Τον κρέμασε απ’ τα .....

// // 1 comment
Κατερίνα Γκαράνη
Επιτέλους ακούσαμε και κάτι αντρίκιο τις τελευταίες ημέρες. Επιτέλους και ένας πολιτικός είπε τι θα κάνει και εν μέρει το έκανε: «Θα τον κρεμάσω από τα αρχίδια». Πόσα χρόνια είχαμε να διαβάσουμε αυτή την έκφραση η οποία χωρίζεται σε δύο σκέλη: α) ότι ο ένας έχει αρχίδια και β) ότι άλλος έχει πιο βαριά αρχίδια.
Είναι να χαίρεται κανείς όταν ακούει πραγματικές κουβέντες και όχι γλυκανάλατες σαλτσούλες με υπονοούμενα και επιστολές στην Χάγη και από εκεί στην Ουάσιγκτον και θα ρωτήσω την μαμά μου τι είναι αυτή η κακιά λέξη.
Το καλύτερο είναι, ότι μάρτυρας αυτής της δήλωσης είναι ένας άλλος πολιτικός, ο οποίος πήγε να σβήσει την φωτιά μεταξύ των δύο πρώτων και άκουσε τα εξ αμάξης.
Το δυστύχημα είναι ότι η φράση δεν ειπώθηκε από κάποιον μεσογειακό brutal τύπο της πολιτικής σκηνής, αλλά από ένα βόρειο που είναι δεν είναι 1,70μ.ύψος.
Ο πυροσβέστης της κατάστασης ήταν ο Νικολά Σαρκοζί σε τηλεφωνική συνομιλία στις 12 Αυγούστου, ημέρα που έμαθε ότι η εξωτερική πολιτική θέλει αρχίδια. Ο κρεμασμένος από τα αρχίδια είναι ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι και τέλος ο δήμιος των αρχιδιών είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Κάποιες φορές το πολύ λέγε-λέγε στην εξωτερική πολιτική ζαλίζει τα δικά μας τα αρχίδια. Κάποιες φορές οι πολιτικοί άντρες και γυναίκες πρέπει να κατεβάζουν το «πολιτισμένο» πολιτικό επίπεδο όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα των δικών τους συμπατριωτών και εδαφών. Συμπέρασμα: Για να μείνεις στην ιστορία, τουλάχιστον ως πολιτικός, δεν πρέπει να φιλάς αλλά να κρεμάς αρχίδια.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΕΙ Α... Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.