Θύματα Ειρήνης

// // 8 comments

Κατερίνα Γκαράνη
Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο, έτσι μας έμαθαν να λέμε. Αυτό που δε μας λένε όμως είναι ότι στις

συνθήκες ειρήνης ο κατάλογος των θυμάτων και των καταστροφών ενός λαού είναι ανάλογες προς τις απώλειες με αυτές ενός πολέμου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που να τα υπερασπιστεί. Τα θύματα της ειρήνης δεν έχουν δικαιώματα μόνο υποχρεώσεις. Τα θύματα της ειρήνης δεν μπορούν να απειλήσουν κανέναν με Δικαστήριο διότι τους δόθηκε το δικαίωμα να επιλέξουν Δημοκρατικά την Ειρήνη που τους σκοτώνει.
Αυτή την στιγμή το Κράτος θεσπίζει νόμους οι οποίοι σε περίοδο πολέμου θα ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία καταδίκης του. Σου απαγορεύει την περίθαλψη και την φαρμακευτική σου αγωγή εφόσον δεν έχεις το χρηματικό αντίτιμο και το ποσό των 25 ευρώ για να ζητήσεις βοήθεια σε δημόσιο νοσοκομείο. Επειδή είσαι σε καιρό ειρήνης δεν μπορείς να το σύρεις σε καμία δίκη για την καταπάτηση του Άρθρου 3 παρ. 2 των Συμβάσεων της Γενεύης, το οποίο ρητά υποχρεώνει την κατέχουσα Δύναμη όχι μόνο να συλλέγει αλλά και να περιθάλπει όλους τους ασθενείς άμαχους ή μάχιμους. Δεν μπορείς να τα βάλεις με ένα Κράτος που εσύ επέλεξες να σε διαφεντεύει κι αυτό ας σε φθάνει στα όρια της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας, της αυτοκτονίας, του φόνου και της τρέλας. Διότι αν είμαστε σε καιρό πολέμου το Κράτος θα ήταν υποχρεωμένο να τηρήσει το Άρθρο 4 παρ.2, που θα του απαγόρευε καθ’ οποιονδήποτε χρόνο και τόπο να επιβάλλεται με βία κατά της ζωής, της υγείας, της φυσικής και πνευματικής ευημερίας των ατόμων καθώς και να προσβάλει την αξιοπρέπεια του κάθε ατόμου. Η βία που δεν έρχεται με όπλο αλλά με δημοκρατικές υπογραφές δεν στήνεται σε κανένα εδώλιο κατηγορουμένου.
Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο, έτσι μας έμαθαν να λέμε διότι εσύ που ζεις σε καιρό ειρήνης δεν σου έχει στερήσει κανένας την ελευθερία σου διότι εσύ ανέβασες με τις επιλογές σου την εξουσία στο βάθρο της, δεν επιβλήθηκε από μόνη της. Έτσι δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ως άτομο που η ελευθερία του υπέστη περιορισμό. Διότι αν ήσουν από τους άτυχους που θα βρισκόταν σε πόλεμο θα είχες υπερασπιστή σου το Άρθρο 5 παρ. 1, που θα υποχρέωνε τους κατακτητές σου να σου παρέχουν τροφή, πόσιμο νερό, προστασία απέναντι στις κλιματικές αντιξοότητες καθώς και το πλεονέκτημα ιατρικών εξετάσεων. Τώρα είσαι πολίτης εν καιρώ ειρήνης: Θα πεινάς εσύ, το παιδί και η μάνα σου, θα σου κόβει η εταιρεία ύδρευσης το νερό για ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, θα κρυώνεις μέχρι θανάτου και βέβαια οι ιατρικές σου εξετάσεις θα είναι άπιαστη πολυτέλεια. Ο εξαναγκασμός σε λιμοκτονία ως μέθοδος μάχης είναι έγκλημα πολέμου με το Άρθρο 14, αλλά εσύ δεν δέχεσαι καμία επίθεση, μόνο επιβολή νόμων μιας δημοκρατικά ψηφισμένης κυβέρνησης.
Όταν τελειώσει και αυτή η μεταβατική περίοδος του νέου οικονομικοπολιτικού μοντέλου που μας πλάσαραν τεχνηέντως με τον όρο «κρίση», δεν θα θυμόμαστε τίποτε από τα μεταβατικά χρόνια που διανύουμε. Θα αφομοιωθούμε από ένα νέο σύστημα όπως έγινε και στην αλλαγή του κάθε συστήματος που μας έφθασε μέχρι εδώ. Δεν θα έχουμε την τιμή να καταθέτουμε στεφάνια στο Μνημείο του Αγνώστου Έλληνα που απλά δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα στην μετάβαση αυτή. Δεν θα υπάρχει Νεκροταφείο Θυμάτων Ειρήνης να επισκεπτόμαστε και να λέμε ότι αυτό δεν θα αφήσουμε να ξανασυμβεί. Δεν θα έχουμε να διηγούμαστε τίποτε το ανθρωπίνως ηρωικό στις επόμενες γενιές διότι εμείς ζήσαμε την ειρήνη και όχι τον πόλεμο. Και βέβαια κανένα Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου δεν θα μας δικαιώσει βάσει του Άρθρου 91 το οποίο επιβάλλει στο εμπόλεμο μέρος το οποίο παραβιάζει τις διατάξεις των Συμβάσεων στην καταβολή αποζημιώσεως. 
Αλλά δεν είναι η αποζημίωση αυτή που θα μας δικαίωνε αλλά το ότι θα θεωρούνταν υπεύθυνο το εμπόλεμο μέρος για όλες τις αναξιοπρεπείς πράξεις που διαπράχθηκαν από πρόσωπα που αποτελούν μέρος των ενόπλων δυνάμεών του. Δεν θα έχουμε τουλάχιστον την ικανοποίηση να δούμε όλα αυτά τα πρόσωπα που ευθαρσώς μας λοιδορούν καθημερινώς πατώντας με την δημοκρατική τους μπότα τα εκ γενετής και εξ αγώνων αιματηρών δικαιώματά μας,  τους φονιάδες χιλιάδων Ελλήνων να κάθονται στο σκαμνί του κατηγορουμένου. 
Κι εμείς εκεί πίσω στην γαλαρία του ακροατηρίου της αίθουσας δικαστηρίου να νιώθουμε έστω και στο ελάχιστο δικαιωμένα θύματα ενός πολέμου που επέλεξαν άλλοι για μας και όχι μιας ειρήνης που επιλέξαμε εμείς για τον εαυτό μας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 187Α (MADE IN USA)


ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΡΟΜΟΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΤΑΧΤΗ είπε...

Έχουμε άλλου είδους πόλεμο.Ύπουλο.Η χειρότερη μορφή πολέμου.Εξαθλίωση,ψυχολογική βία,παγκόσμια κατακραυγή για την αναξιοπρέπεια μιας σημαντικής μερίδας κομπλεξικών αργόσχολων που πούλησαν την ψυχή τους για να βολευτούν,και κανείς δε τους αγγίζει μιας και είναι κομματικό κομμάτι της ηλίθιας μαφίας τους, που δεν είχε όραμα αλλά μετακινείται ψηφίζοντας για προσωπικό κέρδος κι ας σκοτώνουν καθημερινά τον αδερφό τους.
Πουλάνε τον τόπο των προγόνων τους,κλέβουν το μέλλον των παιδιών τους για μια θεσούλα.

ΥΓ: Εύχομαι η Ιστορία να τους θυμάται ως ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

πριν λιγες μερες ενα ευρωπαικο δικαστηριο καταδκασε τα οσα συμβαινουν στην ελλαδα...και τι εγινε?ακομα περισσοτερη αδικία...οποτε ???????????

Μυρμιδόν είπε...

με άλλα λόγια ν'αγαπιωμαστε Ευτυχωςςς!!!!!που δεν έχουμε πόλεμο
Τα δικαστήρια είναι πολυτέλεια κανένα δικαστήριο δεν σε προστατεύει από την καθημερινότητα που μας έχουν επιβάλει. Αλλιώς θα είχαν αποτρέψει και τους 4000 αυτοκτονημένους.

OSTRIA είπε...

καλη χρονια simple man!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό άρθρο

Simple Man είπε...

Ανώνυμε 9:50,
θα προτιμούσα το λευτεριά στις αναρχικές μας ψυχές.

Ανώνυμε 9/12 - 10:03,
είναι τραγικό να βλέπω αυτή την στιγμή Έλληνες πολίτες να θεωρούν ότι θα τους δικαιώσει ένα δικαστήριο που είναι φτιαγμένο από αυτούς που τους έχουν αδικήσει. Πέρα από αυτό ας μου απαντήσει κάποιος από αυτούς που ατομικά κάνουν αγωγές γιατί τις αποφάσεις του δικαστηρίου που αναφέρεσαι δεν τις αποδέχονται δύο κράτη: οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Στάχτη,
τα αγάλματα του μέλλοντος θα είναι αυτά που εσύ λες Δολοφόνους της Ελλάδας.

Ανώνυμος 11/12,
η δικαιοσύνη έχει μαξιλάρι θυρίδες τραπεζών.

Μυρμιδών,
όπως το λες.

Όστρια,
καλή λευτεριά

Ανώνυμος 25/1,
να΄σαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Simple Man,

1.Αν ρωτήσεις έναν καλό ποινικολόγο, θα σου εξηγήσει γιατί ασκούνται γενικά οι μηνύσεις. Θα εκπλαγείς με την απάντηση. Όσο για την Χάγη, σκέφθηκες ποτέ ότι οι καταγγελίες μπορούν να είναι ένας καλός τρόπος αντιπροπαγάνδας και ότι καταγράφουν, έστω και για ιστορικούς λόγους, σωρεία εγκλημάτων καθώς και την αντίδραση των πολιτών ;;; Ξέρεις, η νομική επιστήμη θεωρεί ότι εκεί που δεν υπάρχει αντίδραση υπάρχει αποδοχή. Λέγεται σιωπηρή αποδοχή. Χωρίς τις μηνύσεις, τις αγωγές και τις καταγγελίες των πολιτών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο καθένας μπορεί να πιστέψει και μάλιστα δικαιολογημένα, ότι συμφωνούμε με όλα όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια.


2. Και εγώ θεωρώ τραγικό να βλέπω ότι κάποιος θεωρεί ηλίθιους τους συμπολίτες του που χρησιμοποιούν ασυνήθιστους τρόπους αντίδρασης.

Αλήθεια, πριν τους προσβάλεις, γιατί δεν τους ρώτησες που αποσκοπούν;;;