτει
================================
The world is full of Kings and Queens who blind your eyes and steal your dreams
.............................

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ? ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ ,ΟΤΙ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΦΛΟΙ.ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΚΟΙΤΑΜΕ.ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΛΑΓΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ? ΡΑΓΙΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤ ΙΣ ΒΙΛΕΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΩ.ΙΣΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΜΠΡΗΣΤΗ-ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ-ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΝΑΙ SIMPLE MAN .ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΣ .ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑΓΙΝΩ ΕΞΥΠΝΟΣ-ΠΟΝΗΡΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ
==ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ==
YOUR BLOG ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Κλείτωρ είπε...

βάλτε κι εμένα ανάμεσα σε όσους θρηνούν για το δάσος και όχι για τους ανθρώπους.

simple man είπε...

Thelastpassenger,
μην περιμένεις να γίνεις γροθιά με πολλούς για να αλλάξεις τα πράγματα. Καλύτερα να ρίχνεις γροθιές από μόνο σου απέναντι σε ότιδήποτε σε προσβάλλει. Και μην ξεχνάς...νεοέλληνας γεννιέσαι δε γίνεσαι.

Κλείτωρ,
καθώς έβλεπα τα δέντρα να φλέγονται σκεφτόμουν ότι αν είχαν φωνή, από τις κραυγές τους θα σταματούσαν οι καρδιές μας.

Κλείτωρ είπε...

φωνή έχουν. Εμείς δεν ακούμε.

simple man είπε...

Κλείτωρ,
Έχεις δίκιο. Εμείς ακούμε πλέον μόνο τις τσέπες μας.

BlackJack είπε...

Γυρίσαμε λοιπόν σε αυτό το 'φαινόμενο' που λέγεται Αθήνα...

Κάθε λεπτό που περνάει συνειδητοποιώ ακόμη περισσότερο γιατί πρέπει να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια όσο το δυνατόν γρηγορότερα...μεγάλη υπόθεση να νιώθεις ότι 'δεν χωράς πουθενά'!!!

Καλά να περνάτε κι ελπίζω την επόμενη φορά που θα γράψω να βρίσκομαι σε άλλη γη, σε άλλα μέρη.

BlackJack είπε...

Έσκασε το παραμύθι λοιπόν...

Αφού έκαψες 500.000 στρέμματα και κάμποσα ελαφάκια μέσα σε 2 χρόνια...αφού λαδώθηκες για να φτάσεις στις βουνοκορφές φως, νερό, τηλέφωνο...αφού έστησες στον τοίχο του 3χίλιαρου χαραμοφάηδες και μη για να θάψουν ακόμη βαθύτερα την υποτυπώδη συνείδηση που τους είχε απομείνει...αφού νομιμοποίησες το μεγαλύτερο ποσοστό των αφθαίρετων...ΠΗΡΕΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΘΑΙΡΕΤΩΝ!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα και άρχισαν να πέφτουν τα τσιμέντα και ο ουρανός στο κεφάλι μας, σαν τον Αστερίξ και τον Οβελίξ...

Και την ίδια ώρα μιλάμε για καθυστερήσεις, έλλειψη συντονισμού και άλλα κουραφέξαλα.

Μας έφαγαν οι μεγαλοστωμίες για οργανωμένα σχέδια και φιλέτα...αντί να πεις στα παιδιά της 'τιμημένης' ΚΝΕ...αμοληθείτε και κάντε αναδάσωση ΤΩΡΑ!!!

Αλλά είπαμε σε αυτό τον τόπο οι μόνοι που θα επιβιώσουν σαν τα συμπαθητικά εξάποδα, τις κατσαρίδες, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι!!!ΤΕΛΟΣ.

Παναγιώτης είπε...

Περιέγραψες με λίγα λόγια την σύγχρονη πολτική και οικονομική ιστορία της Ελλάδος τα τελευταία 120 χρόνια.
Μπράβο για το συγκροτημένο λόγο σου και τα αδιάσειστε επιχειρήματα.
Επιτέλους ότι "γκρινιάζουμε" μεταξύ μας να δημοσιοποιείται χωρίς φόβο αλλά με ΠΑΘΟΣ.

γι αυτό δημοσιέυω και τα πραγματικά μου στοιχεία και οχι ψευδώνυμο.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ
ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

AATON είπε...

Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Blogger Simple Man, γειά σου απο Καναδά.

Σε ανακάλυψα όλως τυχαία, απο το blog της φίλης Μαρίας Βεργή που έχει το blog "Ανεμώνη" (http://mariabergi.blogspot.com)

Μου άρεσε πάρα πολύ το όλο κείμενό σου, και συμφωνώ απόλυτα με κάθε του φράση, κι ας μη ζω στην Ελλάδα. Την πονάω κι απο μακρυά.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε ανακάλυψα. Σου εύχομαι να γράφεις πάντα τέτοιες αναρτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Η φύση είναι πολύ πιο θυμωμένη..
Κάνει υπομονή ακόμη με την αλαζονεία μας!
Μη σας ξεγελά η ηρεμία της..
Είναι αμείλικτη όταν αντιμετωπίζει παράσιτα!

Όταν προσκυνήσεις την ομορφιά της
Να θυμάσαι
Πάντα σε ξεπερνά!EL

simple man είπε...

BlackJack,
Να πας εκεί που θα νιώσεις περισσότερο άνθρωπος όσο μακρυά και να είναι. Επειδή όμως διαβάζω στο δεύτερο σχόλιο σου την ουσιαστική ανησυχία σου για αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, όταν γυρίσεις, αν γυρίσεις, όποτε γυρίσεις να είσαι φορτωμένος με όπλα που να μπορούν να σταματήσουν τον όλεθρο που ζούμε καθημερινά και που καταπίνουμε σαν δόσεις κωνίου βιώνοντας έναν αέναο θάνατο.
Όσο για την ΚΝΕ η αποψή μου είναι... πολύ λάδι και από τηγανήτα τίποτε.


Παναγιώτης,
Χαίρομαι πραγματικά που έχεις το θάρρος να δηλώνεις αυτά που σκέφτεσαι επωνύμως. Εγώ όμως θα επιμένω στην ανωνυμία μέχρι να ρίξουν και αυτό το κάστρο με το συνηθισμένο σύστημα του παρακράτους που εδώ και 120 χρόνια χρησιμοποιούν. Άλλωστε θεωρώ ότι περισσότερο φοβούνται αυτό που δεν βλέπουν από αυτό που νομίζουν ότι βλέπουν.


ΑΑΤΟΝ,
«όπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει» αλλά πραγματικά ο πόνος εντός των συνόρων είναι αβάσταχτος. Να’ σαι καλά εκεί στον Καναδά και να τα λέμε συχνά τώρα που γνωριστήκαμε. Σ’ευχαριστώ για την επίσκεψη και για τα καλά σου λόγια. Θα γράφω όσα νιώθω, αυτό το υπόσχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω, όλοι οι κάφροι του κόσμου είναι οι πλούσιοι Αθηναίοι?
Οι φτωχοί χωριάτες δηλ. δεν κάνουν παρανομίες; Έχεις ψάξει τα δικά τους σπίτια και χωράφια να δεις αν είναι παράνομα ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Αντε πάλι... Μας έφεξε ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !
Ερχεται ο ΓΑΜΑΠ(Γιωργάκης του Αντρέα και της Μάργκαρετ Παπάντριου). θΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ?

simple man είπε...

Ανώνυμε 1/9,
δεν είμαι από αυτούς που χωρίζω τους πολίτες αυτής της χώρας σε "Αθηναίους" και "χωριάτες". Αλλά εφόσον θέλεις να τα λογαριάσω ας το κάνω.Ναι, τα χωράφια των καταπατητών "χωριατών" τα μετράω απ' την ώρα που γεννήθηκα και μετράω μέσα τους αμπέλια, στάνες,μαντριά, τσιμεντολιθοκτησμένες αποθήκες, σιτηρά, μπαξέδες, λαχανόκηπους και δύο δωμάτια παράνομα παραπάνω για τα παιδιά που γεννιούνται στην φαμίλια. Εν ολίγοις μετράω στους "χωριάτες" αυτό που δεν μπορώ να μετρήσω στους νεόπλουτους όλης της Ελλάδας: Την καταπάτηση για την ζωή και όχι την καταπάτηση της ζωής.

Ανώνυμος 3/9,
Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Είτε εκλέγονται είτε πεθαίνουν το ίδιο μου κάνει. Σε ένα καράβι που χρόνια βρίσκεται στον βυθό δε με ενδιαφέρει καθόλου ποιος έχει το τιμόνι στα χέρια του. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ηλιθιότητα να χάνεις και ένα λεπτό από την ζωή σου για να κλειστείς σε ένα παραβάν θεωρώντας ότι εσύ αποφασίζεις. Αν αποφάσιζες εσύ, καταρχάς δεν θα χρειαζόταν το παραβάν. Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή που σε θέλει επώνυμο για τις υποχρεώσεις σου αλλά για το δικαίωμα του εκλέγειν σε θέλει ανώνυμο;
Από τα καμμένα θυμάμαι τον θρήνο. Τον Γιώργο Α.Παπανδρέου τον θυμάμαι με ανοιχτόχρωμο πουκάμισο.Τόση θλίψη!

simple man είπε...

El,
ζω με την ελπίδα να μας πάρει και να μας σηκώσει ένας ανεμοστρόβιλος, ένας σεισμός... μόνο και μόνο για να νιώσουμε όλοι εμείς οι τάχα μου μεγάλοι και τρανοί που κουμαντάρουμε την ζωή μας με λεφτά και με μπετά, πόσο σπουδαίο είναι να είσαι ένα Τίποτα μπροστά στο μεγαλειο της φύσης.