Εσύ κι εγώ

// // 17 comments

-->
-->Κατερίνα Γκαράνη Η ρυπογόνος ύπαρξή σου δεν καταλαβαίνει ότι η βία που ασκείς δεν εκπορεύεται μόνο από την άρρωστη και βλακώδη κομματική οντότητα που με πάθος υποστηρίζεις.
Σίγουρα ο οσφυοκάμπτης εγκέφαλός σου δεν καταλαβαίνει ότι η καταπίεση και η αδικία μπορούν να γεννήσουν βία. Δεν θα μιλήσουμε εδώ για τους βίαιους που στήνουν τα αφεντικά σου με ηχηρά ονόματα για να κάνουν τα παιχνίδια τους. Εδώ θα μιλήσουμε για σένα και για μένα.
Δεν ζήτησα τίποτε, για να μη χάσω την πατρογονική εστία μου πληρώνω τα πάντα όπως τα ορίζει ο κάθε κλέφτης που επιλέγεις για κυβερνήτη.
Δεν απαίτησα τίποτε, όταν με ξεφτιλίζεις στις ουρές των δημόσιων μπορντέλων που δημιούργησες ασκώντας βία ακόμη και στην τελευταία τελεία της υπομονής μου.
Τίποτε δεν κάνω όταν βιάζεις το μυαλό μου και το μυαλό των παιδιών μου με την καθημερινή πρακτική σου στους δρόμους και στην κοινωνία.
Πήρες όλα τα δικαιώματα και δεν έχω κανένα.
Εσύ κι εγώ. Μόνο δυο άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις που ο ένας ασκεί βίαια την εξουσία που του παρέχει η ελευθεριότητα στον άλλον.
Αλήθεια σκέφτηκες ποτέ ότι η υπομονή δεν είναι ανεξάντλητη και έχει ένα τέρμα;
Πριν σου πω τι μπορεί να κάνει μια εξαντλημένη υπομονή, άκουσε τούτο.
Την επανάσταση σήμερα δεν θα την κάνει κανένα όπλο και κανένας καταπιεσμένος γιατί η εικονική πραγματικότητα που σου δημιούργησαν σε έκαναν πλειοψηφία. Μην ακούς για πυρήνες και τέτοια άλλα κουραφέξαλα. Αυτά τα κάνουν για να σε τρομάξουν λίγο παραπάνω και να γίνεις πιο πιστός. Να θυμάσαι ότι σε σένα στηρίζονται και θα σε έχουν πάντα στα πούπουλα εφ’ όσον σε αρμέγουν και ακολουθείς πιστά τις εντολές τους. Όμως εσύ γιατί πρέπει να βασανίζεις εμένα;
Τι ζηλεύεις από την διαφορετικότητά μου;
Τα έχεις όλα και δεν έχω τίποτε. Αυτοκίνητα, σπίτια, τράπεζες, life style εσύ το διάλεξες. Το μόνο που σου ζητώ εδώ και χρόνια είναι να σεβαστούμε την ανθρώπινη υπόστασή μας, τίποτε άλλο.
Τι δεν σε βοηθάει να το καταλάβεις; Μήπως εκτός από τη δόση του δανείου πρέπει να σκεφτείς και τον συνάνθρωπό σου;
Σου το λεω μετά βεβαιότητας ότι είσαι η λύση για την επανάσταση. Η αλλαγή στον τρόπο που με αντιμετωπίζεις μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην κοινωνία. Προς θεού δεν σου μίλησα για το κόμμα σου. Για σένα και μένα μιλάμε.
Η ιστορία θα σε γράψει με λαμπρά γράμματα θα είσαι ο πρώτος επαναστάτης που άλλαξε την κοινωνία, χώρια που θα αρχίσεις να νιώθεις τα αισθήματα να κατακλύζουν τους θύλακες του μυαλού σου. Που ξέρεις μπορεί να πνίξουν και το πρόβλημα του δανείου. Το όνειρό σου να γίνεις ο πρώτος Che με SUV θα γίνει πραγματικότητα. Θα σε βάλουμε εικόνα στα σπίτια μας σαν λυτρωτή.
Πρέπει να το πιστέψεις. Μόνο εσύ μπορείς να κάνεις την επανάσταση.
Για το τέλος θέλω να σου πω ότι πραγματικά δεν θα ήθελες να ξέρεις τι μπορεί να κάνει μια εξαντλημένη υπομονή.

17 σχόλια:

tiktos είπε...

Το μόνο που σου ζητώ εδώ και χρόνια είναι να σεβαστούμε την ανθρώπινη υπόστασή μας, τίποτε άλλο

Πόσο δίκιο έχεις άνθρωπέ μου.
Αυτό και άν είναι επανάσταση.
Αλλά τι τα θές;ψιλά γράμματα σαν αυτά στο πίσω μέρος των συμβολαίων των δανείων.

Ανώνυμος είπε...

mbiker
"Το όνειρό σου να γίνεις ο πρώτος Che με SUV θα γίνει πραγματικότητα."
Δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Che κατ αρχάς δεν ήταν μικροτσούτσουνος. Δεν τον δοκίμασα, μα όταν κάποιος επιλέγει την επανάσταση σαν τροπο ζωής, παντού είναι μεγάλος. Ακόμα και στο τσουτσούνι.
Όταν κάποιος επιλέγει SUV ακόμα και καταχρεώνοντας την οικογένειά του ή την ύπαρξή του, είναι μικρός, όχι μόνο στο τσουτσούνι, μα σ΄οποιαδήποτε έκφραση της μίζερης ζωής του.
Η μόνη επανάσταση που μπορούμε να ελπίζουμε πως θα δούμε απ αυτόν, είναι το να αφήσει άπλυτο το καμάρι του για δυό μέρες, ή το να μην το παρκάρει στο πεζοδρόμιο.
Θεωρώ πως δεν υπάρχει σωτηρία, γιατί είτε με SUV, είτε χωρίς, ανήκουμε οι περισσότεροι σ αυτή τη κατηγορία.
Η απόδειξη;
Η πραγματικότητα που ήδη βιώνουμε...

Simple Man είπε...

@ tiktos
Αυτοί δεν βλέπουν τη μύτη τους τα ψιλά γράμματα θα δουν;

@ mbiker
Αγαπητέ και στις τελείες που έβαλες συμφωνώ.

Iptamenos Ollandos είπε...

Μιλάς για τον σεβασμό της ανθρώπινης υπόστασης αλλά απευθύνεσαι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό. Δεν γνωρίζουν είτε από έλλειψη παιδείας, είτε από έλλειψη χρόνου αφού γεμίζουν την ζωή τους με όλα τα σαχλά πράγματα που νομίζουν ότι είναι ζωή.

Καλέ μου φίλε, ίσως να κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι αφενός είμαστε λίγοι και αφετέρου η εξάντληση της υπομονής μας δεν μπορεί να φέρει κανένα "ενδιαφέρον" για το σύνολο, αποτέλεσμα. Μόνο στο παράδειγμα που προσφέρει η ζωή του καθένα μας μπορώ να ελπίζω και χωρίς αυταπάτες για τεράστιες αλλαγές, τουλάχιστον στην σύντομη πορεία μου από τον μάταιο τούτο κόσμο...
Γι'αυτό και σ'ευχαριστώ που με τα γραπτά σου με κάνεις να αισθάνομαι λιγότερη μοναξιά.
Να είσαι πάντα καλά.

BlackJack είπε...

Νομίζω ότι το μόνο που μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα είναι να αποδεχθώ την εξωγήινη προέλευσή μου, προκειμένου να πάψω να στενοχωιέμαι...Γιατί, σήμερα ο άνθρωπος είναι τόσο σπάνιος όσο θέλουμε να πιστεύουμε ένας εψωγήινος...

Οπότε, το παίρνω απόφαση, πως ό,τι και να γίνει εγώ μια ζωή θα είμαι μόνος...μόνος στην οικογένεια, μόνος στους φίλους, μόνος στη δουλιά, μόνος με τις γυναίκες...ΜΟΝΟΣ ακόμη και όταν με περιβάλουν χιλιάδες κόσμου...

Εξάλλου, μόνος ήρθα και μόνος θα φύγω στο φινάλε...

ΤΣΑΓΙΑ!!!

Simple Man είπε...

@ Iptamenos Ollandos
Αγαπημένε Ιπτάμενε
Από τα καλά του δικτύου είναι το ότι και οι λίγοι βρίσκονται μεταξύ τους.
Όσο για μένα όταν ο μέντοράς μου με κάνει και κοκκινίζω σημαίνει ότι πάω καλά. Καλό βράδυ εκεί στα ξένα.

@ BlackJack
Κατ΄αρχάς δεν είσαι μόνος γιατί έχεις τον πιο σημαντικό κοντά σου ΕΣΕΝΑ. Να θυμάσαι ότι και οι αγάπες της οικογένειας των γυναικών
των ανθρώπων γενικά παραμένουν αγάπες άσχετα με το αν ταιριάζουν με εσένα. Δεν μιλάμε για το ιδανικό για αγάπες μιλάμε. Αλήθεια ξέρεις κανένα σ΄αυτή τη ζήση που να μην είναι μόνος; Περπάτα με τη μοναξιά σου και θα ανακαλύψεις ωραία πράγματα ειδικά μέσα από τις προδοσίες που θα νιώθεις. Όσο θα τις νιώθεις τόσο πιο άνθρωπος θα γίνεσαι. Στο κάτω κάτω το ταξίδι μετράει, αφού ήρθες να το ευχαριστηθείς μέχρι να...φύγεις.

Ανώνυμος είπε...

Να μη μαρτυρήσω δηλαδή τι μπορεί να κάνει μια εξαντλημένη υπομονή; Σαν τη δική μου, ας πούμε...

Simple Man είπε...

Κύριε κομματόσκυλε
Δεν καταλαβαίνουν τίποτε, και να το μαρτυρήσεις θα σε γράψουν κανονικά όπως όλους μας. Κάτι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν. Τι άραγε;

Iptamenos Ollandos είπε...

Κοίταξε να δεις τι γίνεται: όταν ΕΓΩ σε θεωρώ μέντορά μου και μου γράφεις εσύ το ίδιο τότε κάτι ΔΕΝ πάει καλά... Δεν χρειάστηκε να το ψάξω γιατί μου έχει ξανασυμβεί ακόμα μία φορά στη ζωή μου. Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι εκείνη την φορά τον άλλο τον γνώριζα προσωπικά. Τέλος πάντων, το σφάλμα είναι που χρησιμοποιούμε λάθος λέξη. Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη μέντορας με την λέξη ΦΙΛΟΣ τότε όλα θα ταιριάξουν.
Να είσαι πάντα καλά.

Unknown είπε...

Καλησπερα.
Ο Σαιν -Ζύστ ελεγε,πως ''Ολες οι πέτρες ειναι κομμένες για το χτίσιμο της Ελευθερίας.Μπορεί με τις ιδιες πετρες να χτίσει κανείς γι'αυτήν ναό ή τάφο''
Πρεπει να πιστεψουμε πως δεν ειμαστε αναγκαστικά και ουσιαστικά δεμένοι με την μοίρα μας,αρκει να θελήσουμε να την αλλάξουμε.
Αρκει να μην εγκαταληφθούμε στην Αφομοίωση ,με τους αφεντες,αυτή την αφομοίωση που προσπαθουν χρ'όνια τωρα να μας επιβάλλουν ολοι οι κρατουντες.
Κρατος-Εργοδότες-ΜΜΕ-Τραπεζες-ΜΗΚΥΟ-,Συγκλίνοντες ολοι τους στον αυτισμό μας και στην ως εκ τουτου αδυναμία αρνησης του Αυτοπροσδιορισμού μας.

Simple Man είπε...

@ ΙΠΤΑΜΕΝΕ
Τυχεροί είμαστε μάλλον και ΦΙΛΟΣ και μέντορας.
Καλό βράδυ.

@ taspa
Είναι τέτοιες οι συνθήκες που δημιουργούν και αναπαράγουν τα δουλικά τους που η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Χάνουμε την ανθρώπινη ταυτότητα πνίγεται στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία οι ελάχιστοι. Βάλε και τη μαστούρα που μας ταΐζουν καθημερινά τα μέσα μαζικής εξαθλίωσης και "έδεσε το γλυκό"
Καλό βράδυ.

staxti είπε...

Κάνει ειδικές ασκήσεις για να μην καταλάβει.Γιατί το να καταλάβει και να σκεφτεί είναι σαν να βγει από το Matrix να δει την αλήθεια του.Πρέπει να παραδεχτεί ότι ο τροχός τον άρπαξε και τον άλεσε.Πονάει να δει ότι αυτός που ίσως νεότερος επαναστάτησε τώρα που μπήκε στη γυάλα δεν ψάχνεται, έχει μπει στη λογική ότι έτσι είναι τα πράγματα,οι περισσότεροι έτσι πράττουν οπότε ΟΚ ας κατεβάσω το γενικό ας το πάρω απόφαση και είμαι μια χαρά.Ξέρεις τι ζηλεύει σε σένα φίλε μου.Ότι τρελένεσαι ότι πονάς για τα λάθη σου και προσπαθείς να πας ένα βήμα παραπέρα στο να διορθώσεις αυτό που έκανε και σε σένα ο τροχός και φωνάζεις να σε ακούσει μπας και γλιτώσει από κανα βάλτο μπας και βοηθήσει να αλλάξουν τα πράγματα γιατί το χειρότερο δεν είναι όταν στερέψει η δική σου υπομονή αλλά το να βγει απ'τη γυάλα και να καταλάβει πόσο φθηνά πούλησε τη ζωή του.(και μη φρικάρεις με τη λέξη πουλάω γιατί έτσι με βλέπει το κράτος ως αριθμό).

paraxeno είπε...

να σαι καλά, ειπες ολα οσα η εξαντλημένη υπομονή μου δίσταζε και εκανε τις νύχτες να εχουν θυμωμένα όνειρα...

Simple Man είπε...

@ staxti
Στάχτη και μπούρμπερη με λίγα λόγια. Το ματριξ του διορισμού της καλοπέρασης του ωχαδερφισμού.Είμαστε για κλάματα.

@ paraxeno
Είδα ότι ασχολείσαι με τη γεωργία. Αυτό και μόνο φτάνει. Δεν ξέρω πόση υπομονή αντέχουμε ακόμη. Δυστυχώς με το θυμό μας στα όνειρα δεν γίνεται τίποτε. Τελικά είναι ελάχιστοι μάλλον αυτοί που θυμώνουν στη Ελλάδα.
Διαλύσανε τα πάντα αγαπητή φίλη.

paraxeno είπε...

το ξέρω φίλε μου τη ζω τη διάλυση καθημερινά,την ιδιωτεια, την μονομανία και της ύλης τον εγωισμό, ολη αυτή τη βλακεια που σκηνοθετήσαν τοσο πετυχημένα και χαψαμε τοσο αβασάνιστα, αλλά, θαρρώ πως αν κανουμε την οργή μας πράξη συνετή, αν μιλήσουμε για κείνα που χανει ο ηλίθιος με τις πρακτικές του αν τα πουμε ο ενας στον άλλον, εσύ σε μενα εγώ στον διπλανό μου, σιγά σιγά θα σπασει το κακό δεν μπορεί... συχνά πυκνά θελει φοβο και οργή να σπειρεις, αλλοτε παλι θελει επιμονή κι υπομονή... όλα κύκλοι ειναι σε μια σπείρα αέναη, δυστυχώς εμείς βρεθήκαμε στο κατω μερος του νεου κύκλου, το θεμα ειναι να σταθούμε να κοιτάξουμε ψηλά,εκεί που οπως ειπε ενας φιλος υπάρχει το μελι της ζωής, αυτό μαςί με τον αλλιώτικο το τροπο αν επικοινωνήσουμε ισως ο σπορος να καρπίσει πιο γρήγορα απο οτι περιμένουμε...

ολα χρησιμα ειναι ο καθένας απο τη μεριά του, με τον μοναδικό του τροπο μπορει να κοινωνήσει τα σπουδαια που βρισκει στο δρομο του....

Simple Man είπε...

@ paraxeno
Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά τελικά μόνο αυτοί που δεν αντέχουν τους κύκλους και μένουν πάντα στο κάτω μέρος κοιτάνε ψηλά. Μακάρι να υπάρξει σπόρος και πρόσφορο χωράφι να καρπίσει. Έχει γίνει όμως η κατάσταση πολύ δύσκολη πια. Ίσως πρέπει να ξεκινήσουμε τον εξανθρωπισμό του homo volemenus, αλλά πως; Και αυτή η ανταλλαγή απόψεων σε λίγο θα κοπεί.
Καλό βράδυ

She είπε...

Πόσο δίκιο έχεις, πόσο σωστά τα λες...σαν να μιλάμε όλοι μας, ο ένας στον άλλο...κάποιος πρέπει να ακούσει επιτέλους, να γίνει μια αλλαγή, να κάνουμε κάτι που να αφήσει ιστορία. Η επανάσταση του καναπέ ίσως να ακούγεται γελοία όμως ποτέ δεν ξέρεις κάποια δάκτυλα σε ένα πληκτρολόγιο που μπορούν να οδηγήσουν...ίσως και σε μια νέα αρχή.

Χαίρομαι τόσο να σε διαβάζω, ειλικρινά, ξεχωρίζεις χιλιόμετρα μπροστά στη γραφή σου και την διατύπωση, στην αμεσότητα από οτιδήποτε και οποιονδήποτε έχω διαβάσει εδώ μέσα ένα χρόνο τώρα!

Είμαι φαν, το παραδέχομαι!

Σε ευχαριστώ που σε βρήκα...