Απέχω

// // 38 comments
 Κατερίνα Γκαράνη
Δεν θα πάρω με την σειρά τα ψηφοδέλτια, ούτε θα περιμένω στην ουρά, ούτε θα παραδώσω την ταυτότητά μου να εγγραφούν σωστά τα στοιχεία μου για το εκλογικό μου «δικαίωμα». Αρνούμαι. 
Και ναι, αυτή την φορά δεν το κάνω με κανένα ίχνος ενοχής. Αυτή την φορά δεν θα μπω στο παραβάν, ούτε θα κλειστώ στο σπίτι εκείνη την Κυριακή. Αντιθέτως θα βάλω την πανοπλία της συνείδησης και θα βγω στα καφενεία που συναθροίζονται υποψήφιοι της κακιάς ώρας, που θεωρούν ότι  η άθλια ύπαρξή τους πήρε βαρύτητα λόγω της ανάγκης του κάθε καημένου επικεφαλής να κλείσει ψηφοδέλτιο, και θα φτύσω. 
Όπλα δεν έχω για να τους πολεμήσω αλλά ούτε το δικαίωμα να τους απαγορεύσω την κάθοδο τους στην πολιτική, έχοντας όλοι τους κατά αυτόν τον τρόπο, υπογράψει συμβόλαιο με την κατοχική κυβέρνηση της χώρας. Μπορώ όμως να τους φτύσω στα μούτρα γιατί αυτή την φορά η συμμετοχή τους και μόνο σε εκλογές που έχουν αποφασιστεί από τους κουμαντοδόρους της Κρίσης συγκρίνεται μόνο με την συμμετοχή στην  Κατοχική Κυβέρνηση των Ναζιστών.
Το παραμυθάκι των μικρών κομμάτων, του λευκού και του άκυρου, ας το πουλήσουν στον όχλο που θεωρεί ότι θα κάνει την επανάστασή του ρίχνοντας στην κάλπη την αρνητική του ψήφο. Η ιδέα και μόνο ότι τα καταστατικά ψηφοφορίας θα τα βρει η γενιά του 2045 και θα δει τις υπογραφές εκατομμυρίων Ελλήνων ψηφοφόρων να συνωμοτούν ψηφίζοντας ο,τιδήποτε εναντίον της ίδιας τους της  χώρας, κάνει το αίμα να παγώνει.
Το δικαίωμα του εκλέγειν ανήκει σε μία χώρα ελεύθερη. Σε μία χώρα σκλαβωμένη είναι αποδοχή της κατάστασης και διαιώνιση της σκλαβιάς με τις ευχές του όχλου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από οποιονδήποτε θέλει να λέγεται ελεύθερος και ευσυνείδητος  άνθρωπος. Οι διαχωριστικές γραμμές δεξιών-αριστερών, κεντρώων-οικολόγων, ακροδεξιών και απολιτίκ, έχουν σβηστεί παντελώς- και τυπικά-  ένα  χρόνο πριν. Όσοι συμμετέχουν σε αυτό το προδοτικό για την χώρα πισώπλατο χτύπημα που λέγεται «εκλογές του Νοεμβρίου» και για τις όποιες θα ακολουθήσουν σε υπό κατοχή συνθήκες, δηλώνουν τις ευχαριστίες  τους για τα όσα δεινά έχει τραβήξει αυτός ο τόπος και για τα χειρότερα που θα έρθουν μετεκλογικά. Η ψήφος αυτή την φορά μοιάζει με την σφαίρα που θα ρίξει ο κάθε νομοταγής ψηφοφόρος στο ήδη νομίμως πληγωμένο κορμί της Ελλάδας.
Όσο για το ερώτημα: «Θα αλλάξει κάτι με την αποχή;», που λέγεται ελαφρά τη καρδία από ραγιάδες απαίδευτους, η απάντηση είναι: «Η αποχή είναι η ψήφος υπέρ της Ελλάδας». Και αυτή η χώρα δεν χώρεσε ποτέ σε παραβάν, ούτε σε κάλπη, ούτε στο όνομα του κάθε υποτακτικού που κορδώνεται για την υποψηφιότητά του. Δεν διεκδικείται με εξουσία σε όσα παζάρια της Δημοκρατίας κι αν την έχουν σύρει. Δεν μπαίνει, που να πάρει, σε ποσοστά κομμάτων. Ή την έχεις 100% στο αίμα σου ή δεν την έχεις καθόλου.    

38 σχόλια:

grsail είπε...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Είναι ότι πιό καθαρό και τίμιο διάβασα τις τελευταίες εβδομάδες για τις εκλογές ...

Η αποχή είναι η ψήφος υπέρ της Ελλάδας !

tiktos είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, και θεωρώ προδότη τόσο τον υποψήφιο όσο και τον ψηφοφόρο αυτών των εκλογών.Τώρα δεν υπάρχει ούτε το άλλοθι της άγνοιας.

Τα σέβη μου.

Φώντας είπε...

"Ή την έχεις 100% στο αίμα σου ή δεν την έχεις καθόλου."
Τα είπες όλα αγαπητέ Simple.
Υπόκλιση.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι την αποχή την λαμβάνουν υπ' όψιν τους τα πολιτικά κόματα.
Το μήνυμα της αποχής τους ενοχλεί ιδιαίτερα. Φοβούνται όλους αυτούς που δεν παίρνουν μέρος στις εκλογές.

Ραγιάς ο απαίδευτος

Ανώνυμος είπε...

Είναι η μεγαλύτερη παπαριά που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.

Αυτά τα περί δήθεν αποχής και μηνύματος και περί δήθεν μαγκιάς είναι η μεγαλύτερη προδοσία για την χώρα. Τη στιγμή που διακυβεύονται ακόμα και κυριαρχικά δικαιώματα και εδάφη, κάποιοι καθοδηγούν τον κόσμο να μην πάει να ψηφίσει και να πάει για φραπέ.

Αυτό θέλουν τα μεγάλα κόμματα. Να ψηφίζουν οι στρατοί τους μόνο και όλοι με τις φραπεδιέρες μετά να κάθονται και να διαμαρτύρονται για αυτά που αποφάσισαν οι άλλοι.

Μετρήστε τα ποσοστά. το 45% αποφασίσει για το 100%. Το 55% δεν συμμετέχει καθόλου αλλά μετά έχει άποψη.

ΟΥΣΤ από δω φερέφωνα των κομμάτων.

Iptamenos Ollandos είπε...

Θα συμφωνήσω μέχρι τελείας με εσένα και όλους τους προηγούμενους σχολιαστές.
Την καλημέρα μου.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ είπε...

"Έγραψες" πάλι Simple Man!
Το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό τα ΜΜΕ διαφημίζουν την αποχή με είχε βάλει σε σκέψεις. Μάλλον όμως, μόνο με την αποχή μπορεί να γίνει δουλειά. Το δίλημμα που απορρέει από τον λογικό αντίλογο, ότι απέχοντας, ναι μεν κάτι "λέμε", όμως εμμέσως ενισχύουμε αυτούς που θα ψηφίσουν οι "κολλημένοι", δεν πρέπει να μας απασχολεί. Το ότι πολλοί δυσαρεστημένοι, ακόμη και πολλοί που διαφωνούν με την όλη διαδικασία της εκλογικής παρωδίας, θα πάνε και θα ψηφίσουν τους υποστηριζόμενους από τα μικρά κόμματα ή ανεξάρτητους είναι ένα πρόβλημα. Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Χθες 50% αποχή, σήμερα 60%, αύριο 70%... και μετά τα λέμε…

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνιδάκι του συστήματος που θέλει τους πολίτες να κάνουν την επανάσταση της Τρίτης δια στόματος Λαζόπουλου και κάθε βράδυ δια στόματος Ράδιο Αρβύλα το παίζετε μια χαρά και εσείς οι "μπλόγκερς". Έτσι ακριβώς επτάσσουν οι ισχυροί, οι άνθρωποι να εκτονώνονται απ την οθόνη της TV και του PC. Moναχικοί ακοινώνητοι έξω από συλλογικότητες, χωρίς την έννοια του "εμείς" και την αίσθηση της αλλυλεγγύης, χωρίς να μετέχουν σε διαδικασίες, μόνο να κάθονται στον καναπέ τους και να καταγγέλουν.
Θυμηθήτε: το μόνο που προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να καταστείλλουν είναι οι μάζες στον δρόμο, είτε βάζοντας μπαχαλάκηδες να τα σπάνε, είτε στήνοντας προβοκάτσιες, σαν εκείνη της Marfin. Όλοι οι υπόλοιποι μπορείτε να ετεροκολακεύεστε στα μπλογκ σας, να λέτε ο ένας στον άλλο, τι ωραια που τα γράφεικι εγώ απ την μεριά μου να σας εύχομαι να γλιτώσετε τα αντικαταθλιπτικα.
Μαρίζα

neotera είπε...

Δεν είμαι γενικώς κατά του να πηγαίνει να ψηφίζει όποιος θέλει, αλλά στη συγκυρία της Κατοχής και σε εκλογές για το Διαμελισμό της χώρας η αποχή έρχεται φυσική και αβίαστη. Αλλώστε όλοι συναίνεσαν στη "λύση" των δεσμών στους έλληνες, αλλοιώς δεν θα διακινδύνευε τα λεφτά της καμμία τρόϊκα και κανένα ΔΝΤ...

Ανώνυμος είπε...

Ορθόφρονα και όχι μωρόσοφο πολίτη θέλει η πατρίδα.
Η Αποχή είναι .... φυγή
- Είναι αλήθεια ότι ο λαός, ο μέσος πολίτης, έχει απογοητευτεί και δικαίως από την πολιτική, τους πολιτικούς και τα κόμματα, για την διαφθορά τους, την διαπλοκή, την διγλωσσία τους.
- Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι ο έλληνας πολίτης είναι κατ΄ εξακολούθηση θύμα εξαπάτησης, εμπαιγμού και πολλές φορές χλευασμού από πλευράς των πολιτικών και της πολιτικής.
- Είναι γνωστά τα συναισθήματα αηδίας και αποστροφής μεγάλης μερίδας πολιτών για το πολιτικό σύστημα.
- Είναι γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα και οι παραφυάδες τους διαχρονικά φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα δεινά που βιώνει η χώρα μας.
- Είναι εμφανή τα σημάδια φόβου, τρόμου, απελπισίας, απόγνωσης και απογοήτευσης του μέσου πολίτη από την ανάλγητη επέλαση των «νεοταξικών ορδών» του νεοΠΑΣΟΚ το τελευταίο εξάμηνο.

Δεν είναι η αποχή όμως ο τρόπος και μέθοδος αποτροπής των παραπάνω.
Με την αποχή καταθέτουμε τα όπλα, διαφεύγουμε, το βάζουμε στα πόδια, λακίζουμε και αφήνουμε στα μωρόσοφα κομματόσκυλα να διαφεντεύουν την πατρίδα.
Αντίθετα στέκουμε ορθοί απέναντι στους δυνάστες μας …. οπλίζουμε, στοχεύουμε σωστά τον στόχο και …. μαυρίζουμε το Μνημόνιο και αυτούς που το ψήφισαν, το στηρίζουν και το εκφράζουν!

Simple Man είπε...

grsail,
από εδώ και πέρα εγώ θα ψηφίζω:Ελλάδα

tiktos,
μια δήλωση είναι, τίποτε παραπάνω.

Στάχτη,
η άγνοια μας κόστισε μία ολόκληρη Πατρίδα.

Φώντα,
στην καρδιά δεν χωράει το γκρι.
Ή μαύρο ή άσπρο.

Ανώνυμε 10:34,
η αυτογνωσία είναι ένα πρώτο βήμα. Είσαι σε καλό δρόμο.

Ανώνυμε 12:44,
καλύτερα να λες: "Raus", για να συνηθίζουμε σιγά-σιγά.

Ιπτάμενε,
καλημέρα από την υπό κατοχή πατρίδα.

Διογένη,
τα ΜΜΕ δεν διαφημίζουν την αποχή, απλά εμμέσως σε τρομοκρατούν τι θα γίνει αν απέχεις. Έχουν κι αυτά τις εντολές τους.

Ανώνυμη Μαρίζα,
Λες: Οι μάζες.
Λέω: Άνθρωποι.
Απέχουμε, ψυχικά, έτη φωτός.

Neotera,
μα οι εκλογές δεκαετιών έφεραν την χώρα σε αυτή την θέση. Να την ενισχύσουμε κι άλλο την κατάντια μας; Λίγο περηφάνια, τουλάχιστον στο φινάλε.

Ανώνυμε 11:06,
"η αποχή είναι φυγή". Αν σε άκουγαν να το λες αυτό το 1946, ξέρεις πώς θα σε χαρακτήριζαν, ορθόφρονα, ε;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 10.34

Το αν είμαι ή όχι σε καλό δρόμο δεν θα μου το πεις εσύ ή τουλάχιστον, είναι ριψοκίνδυνο να έχεις την αποκλειστικότητα τέτοιων δηλώσεων. Κι αν ήσουν πιο προσεκτικός, δεν θα άφηνες τον εγωϊσμό σου να επικρατήσει της σύνεσης.
Ξαναγράφω λίγο πιο αναλυτικά, αυτά που έγραψα πιο πριν.

Το 2000 οι Αμερικανοί έκαναν αποχή σε ποσοστό 50%. Μόλις ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Bush είδε την διαμαρτυρία των συμπατριωτών του, λούφαξε, στεναχωρήθηκε και προβληματίστηκε τόσο, που όλα τα χρόνια της προεδρίας του έκατσε και κλώσαγε αυγά.
Ρωτήστε τους Αφγανούς και Ιρακινούς.

Η Βλακεία είναι ανίκητη
Η Χορηγία αλλοιώνει συνειδήσεις
Η Ιστορία είναι αμείλικτη

Ανώνυμος είπε...

Θα ανησυχούσα αν δεν απήχαμε
Μαρίζα

ΔΙΟΓΕΝΗΣ είπε...

Σ’ ευχαριστώ φίλε Simple, που μου επισήμανες άλλη μια συνιστώσα της προπαγάνδας των ΜΜΕ στο ζήτημα της αποχής. Δεν έχεις άδικο. Από την πλευρά μου, μίλησα για διαφήμιση της αποχής έχοντας στο μυαλό μου μέρος εκείνων που συνέβησαν πριν από τις τελευταίες Ευρωεκλογές. Οι μεν πολιτικοί προέτρεπαν να πάμε να ψηφίσουμε (για να προστατέψουν τη Δημοκρατία στην Ευρώπη των λαών, όχι τίποτε άλλο…), οι δε δημοσιογρίφοι εμμέσως διαφήμιζαν την αποχή (λόγια των ιδίων αλλά και δηλώσεις πολιτών για την απογοήτευση και την αγανάκτησή τους, εικόνες από κατάμεστες παραλίες κλπ.). Από αυτήν την κατάσταση, τελικά διέκρινα μόνο τη γνωστή στρατηγική που εφαρμόζουν από κοινού με σκοπό τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό από την ουσία των πραγμάτων. Παρέλειψα την ερμηνεία της τρομοκρατίας, επειδή δεν έτυχε να δω μεγαλοδημοσιογράφους να κάνουν λόγο για "απειλή της Δημοκρατίας", "δικαιώματα" και λοιπά κουραφέξαλα. Τους πολιτικούς ποιος τους γ****. Πάντως, είναι μεγάλη αλήθεια ότι η καμουφλαρισμένη και μη τρομολαγνεία –η οποία είτε στοχεύει κάπου συγκεκριμένα είτε διασπείρεται απλώς για να συντηρούνται η ανασφάλεια και ο φόβος των ανθρώπων– αποτελεί μόνιμη τακτική όλων τους.
Και μην ανησυχείς, το ξέρω ότι πίσω από τα λόγια και τις εικόνες που μας σερβίρουν οι εργάτες της παραπληροφόρησης, πίσω από τις σοφιστείες των "εκλεκτών" προσκεκλημένων στις τηλεοπτικές εκπομπές και, βέβαια, πίσω από τις "αυθόρμητες" συζητήσεις τους κατά κανόνα κρύβεται κάτι άλλο.

ΥΓ. Δεν απολογούμαι, λέω δυο λογάκια παραπάνω για να υπάρχουν…

Ανώνυμος είπε...

απαντηση
στο Ανώνυμε 11:06,
"η αποχή είναι φυγή". Αν σε άκουγαν να το λες αυτό το 1946, ξέρεις πώς θα σε χαρακτήριζαν, ορθόφρονα, ε;
===============================

Συγνώμη ...αλλά τι σχέση έχει το σήμερα με την αποχή του 1946???..
Περίεργους συνειρμούς κάνετε!! Νομίζω ότι το σχόλιο μου ήταν συνεκτικών επιχειρημάτων ...σαφώς υποκειμενικών όπως επίσης και των δικών σας υποκειμενικών όπως τα αποτυπώσατε στο άρθρο σας..
Κατά τα άλλα εμμένουμε και οι δύο στην άποψη μας..
Ευχαριστώ για την ανοχή σας

Despina είπε...

"Ή την έχεις 100% στο αίμα σου ή δεν την έχεις καθόλου."
εδώ που φτάσαμε δεν έχει άλλο μπρος πίσω....
πιάσαμε πάτο.
μαζί σου!!!!!!

axinosp είπε...

Συγκλονιστικό !!

Βασιλης είπε...

Παρα πολυ καλο αρθρο!
Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Οι καλπες εξυπηρετουσαν ανεκαθεν τα συμφεροντα τους,οποια και αν ηταν αυτα!
Κοινωνικη αφυπνιση χρειαζεται,κατι που δεν διαφαινεται βεβαια αλλα...οσο ζω ελπιζω!
Καλο μηνα!

Ανώνυμος είπε...

Όποιος απέχει ψηφίζει έμμεσα και αναλογικά τα μεγαλύτερα κόμματα διότι απλά δεν καταγράφεται πουθενά. Εάν πράγματι επιθυμείτε να καταγραφεί η διαμαρτυρία σας απλώς ψηφίζετε κάποιο κόμμα που δεν εκπροσωπείται στη βουλή και επιπλέον δεν έχει καμία πιθανότητα να εκλεγεί.

Ανώνυμος είπε...

Αν το ζητούμενο είναι το λογοτεχνικά καλογραμμένο κείμενο, απλέ το κατάφερες μια χαρά. Και με επιχειρήματα.
Αν το εξετάσουμε απο την πλευρά της λογικής και της αποτελεσματικότητας, μάπα το καρπούζι.
Κι επιχειρήματα μπορεί να παραθέσει ο καθένας για ο,τιδήποτε.
Ειδικά ένας καλός στο λόγο, μπορεί να σου πει το πόσο καλό κάνει στο κυκλοφοριακό ας πούμε, το να κάνεις βαρελάκια στο δρόμο.
Αν και σε πολλά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, εδώ βρέθηκες εκτός πραγματικότητας κι επικίνδυνα αφελής.¨
Άντε και δεν ξυπνάω το πρωί για να πάω στην κάλπη.
Δεν ξυπνάνε ούτε τα 70% των ψηφοφόρων.
Ε, και; Χέστηκε η φοράδα στ αλώνι.
Απ τους υπόλοιπους που είναιθ οι στρατευμένοι των κομμάτων εξουσίας, θα βγεί αποτέλεσμα;
Θα βγει, όπως ξέρουμε και θα μας κάτσει και στο λαιμό.
Πρόταση; Μια φορά ρε, για το γαμώτο, ας το ρίξουμε ομαδικά σ αριστερά σχήματα. Που ξέρουμε; Ίσως και να πιάσει...σάμπως το κάναμε ποτέ, για νάχουμε άποψη για τ αποτέλεσμα;

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Λέω ΝΑΙ στο «μνημόνιο και υποστηρίζω την επιτήρηση και τις υποδείξεις των εντεταλμένων της τρόικας για συμμόρφωση στα συμπεφωνημένα σε αυτό.
Και τούτο γιατί:
Δεν θέλω η Ελλάδα να εισέλθει σε κατάσταση « γενικής απορρύθμισης» που αυτό με την σειρά του σε απλά Ελληνικά μεταφράζεται:
-Ανασκούμπωμα των γερακιών αντικρινά του Αιγαίου και άγνωστες πολιτικο- στρατιωτικές κινήσεις σε βάρος της Χώρας
-Χαροποίηση και σχέδια για ενδεχόμενη δράση των Τσάμηδων και των Λιάπηδων στα βόρεια της Ηπείρου καθώς και των Κοσσοβάρων και των Σκοπιανών στα βόρειο δυτικά της Μακεδονίας .
-Ελλείψεις τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών ειδών που θα ταλαιπωρούν τους ανυποψίαστους πολίτες – καταναλωτές στο να βρίσκουν το κάτι «τι» τους σε φούρνους και σε supermarkets
-Όλοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα σχολεία, οι αστυνομικοί στην βάρδια και οι δικαστές στην έδρα τους, θα παραμείνουν απλήρωτοι και συνεπώς υπηρεσιακά ανενεργοί
-Τα χρήματα των πολιτών στις Τράπεζα από τις οικονομίες τους , θα μετατραπούν σε δεκαετή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτά τα λίγα έχω μόνο να σας πω δικαιολογώντας την θέση μου υπέρ του μνημονίου και της συμμόρφωσης σε αυτό, για να μην καταλήξουμε σε στάση πληρωμών και τα συνεπακόλουθα οικονομικά αδιέξοδα .
Τα υπόλοιπα σκεφτείτε τα μόνοι σας.

epikouros είπε...

καλή η αποχή , αν όλοι όσοι απέχουν κάνουν ότι κι εσύ: Πάνε και φτύσουν. Αν δεν πάνε να φτύσουν, καλύτερα να πάνε να ψηφίσουνε...

Simple Man είπε...

Ανώνυμος 22/10, 2:04,
έτσι είναι όπως το λες. Ο κόσμος θα συνεχίσει να γυρίζει και χωρίς τους απέχοντες.Απλά αυτοί θα κοιτιούνται την επόμενη ημέρα στον καθρέπτη τους.

Διογένης,
δεν ανησυχώ για τους σκεπτόμενους.

Ανώνυμε 22/10, 9:55,
ίσως έχεις δίκιο. Άλλωστε τη σχέση έχει η Δημοκρατία με την "Δημοκρατία" που εκλέγετε;

Despina,
έχει κι άλλο πάτο αυτός ο πάτος.

axinosp,
καλησπέρα.

Βασίλης,
οι εκλογές είναι ο φερετζές της Τιποταρχίας.

Ανώνυμος 1/11, 5:25,
Η ψήφος στα μικρά κόμματα δεν είναι η αποδοχή της ιστορικής μας κατάντιας; Στο ίδιο εκλογικό σύστημα δεν μετέχουν και αυτά;Το θέμα είναι ποιος θα κυβερνήσει ή ποιος θα έχει τα χέρια του καθαρά από το επόμενο έγκλημα;

mbiker,
το καρπούζι μου ίσως να είναι μάπα δεν αντιλέγω. Τουλάχιστον όμως είναι δικό μου και όχι δανεικό όπως η πατρίδα μου.

Ανώνυμε 3/11, 2:59
αχ, καταντήσαμε να βάζουμε το Χρήμα και την Ιδέα στο ίδιο σακούλι. Κρίμα!

epikouros,
η αποχή πρέπει να είναι συνειδητή πολιτική πράξη αλλιώς είναι ακριβώς ίδια με την συμμετοχή στην ψηφοφορία.

a-kentavrou είπε...

Δεν είναι αποχή,είναι μη νομιμοποίηση ενός καθεστώτος φεουδαρχίας που εγκατέστησε η κοινωνία της Εκάλης,μια κλειστής κάστας ανθρώπων,που αποφασίζουν για τις τύχες μας,που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το χάλι.Αυτή η εξουσία δεν μπορεί να ανατραπεί με ψηφοφορία γιατί ίδιοι πλέον ανακυκλώνονται.

old biker είπε...

μαλακιες

Simple Man είπε...

old biker,
ναι, οι προτάσεις μου είναι μαλακιές, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω σκληρότερες.

Simple Man είπε...

a-kentavrou,
η μη συμμετοχή στο έγκλημα έχει πολλές ερμηνείες.
Την καλησπέρα μου.

neotera είπε...

Ρε, νικήσαμε ! Ειμαστε μακράν το πρώτο κόμμα. Εδώ δε όπως τα λέμε στο Ιντερνετ μάλλον οι μόνοι που ξέρουν τι θέλουν και γιατί και άκουσον-άκουσον μπορούν ευκαιρίας δοθείσης να συμφωνήσουν σε 5 πράματα !

kimon είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ...Η ΟΥΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ>>>ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!!! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Μου απάντησες με τα εξης λόγια:

Ανώνυμος 22/10, 2:04,
"έτσι είναι όπως το λες. Ο κόσμος θα συνεχίσει να γυρίζει και χωρίς τους απέχοντες. Απλά αυτοί θα κοιτιούνται την επόμενη ημέρα στον καθρέπτη τους".

Αν δεν κατάλαβες τι ομολόγησες...παντού καθρέπτες. Έχει νόημα να συζητάμε για την κορνίζα του καθρέπτη σου;;

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Μαζί σου simle man!

H ενοχή είναι όλη δική τους. Αρκετά κρίματα φορτωθήκαμε ήδη.

Simple Man είπε...

neotera,
χάσαμε νικώντας έναν χαμένο προ πολλού πόλεμο.

kimon,
λόγια λένε και οι πολιτικοί αλλά δεν βλέπω καμία αντίδραση του όχλου.

Ανώνυμε,
εγώ ομολόγησα...αλλά δεν υπέγραψα.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενή,
αβάσταχτα φορτία.

Babis Kouratoras είπε...

Τα σεβη μου, οποιος κι αν εισαι!

fnous fnous είπε...

....''....Το δικαίωμα του εκλέγειν ανήκει σε μία χώρα ελεύθερη.

Σε μία χώρα σκλαβωμένη είναι αποδοχή της κατάστασης και διαιώνιση της σκλαβιάς με τις ευχές του όχλου.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από οποιονδήποτε θέλει να λέγεται ελεύθερος και ευσυνείδητος άνθρωπος.
Οι διαχωριστικές γραμμές δεξιών-αριστερών, κεντρώων-οικολόγων, ακροδεξιών και απολιτίκ, έχουν σβηστεί παντελώς- και τυπικά- ένα χρόνο πριν. Όσοι συμμετέχουν σε αυτό το προδοτικό για την χώρα πισώπλατο χτύπημα που λέγεται «εκλογές του Νοεμβρίου» και για τις όποιες θα ακολουθήσουν σε υπό κατοχή συνθήκες, δηλώνουν τις ευχαριστίες τους για τα όσα δεινά έχει τραβήξει αυτός ο τόπος και για τα χειρότερα που θα έρθουν μετεκλογικά.

Η ψήφος αυτή την φορά μοιάζει με την σφαίρα που θα ρίξει ο κάθε νομοταγής ψηφοφόρος στο ήδη νομίμως πληγωμένο κορμί της Ελλάδας. .....''.... !!!!! ! !

tasos2222 είπε...

Ληντζάρισμα στα καθαρματα που εν μέσω κατοχής προδοσίας και εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας σας μιλάνε για δημοκρατία ( άμεση ή έμμεση) ΚΑΙ ΓΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΛΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (κάνουμε καταλήψεις στα εκλογικά κέντρα) καθώς (όλοι οι υποψήφιοι έχουν προδώσει την πατρίδα )...ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ..ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ..ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΑΛΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ..ΜΗ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΧΕΣΤΕ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙς ΣΤΙς ΚΑΛΠΕς ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙς ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ( ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΔΟΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙς 24\11\11)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204941723162727&set=a.1303244981119.2039806.1230303395&type=1&theater
Εδώ , η ιερή δήλωση σε εκτυπώσιμη μορφή
( για ό,τι πληροφορίες χρειάζεστε , πείτε μου )
Εκτυπώνουμε σε φύλα διπλής όψης 2 αντίγραφα , καταθέτουμε στην αστυνομία της Περιοχής μας το 1 αντίγραφο και με γραπτή αίτηση ζητάμε απ την αστυνομία επικυρωμένο ακριβές αντίγραφο . ( η κατάθεση είναι ατελώς , δεν πληρώνουμε παράβολο
Δείτε την εδώ και σε απλό κείμενο το οποίο μπορείτε να ΄βάλετε σε αρχείο με αντιγραφή -επικόλληση και να το εκτυπώσετε.
https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%85-120-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF-24112011-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF/422877021088985


εδω ή
-Καταγγελία-Μήνυση , κατά παντός υποψηφίου και ψηφοφόρου συμμετέχοντα στις προσεχές κατοχικές εκλογές 20-09-2015
https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%83/955869404456408

tasos2222 είπε...

Ληντζάρισμα στα καθαρματα που εν μέσω κατοχής προδοσίας και εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας σας μιλάνε για δημοκρατία ( άμεση ή έμμεση) ΚΑΙ ΓΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΛΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (κάνουμε καταλήψεις στα εκλογικά κέντρα) καθώς (όλοι οι υποψήφιοι έχουν προδώσει την πατρίδα )...ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ..ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ..ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΑΛΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ..ΜΗ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΧΕΣΤΕ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙς ΣΤΙς ΚΑΛΠΕς ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙς ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ( ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΔΟΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙς 24\11\11)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204941723162727&set=a.1303244981119.2039806.1230303395&type=1&theater
Εδώ , η ιερή δήλωση σε εκτυπώσιμη μορφή
( για ό,τι πληροφορίες χρειάζεστε , πείτε μου )
Εκτυπώνουμε σε φύλα διπλής όψης 2 αντίγραφα , καταθέτουμε στην αστυνομία της Περιοχής μας το 1 αντίγραφο και με γραπτή αίτηση ζητάμε απ την αστυνομία επικυρωμένο ακριβές αντίγραφο . ( η κατάθεση είναι ατελώς , δεν πληρώνουμε παράβολο
Δείτε την εδώ και σε απλό κείμενο το οποίο μπορείτε να ΄βάλετε σε αρχείο με αντιγραφή -επικόλληση και να το εκτυπώσετε.
https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%85-120-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF-24112011-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF/422877021088985


εδω ή
-Καταγγελία-Μήνυση , κατά παντός υποψηφίου και ψηφοφόρου συμμετέχοντα στις προσεχές κατοχικές εκλογές 20-09-2015
https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%83/955869404456408

Giannis Gasp είπε...

Στις εκλογές αυτές η ψήφος ειναι ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ...οτι και αν ψηφίσεις το επώδυνο Γ μνημονιο θα εφαρμοστεί!!!
Για αυτό η συνειδητή αποχή ειναι μια σωστή λύση και άσε άλλους να οραματίζονται επαναστάσεις απο κοινοβουλευτικά έδρανα
ΥΓ
Μόνη λύση ο κόσμος να βγεί στους δρόμους!!!