70 χρόνια σε περίμενα

// // 32 comments
 Κατερίνα Γκαράνη
Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά,  που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας. Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται. Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας.
Το ξέρω που το πας, άτιμε. Το πας εκεί που πάντα ήθελες να το φθάσεις. Να καταστήσεις έναν λαό υπηρέτη. Να βλέπω απελπισμένες μεσόκοπες να βγάζουν μεροκάματο σε μπουρδέλα παραπήγματα ενώ οι πιο νέες να φεύγουν καραβιές για τα διεθνή  καλογυαλισμένα μπουρδέλα σου. Να βλέπω γέρους να πεθαίνουν από αφόρητο κρύο κλεισμένοι μέσα στα 20 τετραγωνικά λίγο πριν τους τα πάρεις κι αυτά ή από ασφυξία όταν θα τους κλείνεις τον διακόπτη από την συσκευή οξυγόνου λόγω ληξιπρόθεσμων λογαριασμών. Να βλέπω 50ρηδες σε απόγνωση , 40ρηδες στις ουρές ανεργίας και 20ρηδες να λένε την ξενιτειά πατρίδα τους. Να βλέπω τα παιδιά ως μελλοντικούς σκλάβους της Φάρμας των Ανθρώπων που χρόνια στήνεις και τώρα θα εγκαινιάσεις εκεί ακριβώς που ξεκίνησε ο Ανθρωπισμός. 
Βλέπω που το πας. Δεν θα ρίξεις απλά το μεροκάματο στο 1 ευρώ την ημέρα για 18 ώρες δουλειάς. Θα μας κάνεις να χαιρόμαστε που ζούμε κι ας μην παίρνουμε ούτε το 1 ευρώ. Φτιάχνεις το νέο Νταχάου και αυτό θα είναι η ίδια μου η χώρα. Τα Νταχάου ποτέ δεν κλείνουν, απλά αναστέλλουν τις εργασίες τους, έτσι δεν είναι λουκανοθρεμμένε μου; Έφθασε η ώρα να μπουν μπροστά οι μηχανές αυτού του τεράστιου κρεματορίου που θα έχει για οροφή τον ουρανό που λατρέψαμε και για πάτωμα το χώμα που μας έθρεψε.
Έλα, ρε άτιμε, πισώπλατα αυτή την φορά γιατί την προηγούμενη που ήρθες είχες τουλάχιστον τα κότσια να μου υψώσεις κατάμουτρα το όπλο και να μου πεις να σκύψω. Και είχα την επιλογή ή να σκύψω ή να πάρω τα βουνά. Τώρα όμως μού έχεις κλέψει και τα βουνά. Μου μένει λοιπόν να σκύψω χωρίς τον φόβο της σφαίρας που θα έβγαινε από το προτεταμένο σου όπλο. Είναι τρελό να παραδίνομαι χωρίς να έχω πάρει εντολή για αυτό. Είναι τρελό να φοβάμαι μια σφαίρα που δεν υπάρχει. Πώς γίνεται να βλέπω μπροστά μου ένα όπλο που δεν υπάρχει; Άτιμε, τα όπλα σου αυτή την φορά δεν έχουν κάνη, ούτε σκανδάλη. Τα λάδωνες όμως δεκαετίες ολόκληρες και έχουν τις φάτσες όλων αυτών των υπανθρώπων που βγάζουν ακόμα λόγους, που κάνουν κόμματα και παρακόμματα, που σφάζονται μπροστά στην κάμερα ενώ πίσω από αυτή στήνουν το σχέδιο για το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει. Α, ρε άτιμε. Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας. Για την στιγμή που θα τους έδινες την εντολή να κάνουν επίθεση πισώπλατα στον ίδιο  λαό που τους έδινε τις ελπίδες του μέσα από ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο.
Έλα, ρε μπούλη του Βορρά, να με συμμορφώσεις, να με κάνεις ευρωπαϊκό είδος, να φτιάχνομαι με Μότσαρτ και όχι να κλαίω όταν ακούω κλαρίνο. Να νιώθω «πολιτισμένος» με προθήκες Μουσείων και όχι με τους σπαρμένους κίονες στα χωράφια μας, που κράτησαν όλον τον δήθεν σου πολιτισμό. Έλα να σε πάω τελευταία βόλτα στα πατρικά μας να μυρίσεις την  ακόμα καμμένη πέτρα των σπιτιών από τον πολιτισμό των δικών σου προγόνων. 
Έλα να με κάνεις άνθρωπο εμένα, τον γύφτο του Νότου. Έλα για να δω αν τελικά έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου. Έλα ρε, για να μου αποδείξεις αν το μαχαίρι του παππού μου είχε τα αποτελέσματα που μου περιέγραφε ή ήταν ένα παραμύθι για να κάνω όνειρα κόκκινα.

32 σχόλια:

kopria είπε...

Θα κάνει ξαστεριά όταν θα Φλεβαρίσει. Όταν θα πάρω το τουφέκι μου

Φώντας είπε...

"Είναι τρελό να φοβάμαι μια σφαίρα που δεν υπάρχει."
Αγαπητέ Simple αυτή η φράση σου είναι και η αλήθεια μας. Σε ευχαριστώ για μια ακόμη φορά.

otikineitai είπε...

Εξαιρετικός για μία ακόμα φορά!!!

OSTRIA είπε...

ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

παιδια το προβλημα μας δεν ειναι οι γερμανοι, ουτε καν οι αμερικλανοι...
μαλιστα γερμανια με την ενοια του ορου δεν υπαρχει...ειναι και αυτοι υπο κατοχη.
το προβλημα μας ειναι το σοβιετικο καθεστως της μεταπολιτευσης, με τις δεξιες και αριστερες του παραλαγες, τα 4 εκατομυρια λαθροεποικιστων, οι τουρκοι, οι βουλγαροσκοπιανοι οι τουρκαλβανοι, οι περιουσιοι αθεατοι,ο εσωτερικος εχθρος αριστερισμος-μπολσεβικισμος και η ξεφτιλισμενη παχυσαρκη διεθνιστικη υπερκαταναλωτικη γενια του πολυτεχνειου-ανικανη προς εργασιαν...
μην αποπροσανατολιζετε τον κοσμο!

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα καλύτερα άρθρα που έχω διαβάσει
Μπράβο φίλε μου

Θα το κάνω ανάρτηση και στο δικό μου BLOG

Θεόφραστος είπε...

20ρηδες να λένε την ξενιτειά πατρίδα τους...όλο το ζουμί...γιατί όσοι έφαγαν τα ψωμιά τους τά' φαγαν...αυτοί δεν πρόλαβαν ούτε στο φούρνο να πάνε!!!

Ένας ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ θα μας σώσει ρεεεεεεεεε....χαχαχαχαχα....ρε τι τραβάμε...χαχαχαχα....βγήκαν οι σκελετοί από τη ντουλάπα...χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

...πραγματικά αυτό το άρθρο με συγκίνησε...!!!

Πιστεύω ότι δίνει γλαφυρά και με απόλυτα σαφή τρόπο την Ελληνική πραγματικότητα... αυτήν που δυστυχώς βιώνουμε όλοι, αλλά με προβληματίζει γιατί κανείς μας δεν ξεσηκώνεται, κανείς μας δεν αντιδρά... και όλοι περιμένουμε το μάνα εξ ουρανού!!!...

Όλοι πιστεύουμε ότι κάτι θα συμβεί, κάτι θα αλλάξει, κάτι ή κάποιος άλλος θα κάνει κάτι, ... ή τέλος πάντων ό αρχάγγελος θα ρυθμίσει για όλους...

Συνάδελφοι, συμπολίτες, Συνέλληνες, σύντροφοι, συμασουλητές ή όπως αλλιώς θέλετε να σας πω ... πρέπει να...

Ξ Υ Π Ν Η Σ Ο Υ Μ Ε, να αντιδράσουμε να ξεσηκωθούμε πριν είναι πολύ αργά...

Σε λίγο... θα μας πάρουν και τα σώβρακα.!!!

Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς αλλά δεν ντρέπομαι να σας πω ότι εγώ έχω φτάσει σε δραματικά επίπεδα οικονομικής δυσπραγίας.
Δυστυχώς περισσότερα είναι αυτά που μας πέρνουν παρά αυτά που μπαίνουν στον οικογενειακό κορβανά.

Απορώ με μένα γιατί δεν τους έχω πάρει ακόμα με τις πέτρες... γιατί ντουφέκι, όπως ξέρετε, τωρα πιά δεν έχω.

Ξέρω ...ξέρω μην συνεχίσω......
...............................

Με βαθιά εκτίμηση

Αργύρης

arkouda είπε...

"Α, ρε άτιμε. Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας. Για την στιγμή που θα τους έδινες την εντολή να κάνουν επίθεση πισώπλατα στον ίδιο λαό που τους έδινε τις ελπίδες του μέσα από ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο."

Τέλειο!!!!!

alfazita είπε...

Σου εχω ξαναγραψει οτι εισαι το ξυπνητηρι μας .......σε ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα

tiktos είπε...

Είσαι ο μόνος που γνωρίζω που δεν είσαι σαν τους "επαναστάτες" του facebook από τους οποίους ξεκίνησε
η "σωτηρία" των λαών, αφήνοντας σκόπιμα στην άκρη εκτός από την εξαθλίωση, το ότι ο λαός χτυπιέται αλύπητα στην ενέργεια τα φάρμακα και το νερό.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μη βγαλεις κανα δαχτυλο δικε μου!Τοσα χρονια αραχτος τι ελεγες?..ασε τους μαλακες τους ξενερωτους Γερμαναραδες να φτιαχνουν τα καγιε και εμεις να τα οδηγαμε.. Σηκω λοιπον τωρα! Αρμπαιτ!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινητικό.
Οι νέοι παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς.
Μου ...έφυγαν και οι δύο μου κόρες.
Β.Σ

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είσαι εσύ ρε Έλληνα με τέτοια ψυχή?!!! Οι δικές μας παιδιά...κοιμούνται ακόμα???

Να σε έχει ο Θεός καλά!
Κελλάκι
v.kelly@securicon.gr

ΜΥΡΜΙΔΩΝ είπε...

Απογοητευμένος μετά την χθεσινή απογοητευτική συγκέντρωση λόγω όγκου, κατά πως φαίνεται καμιά πενηνταριά χιλιάδες είμαστε οι προβληματικοί οι υπόλοιποι είναι βολεμένοι, σήμερα άκουγα στο διαδίκτυο δυο τραγούδια από τον εκλιπόντα πια Πάνο Τζαβέλα στα αφιερώνω λοιπόν διότι η ιστορία επαναλαμβάνεται κατά πως φαίνεται

http://www.youtube.com/watch?v=XGqG9FYwMUA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=8G1bwt3czkg


Και άλλοι πουλάν μισοτιμής ΠΑΤΡΙΔΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΙΜΗ αρκεί να πιάσουν την καλή..να γίνουν υπουργοί ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!

odinmac είπε...

Άριστο κείμενο αδερφέ.

Μιά ένσταση έχω μόνο περί Μότσαρτ.

Να'σαι καλά.

ΣΤΑΧΤΗ είπε...

Αγαπητέ Απλέ,
κάθομαι και ακούω συνέχεια για τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων λες και όλοι όσοι έμειναν στο δρόμο είναι αόρατοι.Τόσα χρόνια που ο ιδιωτικός υπάλληλος έπαιρνε όσα παίρνουν αυτοί τώρα ή όσα έμεναν στο τίμιο μικρομεσαίο επαγγελματία από φόρους που σκαρφιζόταν κάθε τρεις και λίγο για να βολέψουν τα κομματόσκυλα δεν ακουγόταν τίποτε.
Σε εκλογές που γίνονται σε διάφορους φορείς αυτή τη στιγμή τρέχουν να ψηφίσουν για να έχουν πάλι το μέσο καμιάς μετάθεσης,καμιά θεσούλα πιο χαλαρή.Ξέρεις στενοχωρήθηκα πολύ που δε φτάνουν τα λεφτά για την 'ανταύγεια'.Ρε να πάνε να πνιγούν τα βολεμένα!

Τα σέβη μου.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε simmple Man !!!!! Οι σκέψεις σου ξυπνάν συνειδήσεις ταράζοντας τον ύπνο τους και δίνουν φτερά σε <> σώματα !!!! Καλή λευτεριά αδέλφια και να θυμάστε τα λόγια του τελευταίου μεγάλου ΕΛΛΗΝΑ - ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ !!!!!!Τάσσος Παπαδόπουλος - Το μεγάλο «ΟΧΙ»

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμηστε και μαθετε να σκεφτεστε πολιτικα.
Δεν ειναι οι βλακες οι Γερμανοι το προβλημα μας.
Το προβλημα μας ειναι το σοβιετικο καθεστως της μεταπολιτευσης και το παρακρατος της Εαμοβουλγαρικης αριστερας και ΥΠΕΡπροοδεου που χτυπαει συστηματικα και μεθοδικα καθε τι εθνικο και ελληνικο.
Μετα εχουμε τους Τουρκους,τους Βουλγαροσκοπιανους, Τουρκαλβανους, εκατομυρια λαθροεποικιστες, κυριως μουσουλμανους, και τοσους αλους εχθρους να μισησουμε και να καθαρισουμε, που δεν πρεπει να σπαταλαμε την ενεργεια μας με τους κολογερμανους!

Simple Man είπε...

Polykarpos,
μάλλον ο Φλεβάρης θα απουσιάσει φέτος για άλλη μια φορά.

Φώντας,
είναι η αλήθεια ΜΑΣ!

otikineitai,
να' σαι καλά.

ostria,
σε ευχαριστώ.

Ανώνυμε 28-11,
μάς αρέσει να αποπροσανατολιζόμαστε.

1greek,
ευχαριστώ για την τιμή της αναδημοσίευσης.

Θεόφραστε,
σκελετοί κομματοθρεμμένοι.

Αργύρη,
να θυμάσαι ότι δεν είσαι ο μόνος ούτε μόνος. Το ντουφέκι να το πάρεις, να το λαδώσεις, να το ετοιμάσεις. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι αυτός που θα μπει ως επισκέπτης στο σπίτι σου.

arkouda,
το θλιβερό είναι ότι επιμένει η πλειοψηφία να θέλει να σταυρώσει κωλόχαρτα για την "σωτηρία" της.

alfazita,
και με "κουρδίζουν" όλα καθημερινώς.
Εγώ ευχαριστώ.

Tiktos,
η επανάσταση μέσω facebook είναι σαν το σεξ μέσω facebook. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι.....

Ανώνυμος 30 Νοεμ. 7:57π.μ
εσύ δεν χρειάζεται να έρθεις. Θα έρθω εγώ σε σένα. Στο υπόσχομαι.

Β.Σ,
εύχομαι σύντομα να ξαναδούν πατρίδα.

Κελλάκι,
το θέμα είναι να υπάρχουν κι ας είναι παιδιά.

Μυρμιδών,
εγώ πάλι χαίρομαι όταν βλέπω ότι ο λαός δεν σέρνεται σαν όχλος σε κατασκευασμένες πορείες. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από μονάχος του "θα πάρει μόνος του την λευτεριά".

odinmac,
σε ευχαριστώ. Τουλάχιστον συμφωνούμε στο κλαρίνο.

Στάχτη,
άλλοι η "Έλλάδα" αυτών και άλλοι η Ελλάδα των Ελλήνων.

Ανώνυμε 2 Ιανουαρίου,
είμαστε έτοιμοι άραγε για την λευτεριά; Είμαστε έτοιμοι να μυρίσουμε αυτό που την ποτίζει;

Ανώνυμε 10 Ιανουαρίου,
εσύ μπορείς να σπαταλάς ενέργεια ελεύθερα με "τους Τουρκους,τους Βουλγαροσκοπιανους, Τουρκαλβανους, εκατομυρια λαθροεποικιστες, κυριως μουσουλμανους".

netakias.com είπε...

Το αναδημοσίευσα
Εδώ http://wp.me/pbW97-x1s
Εδώ http://wp.me/p9GCU-1FM
Εδω http://wp.me/pWOiz-qF3
Εδώ http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/70.html

αν δεν σου αρέσει ο σχολιασμός μου επικοινώνησε netakias24k @ aol.com

nino είπε...

Ωραία ρε φίλε. Φταίνε οι Γερμανοί. Και τώρα που μας το'πες, τι προτείνεις; Να αρχίσουμε να κυνηγάμε τουρίτσες; Αυτη τη στιγμή τους έχουμε δυστυχώς ανάγκη, και αυτούς και τους άλλους "εταίρους". Αντί να κάτσετε να σκεφτείτε -ή να βάλετε άλλους στην διαδικασία να σκεφτούνε- πως μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, κάθεστε και προάγετε το μίσος. Συνειδητοποιήτε οτι σας διαβάζουν "simple men" και οτι έχετε γίνει πρότυπα; Θα έπρεπε να βοηθάτε το κόσμο να καταλάβει, και όχι να μας πάτε πιο πίσω...

Simple Man είπε...

netakias,
ευχαριστώ από την καρδιά μου ειδικά για τον σχολιασμό.

Nino,
βαριέμαι πια να σκέφτομαι. Σκέφθηκα πολύ. Έρχεται η ώρα να πράξω και επειδή κανένας διαπραγματευτής- κυνοβουλευτικός και μη- της χώρας μου δεν έχει να μου προτείνει κάτι αντρίκειο, θα πάω προς τα πίσω αντιγράφοντας τους Παλαιούς μη και ξαναπάρουμε πάλι μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΣ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ

Πανος Μ. είπε...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΟΜΩΣ
ΟΣΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ
ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟ ΝΑ
ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΙΕΤΕ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ
ΕΕΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΠΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστικό...!
Απο Κύπρο με Αγάπη.

Simple Man είπε...

Ανώνυμε 19/1,
σε ευχαριστώ,
από την Ελλάδα με Σεβασμό.

Ανώνυμος είπε...

Συγκινήθηκα από ό, τι καταλαβαίνω από αυτό.

Είναι μια αγγλική μετάφραση του αυτό το κομμάτι εκεί;
From an Englishman

Χρήστος είπε...

" Έλα ρε, για να μου αποδείξεις αν το μαχαίρι του παππού μου είχε τα αποτελέσματα που μου περιέγραφε ή ήταν ένα παραμύθι για να κάνω όνειρα κόκκινα. "

Εγώ, αυτό θα υπογραμμίσω.....

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ είπε...

Αγαπητέ Simple Man, διάβασα μερικά από τα άρθρα σου και κατάλαβα τον ψυχικό σου κόσμο. Έχεις πολύ καλή πέννα. Μακάρι να μπορούσα να είχα την δική σου γλαφυρή πλοκή. Διαβλέπω πάντως μια απαισιοδοξία, αν και στο τέλος αφήνεις ίχνη ελπίδας. Ευτυχώς. Κάποιος είχε πει κάπου δεν θυμάμαι, πως αυτός ο πόλεμος θα δοθεί με τον γραπτό λόγο. Συνέχισε λοιπόν, πριν τα κόκκινα όνειρά σου. Θα το αναρτήσω και εγώ στο δικό μου χώρο human-philosphie.blogspot.gr. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια. Νάγια

Ανώνυμος είπε...

Ένα ακόμη συγκλονιστικό άρθρο σας.

Εννοείται, θα το στείλω - και αυτό - σε όποιον 'μιλάει ελληνικά' (και γνωρίζω)..

Ένα θερμό 'μπράβο'!

Unknown είπε...

δυνατο κειμενο...αληθινο κειμενο!!