Καλή τύχη, μικρέ μου.

// // 31 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Μικρέ μου, δεν ξέρω αν κατάλαβες ότι από εδώ και στο εξής θα διώκεσαι ποινικά. Το σχολείο για το Κράτος έπαψε να είναι χώρος μάθησης και έγινε πια δημόσια υπηρεσία. Έτσι αν τολμήσεις και κάνεις κατάληψη του χώρου θα μπεις στην φυλακή μέχρι και 6 μήνες. Δε μπορούν να σε βοηθήσουν ούτε οι γονείς σου πλέον διότι θα διώκονται κι αυτοί για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Μικρέ μου, δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά από εδώ και στο εξής θα μπεις τιμωρία στον τοίχο με το ένα πόδι ψηλά μέχρι να μάθεις να γίνεις «άνθρωπος» στα μέτρα τους.
Ως μεγαλύτερος θα έπρεπε να σου δώσω συμβουλές να είσαι ένας φιλήσυχος και νομοταγής πολίτης. Ένας ακόμη από τους εκατομμύρια που τρώμε την καταπίεση και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας σαν χαπάκι. Διότι πλέον σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές δεν είσαι μαθητής, είσαι δημόσιο αντικείμενο. Δεν ανήκεις σε εσένα αλλά στην περιουσία του Κράτους.
Με το αιτιολογικό της καταστροφής δημόσιας περιουσίας θα καταλάβεις με τη μία ότι δέκα καρέκλες από μελαμίνη, δύο υπολογιστές από μίζες, τρεις πόρτες από νοβοπάν και πέντε παράθυρα που «έμπαζαν» τους Φλεβάρηδες έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από εσένα. Δεν έχει καμία σημασία αν το έκανες εσύ από μέσα ή κάποιοι άλλοι απ’ έξω. Σημασία έχει ότι η ζυγαριά έγειρε προς την περιουσία. Διότι εσύ μικρέ μου, δεν είσαι περιουσία του ελληνικού κράτους.
Ποτέ δεν ήσουν. Ούτε το 70, ούτε το 80, ούτε το 90, ούτε τώρα. Αναλώσιμο είδος ήσουν για να καλυφθούν θέσεις ανέργων που θα έφερνε τα στατιστικά στοιχεία της χώρας σε αξιοπρεπή θέση. Άλλωστε τα τελευταία 25 χρόνια από μόνος σου πολεμούσες σε φροντιστήρια, σε ιδιαίτερα, σε ξενύχτια απάνθρωπα για την τρυφερή ηλικία των 15 σου χρόνων. Ξέρω ότι κατά βάθος το σχολείο ήθελες, τίποτε άλλο. Γι’αυτό το χτυπούσες, το μάτωνες, το κλείδωνες, για να σ’ ακούσει.
Μικρέ μου, ήρθε η ώρα να πάρεις τις αποφάσεις από μόνος σου. Κανείς πλέον δε μπορεί να σε καλύπτει. Ήρθες λίγο νωρίτερα αντιμέτωπος με τις επιταγές των νόμων, αλλά αργά ή γρήγορα αυτό θα γινόταν. Ξέρεις ότι αν αποφασίσεις να είσαι ένας νομοταγής και φιλήσυχος νέος τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.
Αν αποφασίσεις το αντίθετο τα πράγματα θα αλλάξουν. Γιατί μην ξεχνάς ότι είσαι το μαιευτήριο της κοινωνίας. Αν δεν γίνει αυτό αξιοπρεπές τότε οι κλινικές που ακολουθούν στην ζωή σου θα μετατραπούν σε ψυχιατρικές πτέρυγες γεμάτες καταθλιπτικούς ενοίκους που απλά περιμένουν την πρέζα τους για να κοιμηθούν. Για να μην έρχονται αντιμέτωποι με τη μοιραία διάγνωση ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αντικείμενα στοιβαγμένα πίσω από την καλογυαλισμένη δημόσια περιουσία.

31 σχόλια:

Unknown είπε...

Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας
κι ο γιος μου τ' ανταλλακτικό
θα 'ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας
είναι από άριστο υλικό...

http://thespiaka.blogspot.com/2009/11/blog-post_7428.html

Το αναδημοσίευσα ήδη φίλε μου Simple Man. Την καλησπέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ , Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΕΝΑ ΑΣΥΝΔΕΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ , ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΙΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΣΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ; ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΩΝ Β.ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ. ΦΙΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ .
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΣΤΑΤΑ.
1,ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
2,ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ(ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ )
ΑΝ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΕΤΕ,ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Α ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΤΟΤΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΑΝΟΗΤΕ? ΔΙΚΑ ΣΟΥ? ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ? ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ? Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ! ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κρύψτε το πρόβλημα μη το λύνεται.Πονάει δάχτυλο κόψτε δάχτυλο.Βουλώστε το μη σας μπουτζουριάσουμε.Εμείς σας φτιάξαμε τριτοκοσμικά σχολεία κι εσείς διαμαρτύρεστε;Δε μαθαίνεται τίποτα μέσα σ'αυτά και θέλετε να αλλάξουν;Εσείς φταίτε καλόπαιδα.Εμείς πληρώνουμε για να πηγαινοέρχεστε άσκοπα και έτσι μας αρέσει!

ΥΓ.Βουλώστε το (Καληνύχτα μας)EL

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ Ο 11:22. (ΒΛΑΚΑΣ Η ΑΓΚΙΤΑΤΟΡΑΣ)
ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΕ; ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ; Ο ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ; ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΣΟΥ,ΦΩΝΑΞΕ,ΚΑΝΕ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΜΗΝ ΣΠΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ.
ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ, ΑΜΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ ,ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;

staxti είπε...

'Μικρότερο κακό είναι η αγραμματοσύνη,παρά η κακή και χωρίς μέθοδο εκπαίδευση.Είναι βέβαιο πως ανάμεσα στους αγράμματους ευκολότερα βρίσκει κανείς ενάρετο άνθρωπο,παρά ανάμεσα σ'εκείνους που εκπαιδεύτηκαν χωρίς σωστή μέθοδο.''Αδαμάντιος Κοραής'

simple man είπε...

Θεσπιακά,
αν χρειαζόμαστε ομάδες καταστολής για να συννενοηθούμε με τα παιδιά μας, τότε καλύτερα είναι να σκεφτόμαστε πολύ πριν τα γεννήσουμε.

Ανώνυμος 9:33,
Την επιστολή θα έπρεπε να την στείλεις στην ΟΛΜΕ η οποία απεργεί μόνο για τα οικονομικά της συμφέροντα και στα κόμματα της δήθεν αριστεράς που εκ του ασφαλούς μιλούν για την Παιδεία. Πριν λοιπόν βάλεις ταμπέλες και στείλεις τους λογαριασμούς για τα σπασμένα σκέψου λίγο. Ποιοι καταντήσαν τα σχολεία πάρκινγκ ψυχών και ποιους συμφέρει οι νέοι να μην έχουν δικαίωμα στην αντίσταση. Σκέψου πριν φανατιστείς.

Ανώνυμος 9:54,
Οχι αγαπητέ, τα δημόσια σχολεία δεν είναι δημόσιες υπηρεσίες είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αλλά αν έχουμε φθάσει στο σημείο να χαρακτηρίζουμε τους μαθητές πελάτες δημοσιών υπηρεσιών τότε ό,τι μας βρει από τους νέους από εδώ και εμπρός θα είναι δικαιότατο αντίποινο.

El,
Αυτά τα κωλόπαιδα είναι αυτά που σε 10 χρόνια θα σώζουν ζωές ως γιατροί, θα υπερασπίζονται το μεροκάματο ως εργάτες, θα φυτεύουν τις ντομάτες που θα τρώμε, θα υπερασπιστούν την χώρα όταν έρθει η ώρα, θα γίνουν οι φωνές του δικαίου όταν ένας άλλος εισαγγελέας θα στέλνει εμάς στο αυτόφωρο για ύποπτες σκέψεις και γραπτά. Αυτά τα κωλόπαιδα είναι η ελπίδα μας.

simple man είπε...

Στάχτη,
αν ο Κοραής τα έλεγε αυτά σήμερα τότε θα βρισκόνταν ενώπιον του εισαγγελέα για παρεμπόδιση λειτουργίας "Δημόσιας Υπηρεσίας".

yannidakis είπε...

για σκεψου ρε φιλε. Αυτο ειναι το μηνυμα που θελεις να στειλεις στα παιδια σημερα;
Οταν καναμε καταληψη εμεις καποτε, προσεχαμε το σχολειο σαν το σπιτι μας. Αν μπει καποιος (αφου δεν ειναι οι ιδιοι) & το καταστρεψει, ποιος εχει την ευθυνη; Εγω; Η αστυνομια; Αφου δεν κανει να παρεμβει η Αστυνομια, ειναι... αντιδεολογικο της Καταληψης.
Πλακα μας κανεις;
Και επιτελους γιατι το... παιδι που "αγαπαει το σχολειο" (αληθεια εχεις ιδεα τι λες;) να μην πληρωσει αν παρανομησει με καθε τροπο; Γιατι; Για να νομιζει μετα πως μπορει να κανει το ιδιο στον "εκω κοσμο"; Να σπαει βιτρινες, να πυροβολει δημοσιους υπαλληλους των 800€ με το εθνοσημο στο στηθος (ναι, μπατσους στη γλωσσα σου), να καιει σημαιες οπως αυτη που θα καψουν μεθαυριο στο πολυτεχνειο;
Αυτο θελετε :[

simple man είπε...

yannidakis,
Ναι στην δική σου εποχή οι άνθρωποι της εξουσίας σκότωναν τον Τεμπονέρα.Οι εποχές αλλάζουν και από ό,τι φαίνεται ο μόνος που το έχει καταλάβει και θέλει να το σταματήσει είναι η εισαγγελική αρχή. Θέλει λοιπόν αστυνομικούς (που εσύ θέλεις να λέγονται μπάτσοι) να μην κάνουν αυτό για το οποίο τάχθησαν αλλά να μπουζουριάζουν 15χρονα.
Από την στιγμή που εσύ προαναφέρεις ότι η σημαία θα καεί και φέτος σημαίνει ότι ο εισαγγελέας έκανε σωστά την δουλειά του.

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Εγώ απλά θα ευχόμουν όλη αυτή η δυσανασχέτηση και το όλο ζέση νοιάξιμο να αφορούσε στις ψυχές των παιδιών μας κι όχι στα ντουβάρια στα οποία τα έχουμε κλείσει.
Αν νιώθαμε να μας "πνίγει το δίκιο" γι'αυτές κι όχι για τον λογαριασμό ίσως να υπήρχε ακόμα ελπίδα...

simple man είπε...

Μια φορά κι έναν τρελό,
υποκλίνομαι.

Ανώνυμος είπε...

mbiker
Προφανώς ο ανώνυμος δεν έχει παιδιά. Κι αν έχει, είναι τόσο πειθαρχημένα που δεν του σπάσανε τίποτα. Αν όμως του σπάσανε, τότε δεν θάθελα νάμουν στη θέση τους. Σίγουρα δούλεψε λουρίδα και κλέισιμο στο σκοτεινό υπόγειο, ή ντουλάπα.
Έτσι όμως, έμαθαν να σέβονται την περιουσία του μπαμπά τους και πως βγαίνει το μεροκάματο για ν αγοράσεις ένα βάζο ας πούμε. Οπότε, απο πλευράς ανώνυμου, μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι. Τα παιδάκια του δεν θα μας ξοδέψουν δημόσια περιουσία.
Εκέι φτάσαμε λοιπόν. Να δίνουμε στα υλικά περισσότερη αξία απο την έστω και με αναστολή φυλάκιση ανηλίκου. Διότι δεν συνεμορφώθει...
Και το φοβερότερο...ούτε στιγμή δεν αναρωτήθηκε αν όντως οι "βανδαλισμοί" γίνονται απο τους μαθητές.
Δεν άκουσε για γνωστούς άγνωστους...
Αλλά κι απ τους μαθητές να γίνονται ρε ανώνυμε.
Και λοιπόν;
Πόσα ρε σου αντιστοιχουν για την επισκευή; 2 ευρώ; Να στα δώσω εγώ να μην ξοδευτείς.
Τους μαλάκες όμως που κατέστρεψαν πόλεις κάνοντάς τες τσιμέντο, δάση κάνοντάς τα οικόπεδα και τόσα άλλα, δεν σε είδα να στηλιτεύεις.Χειροκροτητή. Ρε ούστ που παριστάνεις τον φιλήσυχο νομοταγή, ενώ κλέβεις στο ζύγι, απατάς τη γυναίκα σου, την κοπανάς απ τη δημόσια υπηρεσία που δουλεύεις και λαδώνεις τους πάντες για το αυθαίρετο.
Ο πόνος για το αν έσπασαν και ρήμαξαν οι μαθητές σ έπιασε. Που δεν παιρνάει στηγμή απ το μυαλό σου πως δεν είναι μαθητες...Μπούφο

Ανώνυμος είπε...

mbiker
Που δεν περνάει στιγμή απ το μυαλό σου...
(μην με πει κι ανορθόγραφο...αλλά με τέτοιο μικτό πλαίσιο που βγαίνει για να γράψεις, άντε να τα ξαναδείς μετά).:)

BlackJack είπε...

Επαληθεύονται όλα τα σχόλια που κάνουμε τόσο καιρό σε διάφορα θεματάκια, μικρά η μεγάλα...

Εντάξει, είναι λογικό ρε γκασμά να πέρασαν τα χρόνια τόσο πολυ, που δε θυμάσαι πως είναι να είσαι νέος, με αποτέλεσμα να νομίζεις πως εσύ προσωπικά γεννήθηκες με γένια και άσπρα μαλιά...αλλά πως στην ευχή μεγαλώνοντας έγινες τόσο μα τόσο σοφό ΖΩΟ???

Τι σεβασμό πρέπει να δείξεις σε ένα σχολείο που σε μαθαίνει την ευεργεσία της επιχειρηματικότητας από την πρώτη τάξη???
Τι σεβασμό πρέπει να δείξεις σε ένα πανεπιστήμιο όπου ο καθηγητής είναι πιο κομπλεξικός από την πιο τρελή φαντασία σου???
Τι σεβασμό πρέπει να δείξεις στην τράπεζα και στη βιτρίνα της?Σου έδωσε ποτέ να φας ένα κομμάτι ψωμί???
Τι σεβασμό πρέπει να δείξεις σε αυτό το κράτος και στη σημαία του?Τιμήθηκε κανείς από αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για αυτή τη σημαία???Για δες τη ζωή σου κι απάντα...

Τόση νομιμοφροσύνη πια???Κανένας μεγάλος ΑΝΘΡΩΠΟΣ από αυτούς τους ευσεβείς που είμαι σίγουρος ότι θαυμάζεις δεν ήταν νομολάγνος...αλλιώς δεν ήταν άνθρωπος...γιατί γνώριζε πολύ καλά ποιοί τους φτιάχνουν και ποιούς εξυπηρετούν!!!

Γι' αυτό, καλό είναι να βουτάς τη γλώσσα μέσα στο υπέροχο αυτό μυαλό που σίγουρα διαθέτεις πριν μιλήσεις...Διότι να είσαι σίγουρος ότι ο πιτσιρικάς που βουτάει το στουπάκι μέσα στη βενζίνη, ίσως και να σκέφτεται πιο ορθολογικά από εσένα...ΟΚ νεοελληνοδεινόσαυρε???

ΤΣΑΓΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφού σας συγχαρώ δια την γραφή σας επιτρέψατέ μου να παραθέσω τα κάτωθι:
Πρῶτον, οἶμαι, τῶν ἐν ἀνθρώποις ἐστὶ παίδευσις , ὅταν γὰρ τὶς πράγματος κὰν ὀτουοῦν τὴν ἀρχὴν ὀρθῶς ποιήσηται , εἰκὸς καὶ τὴν τελευτὴν ὀρθῶς γίγνεσθαι , καὶ γὰρ τὴ γῆ οἶον ἂν τὶς τὸ σπέρμα ἐναρόση, τοιαῦτα καὶ τὰ ἔκφορα δεῖ προσδοκᾶν , καὶ ἐν νέῳ σώματι ὅταν τὶς τὴν παίδευσιν γενναίαν ἐναρόση ,ζῆ τοῦτο καὶ θάλλει διὰ παντός του βίου , καὶ αὐτὸ οὔτε ὄμβρος οὔτε ἀνομβρία ἀφαιρεῖται .

Μετάφραση: Τὸ πρῶτο θαρρῶ ἀνάμεσα στὰ ἀνθρώπινα πράγματα εἶναι ἡ παιδεία.Γιατί ὅταν κάνει κανεὶς σωστά την ἀρχὴ ἑνὸς ὁποιουδήποτε πράγματος , τὸ πιθανότερο εἶναι ὅτι σωστὸ θὰ εἶναι καὶ τὸ τέλος.
Ἂς ποῦμε : Ἀνάλογη μὲ τὸ τί εἶναι ὁ σπόρος ποὺ θὰ σπείρουμε στὸ χῶμα θὰ εἶναι καὶ ἡ σοδειὰ ποὺ περιμένουμε . Ἔτσι καὶ στὴν περίπτωση τῆς παιδείας : Ὅταν μέσα σ’ ἕνα νέο σῶμα φυτέψουμε γνήσια καὶ ἀληθινὴ παιδεία , τὸ σῶμα αὐτὸ ζεῖ καὶ θάλλει σὲ ὅλη του τὴ ζωὴ καὶ οὔτε ἡ βροχὴ οὔτε ἡ ἀναβροχιὰ μπορεῖ νὰ τὸ ἀφανίσει .
Τα έγραψαν 2.500 χρόνια πριν.
Ιάσων Α

simple man είπε...

mbiker,
Ναι την χώρα μου την άλωσαν νομοταγείς. Πώς λοιπόν να μην δίνω δίκιο στους "άνομους";

BlackJack,
πάντα θεωρούσα ότι όποιος τόλμησε να τα βάλει με τη σκεπτόμενη νεολαία είχε άσχημα αποτελέσματα. Εσο σκεπτόμενος.

Ανώνυμε 6:03,
Μετά από αυτό οι απαντήσεις για την κατάντια του "Τέλους" έχουν δοθεί. Ευχαριστώ για την επίσκεψη και για την τιμή.

Iptamenos Ollandos είπε...

Για άλλη μια φορά άγγιξες την ψυχή μου (ξέρεις να μιλάς την γλώσσα της ψυχής) αλλά και ανέδειξες έναν υγιέστατο προβληματισμό για μια απόφαση που σφίγγει και άλλο την θηλιά (αλήθεια πόσο ακόμα περιθώριο έχει;) στο λαιμό της κοινωνίας. Γιατί η κοινωνία είναι οι σχέσεις των ανθρώπων και δεν μπορεί οι σχέσεις με τα παιδιά μας να καθορίζονται από απαγορεύσεις, ποινές και καταστολή.

Ξέρεις ότι ο θεσμός του σχολείου σε όλες τις βαθμίδες του έχει ως σκοπό να παράγει λοβοτομημένες υπάκουες, παραγωγικές και ιδιοτελείς μηχανές. Δεν συμφέρει την "κοινωνία" να πάρουν τα εφόδια για να μπορούν να διαμορφώνουν την δικιά τους άποψη. Το ρόλο του σχολείου αναλαμβάνουν αργότερα τα ΜΜΕ και τα αποτελέσματα μπορείς να τα διακρίνεις σε κάποιους ανώνυμους προλαλήσαντες.

Και κάτι ακόμα. Ο μοναδικός πλούτος της ανθρωπότητας είναι τα παιδιά της. Όμως οι Κύριοι μας σκέφτονται αλλιώς: Η δύναμη μιας χώρας και κατά συνέπεια η δικιά Τους είναι τα παιδιά. Πρέπει λοιπόν να "προστατέψουν" την περιουσία Τους. Εκεί αποβλέπει και αυτή η απόφαση και όχι στην προστασία των σχολείων...

simple man είπε...

Ιπτάμενε,
είναι τραγικό εκπρόσωπος Δικαιοσύνης να προσδιορίζει το σχολείο ως "Δημόσια Υπηρεσία". Είναι αισχρό ότι αυτό πέρασε χωρίς καμία αντίδραση από κανένα κόμμα αλλά και από καμία συνδικαλιστική οργάνωση καθηγητών. Γιατί αν προσδιορίζεται έτσι, τότε να δίνεται στους μαθητές μισθός, ένσημα, επιδόματα, δικαίωμα κλαδικών οργάνωσεων και δικαίωμα απεργιών.

yannidakis είπε...

"καταχωρηση τσι μερας" για την Πεμπτη συμφωνα με την ομωνυμη λιστα του yannidakis live, η καταχωρηση σου τουτη.
Καληνωρίσματα :[

BlackJack είπε...

Simpleman, επέτρεψέ μου να πιστεύω πως δεν είναι θέμα σκέψης και προβληματισμού...Είναι θέμα συνείδησης!!!

Αυτή η τόσο μικρή λεξούλα...
Οι περισσότεροι δεν τη συλλάβησαν ποτέ...ορισμένοι τη μετέτρεψαν σε κουτάκι και όποτε ήθελαν και θέλουν την ανοίγουν (όποτε τους συμφέρει για την ακρίβεια)...κάποιοι ελάχιστοι περπατάνε με το κεφάλι ψηλά και δεν καίγονται από τον ήλιο, διότι οι ακτίνες του καθρεφτίζονται στην κουβέντα αυτή...

Συνείδηση λοιπόν...ή δεν έχεις και ζεις πλανόμενα ευτυχισμένος...ή έχεις και ζεις μοναχικά δυστυχισμένος...

ΤΣΑΓΙΑ!!!

simple man είπε...

Yannidakis,
...............

Black Jack,
η συνείδηση είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει στην κωλότσεπη όλων και πολύ μικρή για να τους χορτάσει όλους.
ΧΑΜΟΜΗΛΙΑ!!!!

tiktos είπε...

simple man επειδή σε θεωρώ πολύ ευγενικό άτομο και από τα γραφτά σου καταλαβαίνει κανείς ότι δεν πετάς κουβέντες στον αέρα,για τον λόγο αυτό και επειδή δεν θέλω να παρεκτραπώ θα πω μόνο ότι συμφωνώ με τον σχολιασμό του mbiker

simple man είπε...

Tiktos,
η παρεκτροπή είναι το αλατοπίπερο μιας ευγενούς ύπαρξης.

Ανώνυμος είπε...

‘Στη Μαρία της Γ΄Λυκείου’
Με κοίταζες στα μάτια ζητώντας ελπίδα,δίπλα στα σπασμένα θρανία,τις κομματιασμένες καρέκλες ,το διαρρηγμένο κυλικείο της κατάληψης ‘των άλλων’.
Τα τεράστια μάτια σου σαν να ήθελαν να διαβάσουν άπληστα τον κόσμο γύρω σου.
Τα χέρια σου να σκίζουν τον αέρα μ’ αυτήν την απίθανη αίσθηση του σχήματος και της αρμονίας προς τον χώρο.
Έχεις την ιδιότητα περισσότερο από κάθε τι άλλο να ζητάς κινητήρια οράματα,άφθαρτες λέξεις.
Γιατί ,πώς,ποιός,πότε!
Γεννήθηκες από φτωχούς γονείς,που δούλευαν και οι δυό τους για να μεγαλώσουν εσένα και τη μικρότερη αδελφή σου,εργάτες άρχοντες της αξιοπρέπειάς τους.
Ονειρευόσουν να δεις τη νέα γενιά να κατακτά τον κόσμο.
Πάλευες μόνη σου με τα μαθήματά σου για την γνώση ,για τις αξίες, αντιλαμβανόμενη απόλυτα, ότι είναι το μόνο πράγμα που σου ανήκει.
Όταν έφτασε η ώρα που οι άλλοι άρχιζαν τα φροντιστήρια για να πάνε από τη B Λυκείου στην Γ Πέρυσι το καλοκαίρι κατάλαβες ότι για σένα η ώρα αυτή δεν έφτασε
Ήξερες πώς αν έφευγαν τα 400-500 ευρώ θα έλειπαν πράγματα από το σπίτι.
Πατέρα, είπες,θα προσπαθήσω μόνη μου,με τους δασκάλους μου στο σχολειό και θα τα καταφέρω!
Τόλεγες και το πίστευες!
Θα τα καταφέρω πατέρα!
Δεν είναι δυνατόν να μου στερήσετε τ’ όνειρο σε άκουσα να φωνάζεις στη συνεύλευσή σας.Εγώ δεν πάω φροντιστήριο.
Σ’ έβλεπα λιτή σαν αρχαίο επίγραμμα. Σεπτή σαν βυζαντινό ξωκλήσι.
Είσαι μειοψηφία,Μαρία .Αποτελείς εξαίρεση Μαρία.Πρέπει να επιβιώσουν όλοι.
Ο άνεργος είναι στοιχείο επαναστατικό νοιώσε το.
Ονειρεύεσαι τους ανθρώπους που θα δούλευαν μαζί σου ,συνεργάτες φίλους, συντρόφους, κοινωνούς στις χαρές και τις λύπες σου,τις αγωνίες και τα ξενύχτια σου.
Η ιστορία της κοινωνικής σου τάξης έχει γραφεί με αίμα.
Τώρα νάσε ,κοιτάς τους βαμμένους με κόκκινα και μαύρα χρώματα τοίχους του μέχρι χθές πεντακάθαρου σχολειού σου και αναζητάς τους τιμητές των ονείρων στα δεκάξι σου.
Εγώ στα πενήντα βλέπω τα μεγάλα μνημεία των ηρώων της επανάστασης.
Πολιτισμός λες είναι το αντίθετο της βαρβαρότητας.
Προσπαθούν να σε πείσουν ,το κόμμα ,τα κόμματα, τα συντoνιστικά, τα ιδιωτικά και ολοι, ζητούν τα κομμάτια σου και αύριο την ψήφο σου.
Αγωνίζομαι για σένα Μαρία.
Εσύ …κοιτάς τον κόσμο δίπλα σου, τους συμμαθητές σου , που επιμένουν να σε βοηθήσουν, τους γονείς των, που δείχνουν λύπηση σε σένα, τα δικά τους παιδιά πάνε φροντιστήριο.
Κοιτάς εμένα ζητώντας ελπίδα , πολιτισμός σου λέω είναι αξιοπρέπεια, παιδεία, σεβασμός, ανθρώπινες σχέσεις.
Η παιδαγωγική μας παρέμβαση Μαρία, αδυνατεί να εξουδετερώσει τις κοινωνικοπολιτικές παρεμβάσεις στην επανάσταση των ΄΄αλυσίδων’’ και των ‘’λουκέτων΄’.
Πολλά τα συμφέροντα καλή μου.
Μιλάς μαζί μου και έχεις ‘τράκ’ , είναι ένα μικρό δείγμα του μεγαλείου σου.
Μια γνησιότητα που ακόμα και στη σκουριασμένη διοίκηση του τόπου μας καταφέρνει να δώσει μια δροσερή αναστάτωση.
Η υπουργός δεν αναμιγνύεται στις καταλήψεις, άκουσες το πρωί.
Το ξέρω καλά Μαρία μένεις άγρυπνη γιατί εσένα δε θα σε κοιμήσουν ποτέ.
Μαρία ,μη πάψεις να ελπίζεις. Μου δίνεις ζωή ,Μαρία.

Ο δάσκαλός σου

Ανώνυμος είπε...

Άγαπητέ Simple Man είμαι ο "ανώνυμος" 17 Νοέμβριος 2009 12:33 μμ, εκτιμώ απεριόριστα πολλά από τα γραπτά σου και για το λόγο αυτό θα ήθελα τη γνώμη σου για το υπαρκτό πρόσωπο της Μαρίας σε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ της χώρας μας.Ευχαριστώ.

simple man είπε...

Ανώνυμε 12:58 που ήσουν ο Ανώνυμος 12:33 (περνάνε τα χρόνια κι ακόμη ανώνυμοι είμαστε),
η Μαρία είναι από τα θαύματα της φύσης και τα λάθη του πολιτισμού. Είμαι από αυτούς που θεωρώ την δημόσια εκπαίδευση υποχρέωση και την ιδιωτική δικαίωμα. Τελείωσα βλέπεις από πείσμα δημόσιο σχολείο. Τώρα θα ήθελα να είχα τελειώσει ιδιωτικό. Θα ήθελα να έβαζα τους γονείς πληρωτές να δανειστούν για να με αντιμετωπίζουν ως άνθρωπο και όχι όχι αναλώσιμο. Από περηφάνια δεν το έκανα. Λάθος. Ούτε η Μαρία θα το κάνει. Και αυτό είναι λάθος διότι έτσι χάνουμε την ουσία των ανθρώπων. Δεν θα άλλαζε σε τίποτε η Μαρία αν πήγαινε φροντιστήριο, αν δεν επέμενε στην περηφάνια της. Η ίδια θα ήταν μόνο που θα είχε το γενετήσιο δικαίωμα της μόρφωσης και της παιδείας.
Ας κατανοήσουμε ότι Παιδεία στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Είναι πολιτικές προκαθορισμένες δεκαετίες τώρα. Τα παιδιά είναι αυτοκίνητα παρατεταγμένα σε δημόσια πάρκινγκ και οι καθηγητές παρκαδόροι. Επόμενος σταθμός τα Κομματικά Πανεπιστήμια και στο βάθος το ξεπουλημένο μεροκάματο. Βάση προγράμματος και ύλης τα μυαλά δεν ξυπνάνε. Σε σχολεία φυλακές οι έφηβοι δεν γελάνε. Τι το θέλεις το πτυχίο και την αναγνώριση όταν στα 16 σου έχεις σταματήσει να γελάς;
Η Μαρία θα μπει στην μηχανή του κιμά, θα πάρει μία μισή μόρφωση από τα κατειλημμένα σχολεία (έτσι μου είναι φωτιά θέλουν) ώσπου η ανάγκη θα την οδηγήσει σε δύο δρόμους: Ή στο ρουσφέτι ή στο μισό μεροκάματο. Άλλωστε το βλέπεις, η Υπουργός το έχει χεσμένο το σχολείο και τα παιδιά. Δεν αναμιγνύεται στις καταλήψεις που και σε αυτές υπάρχουν Μαρίες.
Και η Μαρία που ξέρεις και που εγώ ήξερα κάποτε, θα μείνει ανάμνηση μιας κοπελιάς που είχε όνειρα σε λάθος τόπο. Μιας ύπαρξης περήφανης που πρέπει να υπάρχει για να μας θυμίζει ότι κάποτε κάναμε κι εμείς όνειρα.

Με μελαγχόλησες πολύ, δάσκαλε, μέρα που' ναι σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Simle Man σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου, νάξερες πόσες φορές με έχεις μελαγχολήσει εσύ, τέλον πάντων. Στα 53 πιά προσπαθώ ακόμα να ξεχάσω τον ήχο της σφαίρας που με άφησε να ζώ ακόμη όταν πέρασε η άτιμη, δέκα εκατοστά από το αριστερό αυτί μου στις 17 Νοέμβρη του 1973 έτσι σήμερα με έκανε να πώ στο Σχολείο μου πώς αν μάθω να ερμηνεύω αυτή τη χωρίς λέξεις γλώσσα ,τότε θα μπορέσω να ερμηνεύσω τον κόσμο. Εξακολουθώ να είμαι ανώνυμος.
Σε ευχαριστώ για μια ακόμα φορά.

simple man είπε...

Εγώ σ'ευχαριστώ που ακόμη μελαγχολείς...δάσκαλε.

grsail είπε...

Προς τον ανώνυμο δάσκαλο 17 Νοέμβριος 2009 2:30 μμ, που ήταν 17 Νοέμβριος 2009 12:58 μμ, που ήταν 17 Νοέμβριος 2009 12:33 μμ, που όμως για εμένα δεν είναι ανώνυμος αφού πριν λίγο μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο.

Επίσης προς το simple man που είναι μεν ανώνυμος αλλά δεν είναι αφού είναι ο φίλος μου ο simple man.

Αγαπητοί, ήθελα να πω ότι τίποτα δεν χάνεται. Δεν χάνεται, διότι δεν επιτρέπουν οι Μαρίες να χαθεί ! Αυτές οι Μαρίες είναι παράξενες … μοιάζουν με τις φωνές των παππούδων που έρχονται από το παρελθόν αλλά μοιάζουν και με τις ανταύγειες του μέλλοντός μας που αχνοφαίνονται στο ορίζοντα.

Αυτές οι Μαρίες, οι ακατάβλητες μαμές του μέλλοντος, αυτοί οι νέοι και σοβαροί Έλληνες (έχω δύο τέτοιους στο σπίτι μου) που είναι _καλύτεροι_ από εμάς τους προηγούμενους υπόσχονται τα πάντα, μπορούν τα πάντα !

Τίποτα δεν χάνεται … τίποτα δεν τελειώνει ! Όλα αρχίζουν ξανά και ξανά !

simple man είπε...

grsail,
Εφόσον οι Μαρίες της ζωής μας, κατάφερα μέσα από έναν υπολογιστή να κάνουν τρεις γνωστούς-άγνωστους να μιλούν για την αξία του να είσαι Μαρία, τότε πραγματικά τίποτε δεν έχει χαθεί. Ούτε γι' αυτές, ούτε για μας.
Να'σαι καλά που συμμετείχες σ'αυτή την ανεκτίμητη μελαγχολία.