Ανάλυσέ τους

// // 43 comments
-->
Κατερίνα Γκαράνη
Η ηλικία σας κυμαίνετε από 40 μέχρι 55 χρόνων. Είστε όλοι αυτοί που μας έλεγαν οι μανάδες μας να μην γίνουμε ποτέ: Μέτριοι. Μια παρέα από σπασικλάκια, βλαχαδερά και από κολεγιόπαιδα τρίτης κατηγορίας. Θέλατε να ζήσετε το αμερικάνικό σας όνειρο με ροζ δερμάτινη γραβατούλα, με γυαλάκια που θυμίζουν καθηγητάκο της παπαγαλίας ενώ στην παρέα σας οι εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου είναι κάτι μεταξύ μυξοπαρθένας και κομπλεξικής ανέραστης 50αρας (το κομμωτήριο δε σε κάνει γυναίκα, μην ξεμαλλιάζεσαι άδικα).
Είστε οι κρίμα της ιστορίας. Βάλαμε στο τιμόνι της ελπίδας ό,τι χειρότερο μπορούσε να βγάλει η γενιά σας. Σας παρακολουθώ μέρες τώρα. Το στήσιμο του κορμιού σας μαρτυρά ότι δεν παίξατε ποτέ. Δεν ξέρετε να κρατάτε τον κορμό σας ίσιο γιατί ακόμη περιμένετε την φάπα να σας έρθει ξαφνικά στο σβέρκο. Ο πολιτικός σας λόγος προδίδει ότι στην ζωή αυτή μόνο αντιγράφατε τον μάγκα του σχολείου. Σαν να σας βλέπω μπροστά στον καθρέπτη κρυφά να παίρνετε το ύφος του ηγέτη και να λέτε αρλούμπες, από αριστερά και κέντρο, κλεμμένες. Το βλέμμα σας ποτέ δεν κοιτά ευθεία, πάντα γυροφέρνετε τα μάτια σας γιατί ούτε ψεύτες σωστοί δεν μάθατε να είστε. Όταν «στριμώχνεστε» έχετε όλοι την ίδια αντίδραση: σφίγγετε το στόμα και μισοκλείνετε τα μάτια βγάζοντας από το στόμα σας μία άναρθρη κραυγή που προσβάλει τον συνομιλητή σας. Σας έμεινε από το «κάρφωμα» του συμμαθητή στον δάσκαλο. Γλειφτρόνια.
Η παρέα σας έχει και τα βλαχαδερά. Προέρχονται από τον κάμπο και τα βουνά και θα έδιναν και την ψυχή τους στο διάβολο για να φύγουν από την γι’ αυτούς θεωρούμενη μιζέρια. Η μόνη ελπίδα για να φύγουν από τον υποχρεωτικό κάματο ήταν η τοπική οργάνωση στην οποία γίνανε μέλη (για να αποφύγουν το απογευματινό πότισμα στα χωράφια) και μετά νόμισαν ότι με ένα κουστούμι και με ένα καλό πλύσιμο θα μπορούσαν να βγάλουν από πάνω τους την σφραγίδα του «Ντόπιου ελληνικού κρέατος». Η παρέα των σπασίκλων τούς χρησιμοποιεί σε πόστα που παίζουν τον οικείο ρόλο του τσοπανόσκυλου. Γαβγίζουν, μαζεύουν το κοπάδι, δεν δέχονται ξένο στα μέρη τους και κάθονται σούζα στο σφύριγμα του αφεντικού-μαμάκια.
Οι αιώνιοι εχθροί σας δεν είναι κομματικοί. Βρεθήκατε εκεί γιατί ήταν πιο εύκολο να γίνεις «σοσιαλιστής» απ’ ότι δεξιός (δεν είχατε πρόγονο ανάλογο) και απ’ ότι αριστερός (δεν είχατε ανάλογο δείκτη νοημοσύνης). Οι εχθροί σας είναι αυτοί που ξέρουν τι κουμάσια είστε. Δηλαδή, όλοι αυτοί που δεν σας έπαιζαν γιατί το ποδόσφαιρο και το κυνηγητό θέλει πνευμόνια. Οι εχθροί σας είναι ο πραγματικά εργαζόμενος και σκεφτόμενος λαός. Θα χρησιμοποιήσετε για την εξάντλησή του ό,τι κακό σας έχει παραδώσει η Δεξιά και ό,τι πιο άρρωστο θα φτιάξει το μέτριο μυαλό σας. Θα μεταποιήσετε όποιον νόμο θα σας κάνει πιο άτρωτους και θα εκμεταλλευτείτε την σχέση που είχαν οι μέντορές σας με τα ΜΜΕ όσο κανείς άλλος στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Θα γίνετε πάμπλουτοι, πανίσχυροι και παντοδύναμοι. Θα μας ισοπεδώσετε όπως χρόνια τώρα κάνετε από παιδιά στα όνειρά σας. Θα μας φοβίσετε τόσο που θα βρεθούμε σε απόγνωση. Αυτό θα είναι και το πολιτικό σας λάθος. Τα παιδικά τραύματά σας θα σας σπρώξουν να κάνετε αυτό που δεν τολμούσατε να κάνατε για δεκαετίες: Να κλωτσήσετε πισώπλατα τον αρχηγό της γειτονιάς. Και σε αυτή την γειτονιά της μικρής χώρας που τόσο μισείτε, αρχηγός είναι ο καθένας. Θα θυμηθείτε τα νιάτα σας…

43 σχόλια:

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν καλύτερα...
Τα σέβη μου
Και καλώς μας ήρθες :)

tiktos είπε...

Το τοπασοκ (που έλεγε ο χριστουκουκούλας) άνω ραχούλας κάτω ραχούλας πέρα και δώθε ραχούλας.
Το μεγαλύτερο φακέλωμα στην ιστορία του ελληνικού κράτους.
Από εκεί ξεπήδησαν αυτοί,σαν αυτόν τον πως τον λένε μωρέ τον ξέχασα.
Αυτός που ήταν συνδικαληστής με μουστάκι και δεν μάσαγε από υπουργούς και βουλευτάδες. Πώς τον λένε ρε γμτ.
Αυτός μωρέ που έγινε μετά βουλευτής και μετά υπουργός και μετά ξύρισε και το μουστάκι.
Αυτός μωρέ που όταν ήταν συνδικαληστής ήταν με τους αγρότες και μετά όταν ξύρισε το μουστάκι τους ξεφούσκωνε τα λάστιχα από τα τρακτέρ.
Πώς τον λένε...

Iptamenos Ollandos είπε...

Το μόνο που θέλω είναι να τους δω να τρέχουν (όπως όταν ήταν παιδιά)

http://www.youtube.com/watch?v=NMeuMFjKFME&feature=related

grsail είπε...

... έ σωστά, έτσι είναι, ας δούμε ποιό ζώο πρώτο θα κάνει το λάθος ... ο Βρετανός με την αποικιοκρατική μούχλα στο κεφάλι ; ο Ιταλός νοσταλγός του μπένι ; ο Ισπανός απόγονος των χαφιέδων του 'κόμματος' ; ο Γάλλος που ανέχεται καραγκίόζηδες στα Ιλύσσια πεδία ; ο Έλληνας μεγαλωμένος με τα λεφτά του παππού του το μαυραγορίτη ; ΠΟΙΟΣ ; εμείς ΟΛΟΙ εδώ είμαστε και περιμένουμε ...

Ροζαλία είπε...

μ αρέσει να ενοχλούμαι απ την ωμότητα. Καλώς ήρθες πάλι.

Φώντας είπε...

Αν ένα από αυτά τα σούργελα και τους μπουρδουκλεμέδες τους βγάλεις μισή ώρα στην πραγματική ζωή, θα ψοφίσουν όπως τα ψάρια έξω από το νερό. Καρπαζοεισπράκτορες και ρουφιανοξεφτίλες από τα μικράτα τους, απίθανη ανάλυση simple.

Γιάννης Κοσμαράς είπε...

Να το πω διεισδυτικό, να το πω εύστοχο, οξυδερκές, .. ?
Το ευχάριστο ξάφνιασμα στην ανάγνωση, φράση την φράση, είναι ότι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς ένα συννεφιασμένο πρωινό, πριν χαθεί μέσ'στη δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Αναλυσέ μας...

Καλημέρες

simple man είπε...

Ελίτσα,
καλύτερη από την διατύπωση είναι η πράξη. Περιμένω στην κλωτσιά...

tiktos,
αυτός είναι ένας από τους εφιάλτες τους. Μετά από μία ώρα, δεν θυμάσαι το όνομά τους.

Ιπτάμενε,
καταπληκτικό τραγούδι. Να τρέχουν και να πέσουν πάνω σε μαντρότοιχο. Το μόνο που θέλω είναι...να τους δω να σκαρφαλώνουν.

grsail,
εύστοχη παρατήρηση. Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ηλιθιότητας.

Ροζαλία,
Καλώς σας βρήκα. Το νου σου στα νώτα.

Φώντα,
Το θέμα δεν είναι να ψοφήσουν. Το θέμα είναι να τους ψοφήσουμε.

Yankos,
έτσι χανόμαστε μες στην δουλειά, χρόνια τώρα, και βρίσκουν ευκαιρία οι απαίδευτοι της ζωής να ορίζουν τις τύχες μας. Καλό κουράγιο.

staxti είπε...

Η γλώσσα του σώματος αλάνθαστη!
Φοβερή ανάλυση..Τώρα θυμήθηκα το ντούκου!!!

Ροζαλία είπε...

δεν αντελήφθην τον υπαινιγμό.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Τους έχουμε αναλύσει εδώ και καιρό.
Καιρός να τους φτύσουμε και να τους γυρίσουμε την πλάτη.
Να σταματήσουμε να μιλάμε και να συνδιαλεγόμαστε μαζί τους.
Το αντέχουμε;
Το μπορούμε;
Καιρός για αλλαγή στάσης.
Όσο ασχολούμαστε μαζί τους, τόσο θα συνεχίζουν να ασχολούνται μαζί μας.
Όσο τους ξεμπροστιάζουμε τόσο αυτοϊκανοποιούνται.
Τόσο σιγουρεύονται ότι κάνουν καλά την δουλειά τους.
Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει.
Δεν ξέρω πως μπορούμε να ξυπνήσουμε.
Αλλά ξέρω ότι όσες φιλότιμες προσπάθειες και να γίνουν θα πρέπει να δείχνουν και κάποια διέξοδο, και όχι άλλη μία κατακριτέα καταγραφή όπου θα συντασόμεθα από πίσω.
Καλημέρα.

Iptamenos Ollandos είπε...

Ε, τώρα γίνεσαι κακός.
Αφού το ξέρεις ότι δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν...

gatos είπε...

Αυτομαστιγονόμαστε δυστυχώς. Πριν από εξήντα περίπου μέρες του
ξαναφέραμε για λυτρωτές.

man είπε...

Και εκείνο που λέει " οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν"; Καλώς όρισες Simple Man!

simple man είπε...

Φοράδα,
εμείς δεν θέλουμε ανάλυση αλλά ψυχανάλυση με αυτά που βλέπουμε.

Στάχτη,
το κορμί δεν ψεύδεται. Το ντούκου, το μπιζ. Τι ωραία περνούσαμε κάποτε με τα χαμένα!

Ροζαλία,
δεν είναι υπαινιγμός. Πρόσεξε πότε θα σε κλωτσήσει ο ανόητος για να αντιδράσεις.

Ο νοών νοείτω,
Αν και είμαι ένας άνθρωπος που απεχθάνομαι την βία, σκέφτομαι να αναθεωρήσω και να αρχίσω τις ανάποδες. Τις σβουριχτές, ξεκινώντας από τα απλά μέλη-φίλους. Δηλαδή τους αυλικούς.

Ιπτάμενε,
ποιος σου είπε ότι είμαι καλό παιδί; Σκέφτομαι τον Βενιζέλο να προσπαθεί να σκαρφαλώνει και πραγματικά ηδονίζομαι όταν νοητά τον πλησιάζω.

gatos,
είπαμε, αυτά πρέπει να τα σκοτώνεις μικρά γιατί όταν μεγαλώνουν γίνονται επικίνδυνα. Καλά να πάθουμε.

man,
δεν περιμένω από την πλειοψηφία τίποτε. Άλλωστε η πλειοψηφία στην Ελλάδα δεν είναι λαός. Και ναι, μας αξίζουν καλύτεροι.

man είπε...

"Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι δεν μας αξίζουν καλύτεροι, και βέβαια μας αξίζουν Simple Man.Αλλά εκείνο
"η πλειοψηφία στην Ελλάδα δεν είναι λαός";;; Βοήθαμε!!!!Επίσης ¨"δεν περιμένω από την πλειοψηφία τίποτε" ειλικρινά, απλέ μου άνθρωπε ούτε και γώ περιμένω αλλά προσδιόρισέ μου τη δύναμη της μειοψηφίας. Ευχαριστώ

Ροζαλία είπε...

Ο.Κ μου έχει συμβεί κι αυτό,αλλά εξακολουθώ να υπάρχω.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο....

Ανώνυμος είπε...

mbiker

Η ρήση "ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν", στη χώρα μας έχει ίσως την μοναδική εικόνα- καθρέπτη.
Δεν φαντάζομαι άλλο τόπο, όπου φυσικά δεν εμποδίζονται απο σπαραγμούς, αλληλοσφαγές ή ένοπλες επεμβάσεις, νάχουν λύσει τέλος πάντων το πολιτειακό τους και νάχουν ειρήνη όπως εδώ και να συμβαίνουν τα εξής. Η σειρά τυχαία.
Η ηγεσία να είναι εξουσία. Εννοώ αυτοσκοπός. Και να το ζητάμε και μόνοι μας.
Η μετριότητα νάχει αναδειχτεί σε ιδεολογία. Τη διδάσκουμε και στα παιδιά μας με την πραγματικότητα που παρουσιάζουν τα προγράμματα των καναλιών.
Η συμπεριφορά του νεόπλουτου νάχει γίνει τρόπος ζωής ενός ολόκληρου λαού, χωρίς όμως νάχει και τα λεφτά.
Τό "όνομα" κάποιου που χρημάτισε πολιτικός και σκέφτηκε να αποκαταστήσει και τον κανακάρη του, να θεωρείται αυτοδικαίως πως πρέπει να ηγηθεί των υπολοίπων και μάλιστα να το βρίσκουμε και φυσικό. Αφού το εκλέγουμε. Και δεν μιλώ μόνο για τους πρωθυπουργούς.
Ο καθημερινός μικρός φασισμός του καθενός μας έναντι των υπολοίπων να δικαιώνεται και να παίρνει εκπροσώπηση. Σκεφτείτε τους τοπικούς άρχοντες που εκλέγουμε κι οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα άλλο απο το να επισημοποιούν το αυθαίρετο παρκάρισμα για να δουλεύουν τα μπαράκια της Τσιμισκή και Νίκης στη Θεσσαλονίκη για να πώ ένα παράδειγμα.
Ο συνδικαλισμός νάχει τόσο ξεδιάντροπα καταστεί εφαλτήριο για τη βουλή, ώστε να μην μας κάνει εντύπωση η σε μιά μέρα αλλαγή απόψεων μετά την αναβάθμησή του εργατοπατέρα σε εκπρόσωπο του έθνους.
Πολλά είναι ρε παιδιά, τι να λέμε τώρα.
Σίγουρο είναι το πως πραγματικά αξίζουμε αυτό που ζούμε, τα θέλει ο κόλος μας, δεν μας αξίζει ίσως όχι μόνο η κληρονομιά των προγόνων (αν υποθέσουμε πως είναι δικοί μας πρόγονοι), μα ούτε κι αυτός ο έρημος τόπος που τον καταντήσαμε απέραντο γυφτομαχαλά.
Πιστεύω πως πολοί έχετε πάει έστω σε μια ευρωπαική χώρα ως τουρίστες.
Πρώην μηχανικός του εμπορικού ναυτικού, νύν φανατικός ταξιδευτής με μοτοσυκλέτα, έχω γυρίσει ίσως όλο τον κόσμο.
Πουθενά δεν είδα το αναπάντητο ακόμα απο την επιστήμη φαινόμενο της αναγωγής της μαλακίας σε ιδεολογία, παρά μόνο στην Ελλάδα.
Έ, ας τα λουστούμε τότε...

man είπε...

Ανώνυμε των 7:18 μ.μ. μηχανικέ μου σε ευχαριστώ για την εξωτερίκευση των σκέψεών σου,άσε που μου θύμισες τη φοιτητική μου ζωή στη Θασσαλονίκη.Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

Ανωπολίτης είπε...

κυμαίνετΑΙ

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Η επιστήμη σηκώνει, όχι τα χέρια αλλά κυρίως, τα πόδια ψηλά.

Ο Φρόυντ τρώει τα πτυχία του, ενώ ο "μέσος Έλληνας" - ο "ποσαπαίρνης" και "θεσιθήρας" που λέει κι ο Παλαμάς - σε περιμένει χαμογελώντας ηλίθια και πονηρά πίσω απ΄τη γωνία.

simple man είπε...

man,
ό,τι καλό έχει αφήσει η Ελλάδα σε μας είναι φτιαγμένο από εκείνο το λαό που ποτέ δεν πουλήθηκε. Αυτός ο λαός είναι αριθμητικά μικρότερος από εκείνον που πάντα συμπεριφερόταν ως μάζα. Τους ανθρώπους που αποτελούν τον μειοψηφικό λαό θα τους βρεις παντού στην Ελλάδα. Τώρα πλέον έχουν την ταμπέλα "γραφικοί" τόσο από την κατά τόπους εξουσία όσο και από την πλειοψηφία. Είναι μετανάστες στην ίδια τους την γη. Είναι αυτοί που δεν αντάλλαξαν τις αξίες και το δίκαιο με καθρεπτάκια και χάντρες. Είναι αυτοί που δεν πίστεψαν ποτέ σε κανέναν, που δεν πούλησαν ποτέ κανέναν και που ποτέ κανείς δεν τους κοίταξε. Είναι αυτοί που επιλέξανε να παραμείνουν λαός όταν η πλειοψηφία είχε και έχει ως μοναδικό όνειρο να γίνει εξουσία. Οι εξουσίες που λουζόμαστε όλοι μας από την πλειοψηφία έχουν γεννηθεί.

Ροζαλία,
η ουσία είναι όμως να ΜΗΝ υπάρχει αυτός που σου έδωσε την κλωτσιά.

Ο νοών νοείτω,
πολύ ξύλο, όμως!

mbiker,
σε όλα έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως από την στιγμή που ακόμα κι ένας μέσα στο πλήθος έχει επίγνωση για το τι συμβαίνει, τότε η μαλακία που έχει αναχθεί σε ιδεολογία, αρχίζει να μπάζει νερά. Και τα μπαλώματα που τόσα χρόνια βάζουν δεν θα κρατήσουν για πολύ ακόμη το σαθρό σκαρί στην επιφάνεια. Εγώ προσωπικά σωσίβιο δεν πρόκειται να ρίξω σε κανέναν τους.

Ανωπολίτη,
δεν κατάλαβα. Κάνε μια επεξήγηση. Την καλημέρα μου.

Μια φορά κι έναν τρελό,
αυτός ο "μέσος Έλληνας" είναι η εξουσία. Αυτός πρέπει πρώτος να θυμηθεί τα νιάτα του. Με εννόησες;

Ροζαλία είπε...

εισαι σημαντικός,τύπος φίλε.εγώ είμαι μάλλον δειλή, φοβάμαι για να μην έχω επιθετικότητα σόλο αυτό το απίστευτα πρόστυχο γίγνεσθαι... σε χαιρετώ.

ο gatos είπε...

Δυστυχώς.....
Είμαστε η γενιά των αποτυχημένων!!!!!

simple man είπε...

Ροζαλία,
δεν υπάρχουν δειλοί. Μόνο ανέτοιμοι.

gatos,
το ότι το αναγνωρίσαμε μας κάνει από τις πιο μοναδικές γενιές. Τουλάχιστον εμείς δεν κρύψαμε τίποτε κάτω από το χαλί της ιστορίας.

Ανωπολίτης είπε...

Simply lapsus calami:

Γράφεις:
Η ηλικία σας κυμαίνετε

το σωστό:
Η ηλικία σας κυμαίνεται

simple man είπε...

Ανωπολίτης
ευχαριστώ για την διόρθωση. Κύμα είναι αυτό. Μια πάει και μια έρχεται.

Liodakis είπε...

συμφωνω με το κειμενο σου 100% ομως πως μπορουμε να αωτιδρασοθμε και να μην ειμαστε πιονια πανω σε μια σκακερα?

Liodakis είπε...

αντιδρασουμε**

simple man είπε...

Liodakis,
Αντί να κάνουμε επίθεση προς τα εμπρός σε στρατιώτες που και αυτοί κατευθύνονται, να κάνουμε επίθεση προς τα πίσω, στους βασιλείς, τις βασίλισσες και τους αυλικούς που μας έχουν ως αναλώσιμους.

grsail είπε...

@Liodakis

Η χώρα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργαστήρι για την πλέον αδίστακτη εφαρμογή νεοφιλελεύθερων
πολιτικών.

Τιμωρείται "παραδειγματικά" για να βλέπουν και οι άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί τι τους περιμένει άν
δεν είναι "καλά παιδιά" ...

Όλοι σχεδόν οι Έλληνες έχουμε εμπεδώσει πια το πρόβλημα του ελλείμματος και
το δημόσιου χρέους. Κανείς όμως δεν μας πληροφορεί για το πιά συγκεκριμένα μέτρα θα υλοποιηθούν ώστε να
βρεθεί διέξοδος. Κανείς δεν μας πληροφορεί από ΠΟΙΟΥΣ (ΠΟΙΟΥΣ;) δανειζόμαστε και ΠΟΙΟΣ καθορίζει τους όρους
...

Οι ΕΝΤΕΛΩΣ ανεξέλεγκτες κεντρικές τράπεζες της Δύσης (των ΗΠΑ και της ΕΕ) και οι διάφοροι σκοτεινοί ΟΙΚΟΙ
'αξιολόγησης' βάλθηκαν να εκθεμελιώσουν τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις κατακτήσεις του που αφορούν στον
άνθρωπο !

Βαδίζουμε προς τον ολοκληρωτισμό !

ο gatos είπε...

Πολύ έρπων φασισμός αιωρήται και αναπνέουμε αυτήν την περίοδο από το Μπλε Π.Α.Σ.Ο.Κ. σε όλα τα επίπεδα.

simple man είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Grsail. Δεν είναι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας αυτά που τονίζει, είναι η αλήθεια η οποία μάς κρύβεται εντέχνως πολλά χρόνια αλλά με περισσότερο πάθος τώρα. Ο ολοκληρωτισμός θα σαρώσει την Ευρώπη και η Ελλάδα, όσο Ευρωπαία και να μην είναι, θα είναι από τις πρώτες που θα δεχθεί το χτύπημα. Οι αντιστάσεις της είναι μικρές αποδεδειγμένα. Αν κατά την γνώμη μου δεν γίνει κοινωνικοοικονομικό ξέσπασμα άμεσα από τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, τότε θα μπούμε σε έναν νέο Μεσαίωνα που θα έχει ακόμη και πυρές.

Gatos,
Η πολιτική έρχεται με πακέτα από το εξωτερικό. Δεν υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη διότι δεν υπάρχει λόγος, έτσι που έγινε η κατάσταση, να υπάρχουν. Απλά το ΠΑΣΟΚ κρύβεται πίσω από την σημαία και το γλυκανάλατο προσωπάκι του ενώ κρύβει τον μπαλτά και δεν σου το δείχνει. Είναι φασιστικό κόμμα από την στιγμή που σήμερα ο πρωθυπουργός δήλωσε στις Βρυξέλλες "έχουμε πολλά σχέδια αλλά δεν θα τα πούμε δημόσια". Μόνο η παρέα των βουτυρομπεμπέδων θα τα ξέρουν. Εμείς θα ακούσουμε μόνο την διαταγή του αυτοκράτορα. Δυστυχώς γκιλοτίνες για εκλεγμένους αυτοκράτορες δεν εφευρέθηκαν... ακόμη!

Αγγελική είπε...

Τελικα ειμαστε πολλοί .. αν και μειοψηφία .. Απόδειξη αυτες οι συναντησεις !!!

simple man είπε...

Angie,
Η σκεπτόμενη συνειδητοποιημένη μειοψηφία ήταν πάντα ο εφιάλτης όλων των αυτοκρατοριών. Το κοπάδι ελέγχεται, το μαύρο πρόβατο ποτέ.

kakalon είπε...

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
------------

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ' τις φωνές
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ' τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου θα ' ναι μια πετριά
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα 'ναι
για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
ούτε στιγμή να ξεχαστείς.
Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται
στη δίνη του πολέμου,
έτσι και σταματήσεις
για μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα
θα γίνουν στάχτη απ' τις φωτιές.
Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
για να ζήσουν οι άλλοι.
Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
μπρος στα ντουφέκια!

simple man είπε...

Αν ο Τάσος Λειβαδίτης ζούσε σήμερα τα ίδια ακριβώς θα μας συμβούλευε. Οι μάχες τελειώνουν όταν τελειώνουν και οι βασιλείες.

πρκλς είπε...

Εύγε νέε μου!!!!
Ρίχ' τους!!!
(Αλλά, και ο "νοών νοείτω" καλά τα είπε, νομίζω...)

simple man είπε...

Πρκλς,
ευχαριστώ για το "νέος" (πολύ θα το ήθελα) αλλά για το "ρίχ' τους" και το θέλω και έχω αρχίσει την τελευταία εβδομάδα να το πράττω. Και νιώθω υπέροχα.
Ο "νοών νοείτω" τουλάχιστον συμφώνησε στο βασικό, ότι "το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο".

Κλείτωρ είπε...

...και λίγα λες φίλε. Και χάρη τους κάνεις. Είναι πολύ πολύ χειρότεροι.

simple man είπε...

Κλείτωρ,
ας λέμε λίγα και ας κάνουμε περισσότερα από αυτά που λέμε.