Χιόνι

// // 12 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Εσύ είσαι έτοιμος; Θα αποδείξει το μικρό ποσοστό του λαού που δεν βρίσκει αποκούμπι σε κόμματα και ιδεολογίες ότι μπορεί να ορθωθεί στις διαφορετικές ημέρες που θα έρθουν; Είναι έτοιμες οι ψυχές μας για το γδάρσιμο των ευαισθησιών από πάνω τους τούτες εδώ τις μέρες που διανύουμε και να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει απέναντι στην ολική καταστροφή που έρχεται; Διότι ακόμη το τέλος δεν έχει έρθει. Άλλο ο ήχος από τα ποδοβολητά στον δρόμο κι άλλο το σπάσιμο της πόρτας του σπιτιού σου που το θεωρείς ακόμη κάστρο απροσπέλαστο. Τον εχθρό δεν μπορείς να τον αποφύγεις όταν έχει χαράξει επί χάρτου την τέλεια επίθεση εναντίον σου. Όταν έχει όλα τα όπλα να σε πολεμήσει.
Είναι ηλίθιος και συνάμα επικίνδυνος για το σύνολο όποιος αυτές τις πρωτόγνωρες ιστορικά ημέρες ακόμη θέλει να πιστεύει ότι μπορεί το οποιοδήποτε κόμμα, το οποιοδήποτε πολιτικό ανδρείκελο- από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά το οποίο έχει το θράσσος ακόμη να ζει- ότι μπορεί με την ψήφο του να πάρει ανάσα, ότι μπορεί ψευτοδημοκρατικά να ξαναβρεί αυτά που έχασε. Η Δημοκρατία της Ελευθεριότητας τους τα κατέστρεψε όλα και αυτή η ψήφος που θεωρούσες ως άνοος ότι μπορούσες να την δώσεις με ελαφρά την καρδία στο κάθε λαμόγιο που ασχολείται με την πουλημένη από το 1944 πολιτική.
Είναι τραγικό να ανέχεσαι να σου μιλούν ακόμη μέσω των Μέσων τους αυτοί που σε ξεπούλησαν. Είναι τραγικό να σε βλέπω να κατεβαίνεις σε πορείες σαν πρόβατο φωνάζοντας και ζητώντας καταβάθος έναν άλλο ποιμένα να σε βάλει σε μαντρί για να νιώσεις ασφαλής. Το σφαγείο πάντα δίπλα στο μαντρί ήταν. Εσύ όμως δεν ήθελες να το δεις και οι πράξεις σου μαρτυρούν ότι ούτε τώρα δεν θέλεις να δεις. Αλήθεια τι άλλο έχεις να πεις; Σταμάτα να λες και πράξε. Κι αν δεν μπορείς να πράξεις, σκάσε! Καταντήσαμε την πατρίδα μας έκθεση ιδεών. Όλοι μας είχαμε κάτι να γράψουμε αλλά κανένας μας δεν πήρε το φτιάρι να ανοίξει τον δρόμο όταν το χιόνι έπεφτε πρώτα ελαφρά και μετά με τους κουβάδες . Χωμένοι κάτω από το χιόνι είμαστε τώρα όλοι μας. Ρομαντικοί και πραγματιστές. Λαμόγια και τίμιοι. Ένοχοι και αθώοι. Τώρα όμως που το χάος θα επακολουθήσει οι ευαισθησίες πρέπει να μπουν στην ντουλάπα. Να κλειδωθούν εκεί διότι έχουμε μεγάλο ανήφορο.
Η καρδιά αυτή την φορά πρέπει να χτυπάει για τις αντοχές μας και όχι για τα συναισθήματά μας. Αυτή τη φορά ο πόλεμος δεν θα γίνει με τα όπλα ως είναι σωστό.Τώρα πρέπει να κάνουμε τις ιδέες μας και τις πράξεις μας μαχαίρια. Τόσο καλά ακονισμένα που να ματώνουν ακόμα και τον θεό. Είναι νομοτελειακό οι περισσότεροι να μην τα καταφέρουμε. Δεν είμαστε όλοι γεννημένοι για τα δύσκολα. Όμως κάποιοι είναι. Και τελικά αυτοί ήταν πάντα που έκαναν τον πλανήτη Ελλάδα να γυρίζει. Ανάμεσά μας είναι. Δίπλα μας είναι. Μέσα μας είναι. Μονάδες χαμένες στο πλήθος που αυτή την στιγμή πονάει η καρδιά τους γιατί έχουν την κατάρα και ευλογία να νιώθουν πολύ πιο γρήγορα τον κίνδυνο από την πλειοψηφία. Μονάδες έτοιμες που για πρώτη φορά πρέπει να μην δράσουν με παντιέρα το δίκαιο αλλά ούτε να γίνουν θύματα υπερβάλλοντος συναισθηματισμού.
Ο εχθρός μάς ξέρει καλά. Μάς έχει μελετήσει 200 χρόνια τώρα. Ξέρει να μάς φοβίζει, ξέρει να μάς εξεφτελίζει, ξέρει να μάς βασανίζει. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ότι αυτή την φορά το ΟΧΙ δεν θα το ακούσει ως ιαχή αλλά ως ψίθυρο στο αυτί του νιώθοντάς το βαθιά. Πολύ βαθιά. Όχι από λάμα που καίει αλλά από καρδιά που πάγωσε για να ανοίξει τον κλεισμένο από χιόνι δρόμο. Αυτή την φορά η πατρίδα δεν είναι κάτι για το οποίο θα πολεμήσεις. Αυτή την φορά η πατρίδα είσαι Εσύ.

12 σχόλια:

tiktos είπε...

Πάντα η πατρίδα ξεκινά από τον καθένα μας, από το σπίτι μας, από το ΕΓΩ.Και όταν μαζεύονται πολλά ίδια ΕΓΩ, μας κάνουν μια μεγαλύτερη πατρίδα.
Πολύ εύστοχο το παράδειγμά σου.Πάντα σαν τις προβατίνες που προσπαθούσαμε να παράξουμε περισσότερο γάλα, περισσότερο μαλλί, για να γίνουμε πιο αγαπητές στον βοσκό χωρίς να βλέπουμε ότι αγόρασε μεγαλύτερη ψησταριά.

Φώντας είπε...

"Αυτή την φορά η πατρίδα είσαι Εσύ."
Αγαπητέ Simpe τα είπες όλα.
Να είσαι πάντα καλά και να πατάς σε αφράτο καθαρό χιόνι.

ΣΤΑΧΤΗ είπε...

Ευχαριστώ.

eApenanti είπε...

Φίλε υποκλίνομαι, έτσι απλά.
Για τα κείμενα, τις σκέψεις σου, τις εικόνες σου.
Που χωράνε όλα αυτά ;

καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

¨Δεν είμαι Έλλην, είμαι Ελληνικός¨, δηλώνει ο Καβάφης. Δεν μου ανήκει η Ελλάς, της ανήκω. Όπως ανήκω στη μάνα μου και πρέπει να κάνω τα πάντα για να την προστατέψω.

Τέχνης Άνεμος είπε...

Λίγα λόγια και σταράτα απλέ και καλέ μου άνθρωπε.Χρήσιμα, γιατί στην σκοτεινή εποχή που ήρθε, ο φόβος που είναι ανθρώπινο συναίσθημα ,έχει απλώσει και τον βλέπεις στο πρώσωπο του λαού.Τα λεγόμενα σου λοιπόν είναι ότι καλύτερο για να διώξουν τον φόβο και να γίνουνε όλοι εν δυνάμει ήρωες.Ήρθε η ώρα να παλέψουμε με τα θεριά.Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε ,ξέρω όμως ότι δεν είμαι μόνος σε αυτή τη μάχη.Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού....

vasilis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

τι να πούμε πάλι αξεπέραστος ο απλός Εύγε και πάλι για ότι μας προσφέρει η πένα σου που απ ότι φαίνεται είναι βουτηγμένη στην καρδιά σου.
Ερρωσο

alfazita είπε...

Είναι τραγικό να σε βλέπω να κατεβαίνεις σε πορείες σαν πρόβατο φωνάζοντας και ζητώντας καταβάθος έναν άλλο ποιμένα να σε βάλει σε μαντρί για να νιώσεις ασφαλής. Το σφαγείο πάντα δίπλα στο μαντρί ήταν!!!!
Ακομα μια "γροθια"μηπως ξυπνησουμε......σε ευχαριστω

~reflection~ είπε...

Το Τέλος πλησιάζει?..

Κανένα Τέλος δεν Πλησιάζει αν δεν Υπογραφεί από Παθητικές Στάσεις ΖΩΗΣ...

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έλεγε:
"Κανείς ΔΕΝ ανεβαίνει στην πλάτη σου
ΑΝ πρώτα ΕΣΥ δε σκύψεις!.."


Σκύβουμε?...

ή ΣΚΑΒΟΥΜΕ λάκους για τα παράσιτα, τα σκουπίδια και τους Υποδουλωμένους Πολιτικάντζηδες που το παίζουν Εξουσία?...

Το ανάστημα του Ελληνα ποτέ δεν ήταν Μικρό ...

ακόμη και τις Βιομηχανοποιημενες Οικονομίες όπως της Γερμανίας οι Έλληνες {και οι μεταάστες γενικότερα του 50) τις ανέδειξαν...

ΜΑΣ χρωστανε ή τους Χρωσταμε τελικά?....

Ιαχη???...
ψιθυρος???....

ΠΡΩΤΑ οφειλουμε να υο ΠΟΥΜΕ στον Εαυτο μας μπροστα στον Καθρεφτη με ΕΥθυτενές το Βλεμμα και το Κορμί...
κι Επειτα ίσως ακουστούμε συσπειρωμενοι μπρος στην Ανέκφραστη Αγωνία του Παιδιού μας για το ΑΥΡΙΟ...

Ήρθα ιχνηλατωντας την Υπεροχη Τανια....
{Αρωμα Γυναίκας}


Σε φιλω....

Simple Man είπε...

tiktos,
αυτό με τον βοσκό ήταν πολύ εύστοχο.

Φώντας,
αλίμονο σε αυτούς που δεν γνωρίζουν το βάρος του χιονιού στους ώμους.

Στάχτη,
να είσαι καλά.

e-Apenanti,
χωράνε στον κόσμο μέσα μου. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Ανώνυμος,
τυχεροί όσοι της ανήκουν.

Τέχνης Άνεμος,
νιώθω ότι είμαστε λίγοι αλλά παντού είμαστε σίγουρα.

Ανώνυμος 2/11,
αν η ανωνυμία δεν έχει καρδιά τότε είναι παραβάν του δειλού.

alfazita,
τα πρόβατα δεν ξυπνάνε ούτε με μαχαιριές, ούτε με κλωτσιές. Και είμαστε καταδικασμένοι να παρακολουθούμε το σκηνικό χρόνια τώρα.

reflection,
έσκυψε ο όχλος μια χαρά δεν το πήρες είδηση. Και όχι μόνο έσκυψε αλλά παρέδωσε και το κεφάλι του αγέννητου παιδιού του επί πίνακι.

www.77yum.com είπε...

車貸增貸試算
銀行二胎借款
借貸
銀行消費金融中心
車貸搞懂的5件事情
來電汽車來電馬上貸
購買汽車貸款
低利信貸專案
中古好車貸