Η γραμμή τραβήχτηκε

// // 17 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Αρκετά με τις πολιτισμένες κουβέντες. Τελικά για να καταλάβουν όλα αυτά τα σκουλήκια που κατοικοεδρεύουν στην πατρίδα των λίγων Ελλήνων πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα χέρια μας και εφόσον τα χέρια μας έμειναν ορφανά από κασμά, από σφυρί , από ο,τιδήποτε θα έκανε αυτή την χώρα να μπορεί να σηκωθεί όρθια με καθαρή παραγωγή και δημιουργία, είναι καιρός να χρησιμοποιηθούν για την δεύτερη χρήση που τους δόθηκαν από την Φύση: Την βία εναντίον όσων περνούν την διαχωριστική γραμμή της ατομικής αξιοπρέπειας, της ατομικής επιβίωσης αλλά και της προσωπικής δικαιοσύνης.
Το αλάνθαστο φίλτρο ήταν αυτή η οικονομική πτώχευση της χώρας. Με μία χωρίστηκαν τα ξερά από τα χλωρά. Μέσα σε λίγους μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, είδαμε όλοι τι λαός είναι οι Νεοέλληνες. Έχουν μεταλλαχθεί τόσο από τον πασοκικό ιό που το μόνο που έχει αξία για αυτούς είναι η τσέπη τους και το τι θα χάσουν σε ατομικό επίπεδο. Είναι μπασμένοι σε μία δεκάδα κόμματα που ανήκουν καθαρά στο σύστημα και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Δεν υπάρχει ουδεμία εξαίρεση. Όλα στο κόλπο και οι ψηφοφόροι να ρίχνουν νερό στο μύλο του συστήματος κρυμμένοι πίσω από δήθεν ιδεολογίες και εξεγέρσεις για γέλια. Τα μεν να κάνουν κολιγιά με τους κατακτητές, τα δε να κάνουν αντίσταση ζητώντας θρασύτατα εκλογές βασισμένες σε ένα πολιτικό και εκλογικό σύστημα που θα φέρει τα πράγματα σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι είναι σήμερα, απλά για να μπουν κι άλλοι προδότες στο παιχνίδι του ξεπουλήματος. Σε χειρότερη κατάσταση από σήμερα διότι θα έχει γίνει και η αποσυμπίεση της οργής ακόμα και των εκατομμυρίων σκουληκιών που αυτό που δεν θέλουν να χάσουν είναι η ήσυχη βολεμένη και ξεπουλημένη τώρα πια ζωούλα τους.
Πολιτισμός τέλος για τους ελάχιστους που τελικά στην γωνία ήταν καθ όλη την εξέλιξη της ιστορίας αυτής της χώρας. Που μόνο στα δύσκολα τούς καλούσαν να μπουν μπροστά, διότι ακουμπούσαν την ευαίσθητη χορδή που λέγονταν Πατρίδα. Για αυτούς τους λίγους Πατρίδα πλέον είναι ό,τι κουβαλάνε μέσα τους και όχι τα τετραγωνικά ακινήτων, χωραφιών και ό,τι άλλο μετριέται με παράδες. Η πατρίδα ποτέ δεν είχε τσέπες ακριβώς όπως ο θάνατος και ίσως γι’ αυτό όσοι την λατρεύουν δεν λογαριάζουν και τον θάνατο.
Αλληλεγγύη τέλος διότι, μικρέ, αισχρέ μικράνθρωπε, η εξουσία που πρέπει να πατηθεί κάτω σαν το σκουλήκι είσαι ο διπλανός μου που ξεπουλάς τα πάντα για το τομάρι σου δηλώνοντας οπαδός οποιουδήποτε κόμματος. Εσύ της διπλανής πόρτας και εσύ του διπλανού γραφείου. Τώρα δεν ξέρω απλά ποιος είσαι αλλά και τι είσαι. Είσαι ο εχθρός μου που χρόνια την είχες δει πασάς και πάσαρες προσωπείο δημοκρατικού. Εσύ που ακόμα και τώρα στον πάτο του βαρελιού που βρισκόμαστε προσπαθείς να βρεις κεφάλι να πατήσεις κι ας είναι και του παιδιού σου.
Δημοκρατία τέλος διότι δεν είναι ψυχικά ανεκτό όταν χίλιοι είναι ηλίθιοι να πρέπει να γίνει και ο ένας που διαφέρει ίδιος με εσάς επειδή αυτό ορίζει το σύστημα. Τέλος για αυτή την μισητή δημοκρατία σου που την εκμεταλλεύθηκες σαν να ήταν πουτάνα και την έκανες ό,τι γούσταρε το άρρωστο μυαλό σου.
Από εδώ και στο εξής ο καθείς από μονάχος. Οι μάχες που θα δοθούν θα είναι σκληρές και ανελέητες. Κι αν θεωρείς ότι είσαι άθραυστος λόγω της κομματικών σου συμμάχων και αθάνατος λόγω των πουγκιών τα οποία γέμιζες λαίμαργα και ελπίζεις ακόμα να γεμίσεις, να γνωρίζεις τούτο: Καταβάθος είσαι πιο μονάχος από όλους τους λίγους μοναχικούς, αφού πατρίδα δεν έχεις να υπερασπιστείς.

17 σχόλια:

Αριστείδης είπε...

Αιχμηρές κουβέντες. Ολόσωστες.
Έχω πάντως έναν μικρό, τόσο δα, ενδοιασμό. Τι θα κάνουμε με τους (καθόλου λίγους) ηλιθίους.
Διότι για τους πάμπολλους εγωιστές,συμφεροντολόγους, δειλούς, μίζερους κτλ έχουμε αποφασίσει: Πόλεμος! Έγραψα πρόσφατα ότι "στους φτηνούς δεν πρέπει σωτηρία".
Για τους ηλίθιους όμως;
Είναι η ηλιθιότητα έγκλημα; Πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στους εχθρούς μας;
Εκτός αν στηριχτούμε στον Δ. Χαριτόπουλο που αποφάνθηκε ότι η ηλιθιότητα περιλαμβάνει και κακία, αφού ο ηλίθιος μισεί τους ανοιχτόμυαλους, οπότε έχουμε απαντήσει και σ' αυτό.
Πάντως, να ξέρεις, αυτή η στάση (στέλνω στο διάολο τα ανθρωπάκια) είναι στάση ζωής για μένα εδώ και καιρό. Μπορώ να περηφανεύομαι ότι έχω πια ελάχιστους φίλους, τους οποίους βέβαια μπορώ να διαολοστείλω ανά πάσα στιγμή, αν "μπατάρουν". Δεν με μέλει να μείνω και μόνος μου. Δεν βλέπω κανένα νόημα να συνδιαλέγομαι με τα σκατά.

aldebaran είπε...

Όλη μου η ανεκτίμητη περιουσία, η γυναίκα και το παιδί μου χωράνε σε ένα κατσαριδάκι. Δεν έχω ούτε δάνεια, ούτε καταθέσεις, ούτε μου ανήκει τίποτα. Πολλές φορές σκέφτηκα τον τελευταίο καιρό να τους πάρω και να φύγω και έφτασα στο τσακ.
Δεν μπορώ εύκολα όμως. Κάτι με κρατάει εδώ, ίσως είναι αυτό το θαμμένο μπαούλο που έγραφες παλαιότερα, ίσως η ξεροκεφαλιά μου να χτυπάω μπουνιά στο μαχαίρι που ελπίζω ότι θα ξανακερδίσουμε αυτή τη χώρα. Δεν γουστάρω να με αναγκάσουν ένα μάτσο κοστουμαρισμένα καθίκια να ξενιτευτώ.
Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στο βουνό σε στρατιωτική άσκηση. Είμαι έφεδρος καταδρομέας και με πήραν για ν-οστή φορά επίστρατο, εκεί που άλλοι δεν έχουν περάσει πύλη στρατοπέδου. Έτσι όπως καθόμουν στην ψυχρή, αγνή νύχτα των βουνών μας, στο τελευταίο καταφύγιο των Ελλήνων σε δύσκολες εποχές, σκεφτόμουν και συνειδητοποίησα ότι θα ήθελα να τα καθαρίσω όλα τα καθίκια που μας έφτασαν ως εδώ. Μετά όμως σκέφτηκα ότι ζουν ανάμεσά μας, είναι πολλοί, όλοι οι "νοικοκυραίοι" και δεν φτάνουν οι σφαίρες....

Εκείνη τη νύχτα τράβηξα την γραμμή μου...

Πάντως απλέ φίλε μου , αν μου επιτρέπεται η οικειότητα, νομίζω ότι σε ένα πράγμα έχεις άδικο. Δεν νομίζω ότι ο καθένας είναι μόνος του. Οι καιροί θα μας ενώσουν (πιστεύω, ελπίζω)....

tiktos είπε...

Μετά από το ξεβράκωμα των τελευταίων ημερών όλου του πολιτικού σκηνικού, πιάνω τον εαυτό μου να φοβάται. Όχι μην και πεινάσω, αλλά από όλους αυτούς που τρέχουν να τρυπώσουν μέσα στα κόμματα, και τους άλλους που θέλουν να δημιουργήσουν νέα "δημοκρατικά" κόμματα για να προλάβουν και αυτοί να χωθούν στο σύστημα για να με "σώσουν". Δεν νομίζω ότι αξίζω, αλλά ούτε και θέλω τόση "σωτηρία".

Θα συμφωνήσω με τον aldebaran: "ζουν ανάμεσά μας, είναι πολλοί, όλοι οι "νοικοκυραίοι" και δεν φτάνουν οι σφαίρες....Αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε κρατώντας την τελευταία σφαίρα.

Φώντας είπε...

Αγαπητέ Simple δεν θα σχολιάσω το για μια ακόμη φορά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σκέψη σου απλά ένα ακόμη ευχαριστώ. Να μου επιτρέψεις να καταχραστώ την φιλοξενία σου για να απευθύνω έναν χαιρετισμό στον aldebaran.
Αγαπητέ φίλε το ξέρεις καλλίτερα από μένα πως πάντα οι λίγοι ελευθέρωναν τους πολλούς. Η ανεκτίμητη πατρίδα σου γυναίκα, παιδί, αλλά και οι ψυχρές αγνές νύχτες των βουνών μας θα σε χρειαστούν όπως πάντα.
Θα με συγχωρέσεις να σου θυμίσω πως ειδικά εσύ δεν χρειάζεσαι σφαίρες. Να είσαι πάντα καλά.

pasaenas είπε...

Όταν σηκώσεις το χέρι σου εναντίον τους, θα σε έχουνε κερδίσει. Γιατί δεν απολαμβάνεις τη νίκη σου; Δε γνώριζα το blog σου-με μία γρήγορη ματιά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον-αλλά απ'ό,τι βλέπω δεν ανήκεις στους ηττημένους. Γιατί αισθάνεσαι ότι είσαι ανάμεσά τους; Με τα δικά μου κριτήρια, οι ηττημένοι θα είναι πάντοτε αυτοί που περιγράφεις. Ο Αριστοτέλης δε θεωρούσε την επιείκεια μεγαλύτερη αρετή και από την ίδια τη Δικαιοσύνη; Είμαι σίγουρος πως άνθρωποι σαν κ εσένα, που νιώθουν ότι πνίγονται, μπορούν ακόμα να βρουν τις δικές τους νίκες, μικρές αλλά ουσιαστικές. Έτσι θα κέρδιζες τη ζωή και όχι το θάνατό σου.

αΝώΔυΝος είπε...

Τα είπες έξω απ' τα δόντια και όσοι έχουν αυτιά, ας ακούσουν...

Simple Man είπε...

Αριστείδη,
Ο Ευάγγελος Λεμπέσης στο βιβλίο του:"Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ", δίνει όλες τις απαντήσεις για το ποιοι είναι αυτοί που αφήσαμε λόγω δικού μας λανθάνοντος ανθρωπισμού και παρεξηγημένου πολιτισμού να μας απανθρωπίσουν. Ας διαφυλάξουμε λοιπόν, όσα γραμμάρια ανθρωπιάς μάς έχουν απομείνει βάζοντας τους ηλίθιους στη θέση που τους αξίζει.

aldebaran,
οι πιο βαθιές γραμμές τραβιούνται στα βουνά.
Όποιοι αξίζουν να έχουν σύντροφο σε αυτόν τον πόλεμο, που έχει ήδη ξεκινήσει, θα τον αποκτήσουν μέσω των επικείμενων μαχών.Ξέρεις και ξέρω ότι πάντα κάποιος θα φυλάει τα νώτα μας. Αντίθετα με τους πολλούς! Την ειλικρινή καλημέρα μου.

tiktos,
με μία σφαίρα νικάς έναν. Με δύο χέρια νικάς μιλιούνια.

Φώντα,
έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ για να νιώσουμε τι εστί Ελληνικό. Εγώ ευχαριστώ.

pasaenas,
μα νεκρός ήμουν μέχρι προχθές. Εσύ θεωρείς ότι είσαι ζωντανός;

aNwDyNos,
αφού τα είπα, τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσω και τα δόντια μου.

pasaenas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
pasaenas είπε...

Ναι, εγώ είμαι σίγουρα ακόμα ζωντανός. Μπήκα σε ένα blog που δε γνώριζα και μπήκα στον κόπο παρόλο που διαφωνούσα με την «τελική λύση» σου, παρόλο που φοβόμουν την απάντησή σου, να σου γράψω κάτι. Εσύ δεν μπήκες καν στον κόπο να με διαβάσεις για να δεις ποιος είμαι και ποιος σου μιλάει. Δεν θα σου είναι πρόβλημα μάλλον να με κατατάξεις στη «δημοσιογραφία των πολιτών». Σίγουρα εσύ που όλα τα ξέρεις, είσαι νεκρός. Χθες διάβαζα ένα ρεπορτάζ του Καμύ που έχεις λίγο πιο κάτω μετά τον Β'Παγκόσμιο: «Η πιο αξιοπρεπής στάση θα είναι να ρισκάρουμε τα πάντα σε ένα τρομερό στοίχημα:ότι τα λόγια είναι πιο δυνατά από τα όπλα». Εφόσον υιοθέτησες τη βία, παράτησε το Blog και γίνε δήμιος στη θέση των δημίων σου. Μη χάνεις το χρόνο σου

Ανώνυμος είπε...

Οι μανάδες κατά κανόνα κάνουν ζημιά στον ψυχισμό της κόρης τους αναπαράγοντας τον εαυτό τους. Οταν πάνε να κάνουν το ίδιο στο γιό τους συντελούν στη δια βίου δυστυχία με τη διαταραχή, ή ακόμα και την απώλεια της ταυτότητας του. Ετσι έχουμε διάφορους διεστραμένους - εδώ ταιριάζει ο χαρακτηρισμός - χαρακτήρες που κατά βάση σιχαίνονται τον εαυτό τους, αλλά το κρύβουν...

alfazita είπε...

Ενα μπραβο απο εμενα ετσι απλα!!

ΜΥΡΜΙΔΩΝ είπε...

"Ποτέ δεν θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη"

Ερρωσω

Simple Man είπε...

Aνώνυμος 18 Νοεμβρίου,
τιμή και δόξα στις μανάδες που βγάζουν τέτοιους γιατρούς!

aflazita,
να σαι καλά!

Μυρμιδών,
πριν πεθάνουμε θα θάψουμε τον νεκροθάφτη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ηλίθιοι. Είναι τα μικρά κομμάτια μιας μεγάλης Συμμορίας.Οι περισσότεροι από δαύτους, τους "νεοέλληνες",είναι τουρκόσποροι, βυζαντινιστές,αιμομίχτες,αλγολάγνοι, και στην τελική, είναι ξένοι και παριστάνουν τους ΄Ελληνες εν αστυνομικώ δελτίω και εν διαβατηρίω..Σιγά-σιγά θα αρχίσουν να αυτοκτονούν όταν διαπιστώσουν πως ούτε και η απόλυτη ρουφιανιά τους, σαν τους παππούδες τους τους κουκουλοφόρους δοσίλογους στην Κατοχή, δεν έχει πέραση,μπροστά στον πανικό που θα ξεσπάσει,όταν φτάσουν όλοι τους μπροστά στον βιολογικό τους αφανισμό..
Μην τους λυπάστε. Από αυτούς πρέπει να αρχίσει το ξεκαθάρισμα. Και δεν θα πρόκειται για εμφύλιο. Αφού οι ΄Ελληνες θα καθαρίσουν τον τόπο τους από τους "νεοέλληνες".
Απλέ ΄Ανθρωπε και ΄Ελληνα ΄Ανδρα,
είσαι σπουδαίος χρονογράφος.
Σε διαβάζω από τότε που ξεκίνησες και πρώτη φορά αποφάσισα να σχολιάσω.
Νάσαι καλά παλληκάρι μου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Unknown είπε...

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Simple Man είπε...

Δημήτρη Ιατρόπουλε,
θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αν υπάρξει το ευτυχές τυχαίο συμβάν ενός "εμφυλίου" θα υπάρξει και η ελπίδα. Πολύ φοβάμαι όμως ότι και για αυτό το σενάριο έχουν βρει τους τρόπους ή να το αποτρέψουν ή να το διαβρώσουν.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Κι εγώ σε διαβάζω

Εσεται Ημαρ,
να σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ειστε τρελλοι; εμφυλιους ονειρευεστε;Αειντεεε μ αυτα τα μυαλα θα παμε μπροστα;οι πρωτοι που θα σκοτωθουν θα ειναι οι αθωοι και τα παιδια μας γιατι οι αλλοι θα εχουν κανει τα κουμαντα τους. Τα ελικοπτερα τους περιμενουν ετοιμα στι ταρατσες των επαυλεων τους. Τα ζησαμε αυτα δεν θελουμε να τα ξαναζησουμε.