Knock out

// // 1 comment
Κατερίνα Γκαράνη
Πριν από καμιά εικοσαριά και βάλε χρόνια όταν ο λαός «επιτέλους» ανέλαβε την εξουσία και έκανε μόκο σε κάθε αντιλαϊκό νομοσχέδιο αφού «κυβερνούσε» ο ίδιος, έβαλε χέρι και στον πολιτισμό. Δημιουργήθηκαν περίπου 25.000 πολιτιστικοί σύλλογοι και διοργανώνουν μέχρι και σήμερα τα «Άνω-κάτω Ραχουλιτσέϊκα ’85,’86,’87κλπ.». Το τι κακό έκαναν ειδικά στην λαϊκή μας παράδοση μπορείτε να το μάθετε από την ανάλυση του σεβαστού καθηγητή Νικολάου Μουτσόπουλου.
Τις ημέρες που ζούμε και αφού χαιρετίσαμε τον πολιτισμό αφού έτσι αποφάσισε ο «λαός», έχουμε το φρούτο των παρεμβάσεων. Τι είναι αυτό; Είναι λέει κινήσεις πολιτών απέναντι στην κάθε είδους εξουσία. Με λίγα λόγια όταν ένας εξουσιαστής Δήμαρχος, Νομάρχης, Πρόεδρος κ.α. καταλάβει ότι δυσανασχετεί το κοπάδι από τις καταπατήσεις, την διαφθορά του και άλλα θεάρεστα έργα του για το καλό του «λαού» πάντα, κάνει τα παρακάτω απλά πραγματάκια για να κατευνάσει το popolo και να συνεχίσει αμέριμνος το «έργο» του.
Φωνάζει έναν εξωνημένο, ο οποίος πρέπει να έχει οπωσδήποτε «αριστερές καταβολές», και τον βάζει να καλέσει το λαό να αγωνιστεί εναντίον του. Το κάνει γιατί οι «αριστερές καταβολές» πουλάνε από τότε που ο λαός ο ίδιος αυτοπροσώπως ανέλαβε την εξουσία. Τρέχουν οι απλοί πολίτες- αντιρρησίες να ενταχθούν στην ομάδα για να αγωνιστούν ενάντια στην διαφθορά, να πουν έστω ένα όχι στην αναλγησία του εξουσιαστή.
Στην ομάδα μετά από πρόταση του «αριστερών καταβολών» δίδεται και ένα «πιασιάρικο» όνομα, συνήθως το Πολιτών Παρέμβαση ή Παρέμβαση Ενεργών Πολιτών. Ξεκινάει λοιπόν ο αγώνας και πολίτες παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις ξεθυμαίνοντας για την ολοφάνερη διαφθορά αλλά και περιμένοντας τα αποτελέσματα για τις κινητοποιήσεις που συμφωνούσαν στις ατελείωτες συνεδρίες .
Βλέποντας ότι περνάει ο καιρός και το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν ξεθυμαίνοντας, απευθύνονται στο «αριστερών καταβολών» προεδρείο προτείνοντας και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις και αγώνες. Τότε με ωραίο τρόπο το «προεδρείο» αρχίζει να μοιράζει ταμπέλες, «αυτά τα κάνουν οι εθνικιστές και οι φασίστες», «εμείς είμαστε πολιτισμένοι δεν κάνουμε φασαρίες», «είναι για το καλό του τόπου» και άλλα τέτοια ωραία.
Ο αγωνιστής πρόεδρος «αριστερών καταβολών» είναι σίγουρα δημόσιος υπάλληλος ο οποίος συμμετέχει σε όλα τα κινήματα, κουνήματα και γενικώς «λαϊκομπερδέ» καταστάσεις, αφού έχει «πλέριο χρόνο», αρκεί να υπάρχουν φωτογραφικές μηχανές και κάμερες γιατί ο εξουσιαστής πέραν του διορισμού του παιδιού, του υποσχέθηκε και πολιτική καριέρα.
Η φυλή των «Παρεμβασιανών» από τον μακρινό γαλαξία της «Βολεψέδας» προσγειώθηκε με το «Ενεργειακό» όχημα «αριστερών καταβολών» και στις ιστοσελίδες, όπου αν τολμήσεις να γράψεις κάτι για κανένα εθνικό θέμα όπως το Μακεδονικό, σε αποκαλούν μέχρι και Ελληναρά (εκτός από φασίστα και εθνικιστή).
Ούτως ειπείν «παρεμβατικός» ή «ενεργός» ξεθυμαίνω στον σάκο του μποξ που είμαι ο ίδιος.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως δεν θα μπορούσαν να περιγραφούν καλύτερα οι κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Βαλβίδες ασφαλείας και ανακούφισης του συστήματος ήταν και αυτές, όπως και οι εκλογές υπό Κατοχή. Ευτυχώς οι πιο πονηρεμένοι το πήραν χαμπάρι με το μυαλό, οι λιγότερο πονηρεμένοι με το υποσυνείδητο (κάτι δεν τους πήγαινε καλά σ'αυτό το πανηγυράκι) και αφήνουν την πίεση στο καζάνι να ανεβαίνει, μέχρι την νομοτελειακά αναπόφευκτη έκρηξη.