Μας αξίζει...

// // 6 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Έξι «πολιτικοί» και έξι «δημοσιογράφοι». Ερωτήσεις ανώδυνες και κατευθυνόμενες από τα δημοσιογραφικά κέντρα που τις προωθούν. Κονσερβοποιημένες απαντήσεις που δείχνουν ότι πίσω από τα ανθρωπάκια που διψούν για εξουσία βρίσκονται πάντα τα ίδια μυαλά. Καμία έκπληξη, μόνο το μανικιούρ όλων των αρχηγών ήταν από τεχνίτες με ταλέντο.
Ελάχιστες ώρες πριν μπουν στην πασαρέλα για να αναδείξουν τα σιλικονούχα μυαλά τους και τις ανορεκτικές ψυχές τους, στην Ελλάδα που θέλουν να κυβερνήσουν, 1.500 εργάτες των ναυπηγείων μάθαιναν ότι τον άλλο μήνα δεν θα έχουν μεροκάματο γιατί το Κράτος έκανε το θαύμα του για άλλη μία φόρα και δεν τήρησε την συμφωνία με γερμανικό βιομηχανικό κολοσσό θεωρώντας ότι οι Γερμανοί είναι «φίλοι μας». Το βιομηχανικό κέντρο της Ελλάδας που πουλήθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήρθε και κατέρρευσε επί κυβερνήσεων αντίΠΑΣΟΚ, χρεώνοντας τους Έλληνες πρωί-πρωί με 520.000.000 Ευρώ. Περίπου 1,000,000 Έλληνες ασφαλισμένοι (με το ζόρι από ιδιωτικές ασφαλιστικές) μάθαιναν ότι τα χρήματά τους πήγαν περίπατο αφού ασφαλιστικές εταιρείες που ποτέ δεν ελέγχθηκαν από το Κράτος αλλά που ο νόμος του Κράτους ορίζει εσύ να τις εμπιστεύεσαι, έβαλαν λουκέτο, χρεώνοντας αρχές τις εβδομάδας τους Έλληνες με τουλάχιστον 400.000.000 Ευρώ, πέρα από τους άνεργους που αφήνουν αυτές οι εταιρείες πίσω τους αλλά και πέρα από την κατάρρευση των υπολοίπων εταιρειών που αποτελούν το τραστ των ασφαλιστικών στην Ελλάδα.
Το Κράτος βέβαια έπραξε νόμιμα στην περίπτωση Αγούδημου με την κατάσχεση 5 οχηματαγωγών πλοίων που εξυπηρετούσαν τα νησιά της άγονης γραμμής. Ξέρετε υπάρχουν και εκεί Έλληνες πολίτες οι οποίοι επιμένουν να λέγονται Έλληνες. Αυτοί από εδώ και μέχρι να κλείσει συμφωνία η νέα κυβέρνηση με νέο εφοπλιστή ο οποίος πάλι θα χρωστά της Μιχαλούς στο Κράτος διότι δεν θα ελέγχεται μηνιαίως μέσω μιζών στα κυβερνητικά στελέχη αλλά μόνο κατά την περίοδο εκλογών, θα έρχονται στην Ελλάδα κολυμπώντας ή ίσως είναι καλύτερα γι’ αυτούς να κατευθυνθούν προς Τουρκία μεριά για τις άμεσες ανάγκες τους.
Εν ώρα Debate η Ελλάδα καιγόταν κυριολεκτικώς αλλά ούτε μία ερώτηση δεν έγινε από τους δημοσιογράφους του παρακράτους, παρά μας αφορούσε περισσότερο η βίλα Σουφλιά και βέβαια είχαμε άγχος αν η πράσινη ανάπτυξη θα φέρει καινούργιους αγοραστές σε νησιά και σε λόγγους. Ερωτήσεις πυροτεχνήματα για κουκούλες και μολότοφ, απαντήσεις χωρίς ίχνος ρεαλισμού πίσω από σημαίες και σφυροδρέπανα, άγχος αν ο Τρεμόπουλος θα χριστεί «Σκοπιανός» για να τον "παίρνει" περισσότερο η κάμερα, δηλώσεις να ανατριχιάζεις οι οποίες σε θέλουν να ορίζεις την γη σου «ως Ισραηλινός με εχθρούς γείτονες τριγύρω» και αν το πανεπιστημιακό άσυλο αρθεί θα είναι αντιδημοκρατικό λες και αυτοί που βγαίνουν από εκεί μέσα δεν θα χτυπιούνται καθημερινώς από το γκλομπ της κάθε «δημοκρατικής» εξουσίας.
Χωρίς ίχνος μηδενισμού και χωρίς τάση αφορισμού αναρωτιέσαι αν αυτό τελικά που βλέπεις στο τηλεοπτικό γυαλί είναι το καλύτερο που βγάζει η Ελλάδα. Πρέπει να είναι το καλύτερο εφόσον η πλειοψηφία των πολιτών το έχει επιλέξει. Έτσι δεν παραπονιέσαι γιατί πραγματικά έχεις ό,τι αξίζεις, όπως το αξίζεις και για όσο το αξίζεις.

6 σχόλια:

tiktos είπε...

Μιλώντας για "πράσινη ανάπτυξη" δεν εννοούν την γνωστή πράσινη ανάπτυξη, αλλά την ανάπτυξη που θα έρθει από το πράσινο κόμμα.

Αχ αυτή η κακομοίρα η Μιχαλού,δεν έχει ούτε το δικαίωμα να διεκδικήσει τα χρωστούμενα.

Iptamenos Ollandos είπε...

Ξέρεις δεν με ανησυχεί τόσο η κατάντια των "αρίστων" , ούτε η μπαρ-ουφο-λογία που προφανώς εξελίχθηκε χθες. Με ανησυχεί που οι περισσότεροι συνάθρωποι μας θα ψηφίσουν αυτούς τους καραγκίοζηδες. Σωστά λες ότι μας αξίζει, είναι ότι καλύτερο μπορεί το σάπιο σύστημά μας να παράγει...

ΥΓ. Μπράβο για το κουράγιο σου, που άντεξες και είδες το θέατρο σκιών. ;-)

Ανώνυμος είπε...

Δόθηκε άλλη μια παράσταση.Όπως πάντα δεν απαντούσαν.Ρωτούσαν στις ερωτήσεις και κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος οι εντυπώσεις.
Ποιος νοιάζεται για την αλήθεια αφού έτσι βολεύει?Το θέμα είναι να γίνουν ισχυρότεροι να βολέψουν τους δικούς τους για να σιγουρέψουν την εξουσία τους.Κανείς εξουσιαστής δε σκέφτεται την ευημερία των ασθενέστερων γιατί δε τους χρειάζεται.
Η σημερινή χούντα είναι ο ψυχρός πόλεμος του οικονομικού εκβιασμού.
Έχοντας την κρατική μηχανή μπάχαλο
μπορούν να κάνουν ότι θέλουν προς όλες τις πλευρές.
Φυσικά και θα τους ξαναψηφίσουν γιατί διαιρούν το λαό όπως κάθε καλός ηγεμόνας.
Οι μόνοι που δε θα δακρύσουν μετά τις εκλογές πάντως θα είναι αυτοί!
Όλους τους άλλους μαύρο φίδι που μας έφαγε!EL

BlackJack είπε...

Το πλέον ενδιαφέρον ζήτημα θα ήταν το εξής...Να μας πουν για πόσο καιρό ακόμα θα μας ταίζουν κουτόχορτο...και αφού είναι το μόνο παραγόμενο προϊόν σε αυτόν τον τόπο...ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΚΟΛΛΑΝ ΚΑΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ???!!!

Η ασθένεια είναι χρονίζουσα, η διάγνωση δεν προβλέπεται να προκύπτει σύντομα κι έτσι ο ασθενής όχι μόνο πεθαίνει, αλλά σαπίζει αργά και βασανιστικά.

Γύρω στα 70 χρόνια πριν, ζούσε και βασίλευε ο Γεώργιος...Όταν έμπαιναν οι Γερμανοί στην Ελλάδα του παν τα κεφάλια...Άκου Γέρο, εσύ τράβα τις διακοπούλες σου, εδώ κοντά, στη διπλανή ήπειρο ντε και τα άλλα άστα πάνω μας...Έτσι κι έγινε...Γύρισε ο Γέρος...και...αφού εκδίωξε τη μισή Ελλάδα...ονομάστηκε μετά τιμών Γερος της Δημοκρατίας...και τον δοξάζουμε ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ!!!

Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...να ρωτάει πόσο δίνει ρε φιλάρα το ενδεχόμενο, εκτός από το γέρο, να κυβερνήσει ο γιος και ο εγγονός του???!!!...και να πετάγεται ο Γέρος να λέει...ΜΑΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ με 1,20 ΑΠΟΔΟΣΗ!!!

Έτσι, 30 χρόνια αργότερα ο πολυσπούδαστος Ζιβάγγος της Αεροπορίας μας...αφού αμερικανοθρέφτηκε και έδωσαν εγγυήσεις τα γνωστά κεφάλια...ήρθε στο όμορφο χωριό μας και μας άνοιξε τα μάτια περί επανάστασης και σοσσιαλισμού...στοιχεία που τα νιώσαμε βαθιά στο κωλαράκι μας για 2 δεκαετίες...

Δεν είναι ποτέ αρκετό όμως για τον Έλληνα...το δις εξαμαρτείν...πρέπει να τριτώσει η ευεργεσία...Έτσι λοιπόν, ο Φιλόλογος εγγονός του Δημοκράτη...αφού αμερικανοθρέφτηκε κι αυτός με τη σειρά του και άλλαξε και καμιά πενηνταριά δουλιές της βιοπάλης...ήρθε για να διαφωτίσει το λαό για την πρασινοεπανάσταση και να αποδείξει ότι η οικογένειά του ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ που λέει και το άσμα...δηλαδή ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ για έναν ολόκληρο αιώνα!!!

Αλλάξτε σωβρακάκι γιατί...ΑΛΛΑΓΗ και χεσμένο ΣΩΒΡΑΚΟ δεν πάει!!!

ΤΣΑΓΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Simple σήμερα είχα μια ήρεμη σχετικά μέρα, αλλά τώρα που μου θύμησες αυτήν την παρωδία (τραγωδία κάλλιστα) μάλλον θα βλαστημήσω νυχτιάτικα.

BlackJack +1 από μένα

simple man είπε...

Είμαστε όλοι μία ωραία ατμόσφαιρα...είμαστε.