
Αφορμή για την ανάρτηση έδωσε το σχόλιο του αγαπητού Δημήτρη στο "τετράδιο των πνευμάτων". Εχει απόλυτο δίκαιο για την γραφή των προγόνων (μας). Εξ άλλου τον δικαιώνει η φωτογραφία με την αρχαιότερη στήλη που παραθέτουμε. Όμως ο αγαπητός Δημήτρης δεν μας είπε πως εισήχθησαν οι τόνοι και τα πνεύματα στην Ελληνική. Επειδή όμως αυτά είναι μεγάλα ζητήματα, εμείς ως απλοί άνθρωποι λέμε τα παρακάτω.
Απλά εμεις προτιμούμε αντι του Λουί τους άλλους.
«Η γλώσσα είναι πατρίδα»
(Ν. Καζαντζάκης)
«Το τραγικό ζήτημα είναι αν θα γράφουμε ή όχι ελληνικά. Αν θα γράφουμε ελληνικά ή ένα οποιοδήποτε ελληνόμορφο εσπεράντο. Δυστυχώς, όλα γίνονται σα να προτιμούμε το εσπεράντο. Σα να θέλουμε να ξεκάνουμε με όλα τα μέσα τη γλώσσα μας» (Γ. Σεφέρης)
«Η μεγαλύτερη πνευματική μου άσκηση ήταν η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική»
(Β. Χάιζενμπεργκ, νόμπελ Φυσικής)
«…μιάν ορθογραφία όπου το κάθε ωμέγα, το κάθε ύψιλον, η κάθε υπογεγραμμένη, δεν είναι παρά ένας κολπίσκος, μια κατωφέρεια, μια κάθετη βράχου πάνω σε μια καμπύλη πρύμνας πλεούμενου…»
(Οδ. Ελύτης)
1 σχόλια:
Φιλε καλε Simpleman σ'ευχαριστω πολυ για το ΄΄Χειμωνιατικο Πρωι΄΄και θα ηθελα επισης και το ΄΄Ο ανθρωπος του καβου΄΄ με την Χαρουλα Αλεξιου,για να ξενυχταω ακομη πιο ομορφα μαζι σου.
Σ'ευχαριστω εκ των προτερων,
Δημητρης.
Δημοσίευση σχολίου