Τζάμπα άντρες

// // 23 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Έχω να επιλέξω ανάμεσα σε έναν σοσιαλιστή και σε έναν ακροδεξιό. Ανάμεσα σε έναν Μεσογειακό και έναν Βόρειο, σε έναν Έλληνα και σε έναν Ευρωπαίο. Αν το κάνω συναισθηματικά η επιλογή θα είναι εύκολη. Αν το κάνω με συνείδηση του τι θέλω να ακούσω η επιλογή είναι επίπονη. Όταν όμως μιλάμε για αλήθειες πρέπει να ξέρουμε να βάζουμε στην άκρη το συναίσθημα. Θα επιλέξω τον ακροδεξιό Βρετανό ευρωβουλευτή, Νάιτζελ Φάρατζ, που ζήτησε τον λόγο με λεβεντιά (ακόμη και αν η λέξη αυτή δεν υπάρχει στο αγγλικό λεξιλόγιο) από τον πρόεδρο της Ε.Ε, Χέρμαν Βαν Ρόμποϊ.: "…από τότε που αναλάβατε έχουμε δει την Ελλάδα να υποβιβάζεται, σε τίποτα περισσότερο από ένα προτεκτοράτο. Κύριε, δε νομιμοποιήστε επ’ ουδενί να κατέχετε αυτή τη θέση, και μπορώ να πω με σιγουριά, ότι μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος της πλειοψηφίας του βρετανικού λαού που λέει: «Δεν σας γνωρίζουμε δεν σας θέλουμε κι όσο πιο σύντομα αποσυρθείτε, τόσο το καλύτερο»".Προτεκτοράτο λοιπόν. Αυτή είναι η αλήθεια από έναν εκπρόσωπο μιας Δύναμης που ξέρει καλά το πώς στήνονται τα προτεκτοράτα. Ήρθε ο ψυχρός και γκρίζος Άγγλος να ζητήσει εξηγήσεις από την ευρωπαϊκή εξουσία για το ποιο σκηνικό στήνεται παγκοσμίως, με τις ευλογίες της Ε.Ε, πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων. Όταν λοιπόν τις τελευταίες ημέρες έχουν ξαμολύσει τα ελληνικά βουλευτικά τσοπανόσκυλα σε κάμπους και ραχούλες για να καθησυχάσουν τον λαό ότι «και οι ίδιοι ως βουλευτές λαός είναι», κάνουν άτιμο παιχνίδι. Διότι οι εκλεγμένοι γνωρίζουν αυτό που γνωρίζει και ο Άγγλος ευρωβουλευτής. Μόνο που αν και ορκίστηκαν να προφυλάσσουν τον λαό αλλά και να υπερασπίζονται τα δίκαιά του, ρίχνουν στάχτη στα μάτια του. Τα λαϊκά παιδιά της διπλανής πόρτας με το σοσιαλιστικό σηματάκι στο πέτο μπροστά σε ένα αγγλάκι που δεν μάτωσε τα γόνατά του σε αλάνες αλλά σε γκαζόν, μοιάζουν με αντρικές καρικατούρες.
Γιατί λοιπόν δεν λένε την αλήθεια στον λαό που τους ψήφισε παρά μόνο παίρνουν οδηγίες από ένα ύπουλο σύστημα για το πώς θα οδηγήσουν το κοπάδι στην σφαγή; Διότι αν δεν ισχύει ότι το σχέδιο είναι προμελετημένο και ότι για Προτεκτοράτο ούτε λόγος, γιατί δεν έπιασαν από το γιακά τον φλούφλη Άγγλο, ζητώντας του τον λόγο; Η απάντηση είναι απλή. Για να ζητήσεις τον λόγο πρέπει να έχεις balls. Όχι εκείνα με τα κεφτεδάκια. Τα άλλα, αυτά που οι εκλεγμένοι σοσιαλιστές τα θυμούνται μόνο όταν μιλάνε σε έναν ήδη πολιτικά ευνουχισμένο λαό.

23 σχόλια:

tiktos είπε...

Εκτός από τα balls,πρέπει και η διατροφή να μην βασίζεται μόνο σε δανεικά.
Έξοχος για άλλη μια φορά.

Sogal είπε...

Όπου και να ...κοιτάξεις, η Ελλάδα σε πληγώνει. Αυτό όμως, που σε πληγώνει πιο πολύ, δεν είναι οι βρόμικοι δρόμοι και τα κακόγουστα κτήρια. Είναι η αδιαφορία, το βόλεμα, οι εξαργυρωμένες συνειδήσεις. Είναι ο Καιάδας που χωρίζει τα διαφημιστικά χαμόγελα απ' την κρυφή σου μελαγχολία. Είναι οι άνθρωποι που σε πληγώνουν. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που όσο κι αν τους βαράει η Ελλάδα, αυτοί δεν πληγώνονται με τίποτα.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

κλάπ, κλάπ, κλάπ, κλάπ...
ο ήχος απο το χειροκρότημα είναι...

simple man είπε...

Tiktos,
τελικά από ό,τι φαίνεται αυτά τα δανεικά δεν είναι και τόσο δανεικά. Τα προτεκτοράτα δεν παίρνουν δανεικά απλά κάνουν την δουλειά για την οποία έχουν δημιουργηθεί. Να είναι αναλώσιμα.

Sogal,
τελικά ας μας πει κάποιος σε εμάς τους πεισματικά ρομαντικούς, ποιος μας πληγώνει; Η Ελλάδα ή οι διαχειριστές της;

Wishamaster,
για ποιανού το show δε μου είπες. Του Βρετανού ή των τσοπανόσκυλων;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "Simple Man",
Μην πέφτεις στην παγίδα του Βρετανού Ευρωβουλευτή !!!
Κατ'αρχάς, κατοικώ μόνιμα στις Βρυξέλλες και κατέχω άριστα τα ευρωπαικά θέματα.
Πρώτον, ο συγκεκριμένος Βρετανός ευρωβουλευτής εργάζεται για λογαριασμό σημαντικών αμερικανικών λόμπυς και όλος ο κόσμος εδώ το γνωρίζει πολύ καλά.
Δεύτερον, σε λίγες μέρες (στις 22 Μαρτίου) κυκλοφορεί ένα βιβλίο του με τίτλο ”Nigel Farage FIGHTING BULL”και, όπως το διαφημίζει ο ίδιος, θα κάνει πάταγο μιας και πρόκειται για την αυτοβιογραφία του.
Για τον λόγο αυτό έκανε την επίθεση στον Πρόεδρο της ΕΕ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο - για να προκαλέσει σάλο στους κόλπους της ΕΕ και να διαφημιστεί ο ίδιος και το βιβλίο που πρόκειτο να κυκλοφορήσει. Θέλει, δηλαδή να πουλήσει όσα περισσότερα βιβλία μπορεί. Δυστυχώς, σε πολλούς τομείς είναι συνήθης η πρακτική αυτή και σχεδόν πάντα πετυχαίνει.
Τι έπρεπε, δηλαδή να κάνει ο Βελγικής καταγωγής Πρόεδρος; Να αρχίζει να πέφτει στο δικό του επίπεδο, αρχίζοντας να του ανταποδίδει τους ίδιους χαρακτηρισμούς, όπως συμβαίνει στην ανατολή, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ή να πλακωθούν στο ξύλο, όπως τα έχουμε δει σε φονταμενταλιστικά κράτη;
Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια για τον κύριο αυτό και τα περί υποστήριξής του στην Ελλάδα είναι “φούμαρα”. Απλώς εκμεταλλεύεται τα πάντα για χάρη της προβολής του νέου του βιβλίου.

simple man είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,
σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες μόνο που ακόμη αναρωτιέμαι πόσα βιβλία θα πουλήσει στην Δύση λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι Προτεκτοράτο μέσα στην Ευρωβουλή; Επίσης αν αυτό δεν αληθεύει γιατί δεν ζήτησαν να ανακαλέσει οι δικοί μας "καθαροί" Ευρωβουλευτές και βουλευτές. Όσο για τις ανατολίτικες τακτικές αν και ανήκω στην Δύση, θα ήθελα να τις δω να εφαρμόζονται (χρόνια έχουμε να το δούμε) εγχώρια, ειδικά όταν τα τσοπανόσκυλα αμολιούνται προς φύλαξη του κοπαδιού.
Και πάλι σας ευχαριστώ.

staxti είπε...

Ω ρε κάτι παλικάρια με κεφτεδάκια που θα μας σώσουν!!

ΥΓ:Πάντως το ξανθό τους πάει.

Iptamenos Ollandos είπε...

Ωραίος!
Εντελώς ακατάλληλοι είναι αδελφέ και την πληρώνουμε όλοι μας...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

το χειροκρότημα ήταν απλά για την ανάρτηση σου simple...
συμφωνώ με τον ιπταμενο Ολλανδό, τελείως ακατάλληλοι...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Άσχετο, αλλά επειδή το έχω βιώσει στο μπλόκ μου, και με αφορμή κάποιος να κατηγορηθεί όταν αναπαράγει την άποψη ενός ανθρώπου που ανήκει ιδεολογικά σε αντιθετο χώρο, είναι πολύ άσχημο σε αυτόν τον αχταρμά ιδεολογιών να στιγματίζουμε ανθρώπους είτε ως αναρχικούς είτε ως ακροδεξιούς ειδικά αν δεν έχουμε διαβάσει το σύνολο της άποψης τους. Με έχουν χαρακτηρίσει και τα δύο ... άλλοι πχ ενώ με είχαν link μετά την ανάρτηση μου με το μεταναστευτικό με έβγαλαν θεωρώντας με τι? ακροδεξιο? επειδή υποστηρίζω οτι σε σημαντικά θέματα θέλω να γίνεται δημοψήφισμα? επειδη λέω οτι μου φταίνε οι πολιτικές και όχι ο μετανάστης άνθρωπος?
Ξέρεις νομίζω γιατί συμβαίνει αυτό...
Η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης δεν χωρά σε περιοριστικές πρακτικές και καλούπια "ιδεολογικών χώρων"...

grsail είπε...

... είμαι βέβαιος ότι τον κο Φάρατζ δεν τον πήρε ο πόνος για την Ελλάδα :-)

Ο τρόπος που μίλησε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν βαθύτατα αγενής και προκλητικά λαϊκίστικος ... άνθρακες ο θυσαυρός !

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά μίλησε ευθέως, ως κύριος θά 'λεγα, όχι ως χαμίνι που μασάει τις λέξεις του γιατί φοβάται μην τον πάρουν πρέφα τι απάτη και ύβρη αποτελεί η παρουσία του (ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΣ ΛΕΩ Ω!). Οι χαρακτηρισμοί ακροδεξιός μπαίνουν σήμερα απ' τη μαύρη προπαγάνδα όπως παλιά έλεγαν "ακροαριστερός". Οι πραγματικότητα αυτών των δοτών προέδρων και φυτευτών παραγόντων παντού και στην Ελλάδα είναι ότι γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι το Σύνταγμα και την κοινή γνώμη της χώρας. Υπακούουν ως φαίνεται σε κάποια υπέρτατη αρχή εκτός των συνόρων μας, που ο πρωθυπουργός αναφέρει ως "παγκόσμια διακυβέρνηση" και έργο τους είναι κάτι που περιγράφουν ως "πράσινη ανάπτυξη". Σε όλες τις περιστάσεις χρησιμοποιούν τις έννοιες και τις εκφράσεις των προέδρων των ΗΠΑ. Ακολουθούν σε όλα τα θέματα τη συλλογιστική των αμερικανικών και εγγλέζικων δεξαμενών σκέψης και των μυστικών τους υπηρεσιών. Βρίσκουμε ολοένα και περισσότερους τέτοιους παράγοντες σε κάθε χώρα να ξεχωρίζουν ζητώντας την κατάργηση των εθνών πλην των "περιούσιων" φαίνεται και των αγγλοαμερικανικών.
YΓ. Μπορείτε να βάλετε το λίνκ για το σχετικό βίντεο, το 'χω στο μπλόγκι μου πάνω δεξιά κοτσαρισμένο.

Φώντας είπε...

Α μίλαγε και ένας μπουρδουκλεμές "Ελλην" έτσι. Τζάμπα άντρες, τζάμπα μάγκες, τζάμπα πολύτιμο αέρα αναπνέουν. Θα δούμε κι άλλα.
Υπόκλιση.

Unknown είπε...

Ανάγκη ξυνεμάχουν... αναγκαστοί στρατεύοντες. Υπήκοοι, υποχείριοι με το ύψιλον προσκυνημένο. Ούτε καν προτεκτοράτο. Την καλησπέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Μερικές φορές και μόνο με μια τέτοια «επιλογή»
μπορείς να πεις πολλά , και να δείξεις άλλα τόσα..
Καλό βράδυ

M

simple man είπε...

Staxti,
κεφτεδάκια τα μπιφτέκια ήταν στο τέλος! Το ξανθό πηγαίνει με όλα, με το πράσινο δε αναδεικνύεται!

Ιπτάμενε,
αυστηρώς ακατάλληλοι για νοήμονες.

Wishmaster,
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η αλήθεια και το δίκαιο δεν έχουν ταυτότητες.

Grsail,
για τα τσοπανόσκυλα έχεις καμία γνώμη; Οσο για το λαϊκίστικος ε, εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να τους ξεχωρίζουμε κάτι τέτοιους. Έχουμε και πολλούς βλέπεις.

neotera,
σε ευχαριστώ για την παραπομπή στο βίντεο. Μας κρύβουν κάτι. Από την στιγμή που μας κρύβουν νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φορέσουν φούστες. Εμπριμέ...με ήλιους και αστέρια.

Φώντα,
Φουσκωμένα παντελόνια με αέρα και φουσκωμένα μυαλά με χρήμα. Ο,τι χειρότερο μας έκατσε. Τα σέβη μου.

Γιώτα,
ναι και είναι εν αγνοία μας. Κοινώς εσχάτη προδοσία.
Την καλησπέρα μου.

Μ.,
η επιλογή με λογική θέλει κότσια δε λέω, αλλά το συναίσθημα είναι αυτό που στο τέλος σε πονά.

alfazita είπε...

Για άλλη μια φορά υπέροχος και καυστικός
Που να βρεθούν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές…….έχουν δουλειές …..μάλλον δεν έχουν καταλάβει γιατί τους έστειλαν εκεί …η…το έχουν καταλάβει πολύ ΚΑΛΑ!!

Σε πρόσφατη συμμετοχή μου στην επιτροπή αναφέρων κατά της Ελλάδας έμαθα από πρώτο χέρι τι κάνουν στις Βρυξέλλες

Απόστολος

τάκης τυρταίος είπε...

Καλησπέρα simple.
Άντρες;
Ευνούχους ψηφίζουμε σε τραβεστί
δημοκρατία.Άντρες τέλος.

simple man είπε...

Alfazita,
είσαι τυχερός γιατί εμείς ακόμη ψάχνουμε να βρούμε στοιχεία από τις μεταφράσεις.
Καλό απόγευμα

Τάκη Τυρταίε,
μην τους ψηφίζετε λοιπόν. Άντρες υπάρχουν αλλά όχι σε τέτοια μέρη.

Ροζαλία είπε...

Καλημερα. ...τ αγγειά που γιναν θυμιατα και τα κερια λιβανια....

simple man είπε...

Καλησπέρα...όπως το' πες.

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικό

simple man είπε...

Ανώνυμε,
να είσαι καλά. Την καλησπέρα μου.