Σκοτώσαν τον Μοχάμεντ

// // 20 comments
Κατερίνα Γκαράνη
Παραλίγο να σιωπήσω. Η συνήθεια του να μην μιλάς για την αδικία που σε πνίγει παραλίγο να με κάνει απάνθρωπο. Με τις κομματικές ιαχές να ηχούν ακόμη στα αφτιά μου και με τα μάτια στραμμένα για το πόσο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επηρεάσει το πορτοφόλι μου, ξέχασα να είμαι άνθρωπος.
Σκοτώσαν τον Μοχάμεντ. Τον «έφαγαν» λέει σε ένα υπόγειο υπάλληλοι του κράτους που εγώ πληρώνω. Σκοτώσαν τον Μοχάμεντ και εμείς καθόμαστε να κοιτάμε τα e mail μας και να αλληλοδιαβαζόμαστε σαν να είναι μία συνηθισμένη είδηση ο θάνατος από βασανιστήρια. Σχεδόν μήνα κλείνει νεκρός και δεν έμαθα από καμία επίσημη επώνυμη δημοσιογραφική πηγή αν ιατροδικαστής τον εξέτασε και αν οι συμπατριώτες του είχαν λεφτά για κάσα. Πρώτη είδηση έχουν τα μπούτια της ξανθής βουλευτού αλλά τα αιματώματα από τα ηλεκτροσόκ δεν τα είδα πουθενά. Όχι, δεν είμαι αιμοσταγής, αλλά θέλω να δω πόσες πληγές μπορεί να χωρέσει ένα κορμί αλλόθρησκου. Να δω αν τα μάτια του ήταν κλειστά ή η φρίκη ξεθώριασε και την τελευταία του ευτυχισμένη ανάμνηση από την ξένη χώρα που ήρθε. Να δω αν το δέρμα του είναι λευκό και καθαρό ή σκούρο και άπλυτο όπως τόσων ξένων που τριγυρίζουν «αυθαίρετα» ανάμεσα μας. Να διαπιστώσω ότι ο μελλοντικός θάνατός μου είναι ίδιος με τον παρελθόντα δικό του.
Σκοτώσαν τον Μοχάμεντ από το Πακιστάν Έλληνες πολίτες με τις ευλογίες όλων μας. Και μην ακούσω τώρα αντιδράσεις από κανένα πολιτικό χώρο και από κανέναν πολίτη συμπεριλαμβανομένης και της αφεντιάς μου. Την βλέπαμε την ιστορία που θα πάει. Την είχαμε και σε λέξεις και σε εικόνα και εμείς σιωπούσαμε. Βλέπουμε κάθε λεπτό πως αυτή η χώρα που στηρίχθηκε στους άγραφους νόμους της ελευθερίας και της ανθρωπιάς να μεταλλάσσεται στο ακριβώς το αντίθετο.
Εφόσον λοιπόν θεωρούμε δεδομένο ότι ο βασανισμός μέχρι θανάτου ενός ανθρώπου είναι είδηση για ψιλά γράμματα, τότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι στα ίδια καλώδια που έβαλαν την καρδιά του Μοχάμεντ να βάλουν και την δική μας.
Σκοτώσαν τον Μοχάμεντ κι εγώ απλά πληκτρολογώ.

20 σχόλια:

Iptamenos Ollandos είπε...

Η Εκτελεστική εξουσία εκτελεί,η Δικαστική εξουσία σιωπά, η Νομοθετική εξουσία σιωπά, ο Τύπος σιωπά, εμείς πληκτρολογούμε. Δεν υπάρχει σωτηρία.
(Και να δεις που σε λίγο θα απαγορέψουνε και το να μιλάς...)

MARAKOS είπε...

αίσχος!

simple man είπε...

Ιπτάμενε,
κατά τ' άλλα ο λαός σφάζεται για το δικαίωμα του εκλέγειν. Για το δικαίωμα του λέγειν, μούγκα.

Marakos,
Τουλάχιστον....

tiktos είπε...

ΑΞΙΟΣ

pocodragon είπε...

τα να πω κι εγώ που πια δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα μπούτια μα ούτε και τα μυαλά?... Αποκτήνωση;

simple man είπε...

pocodragon,
Οχι, απογοήτευση.

BlackJack είπε...

Αποκτήνωση!!! Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει πλήρως την κατάσταση...Ο Έλληνας πλέον ενδιαφέρεται μόνο για την επιβίωσή του. Δηλαδή, πόσα λεφτά έχει κάθε φορά στην τσέπη του!!! Θα μου πείτε, εσύ αποτελείς εξαίρεση??? ΟΧΙ!!!

Πραγματικά όμως, φτάνω στο σημείο να ψάχνω με το δίκανο έναν ΑΝΘΡΩΠΟ. Εκείνον που θα του πω...κοίτα μάγκα, με απασχολεί αυτό κι αυτό και δε μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια...και θα πει ναι εεε???Κι εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι...και δε θα είναι τριαλαλι τριαλαλο ή να με κοιτάει σαν εξωγήινο...

Εκεί φτάσαμε...στη ζωή της ΑΓΕΛΗΣ. Απλά, υπάρχουν που και που κάποιοι εξωστρακισμένοι που πορεύονται μόνοι τους...

Εγώ πλέον ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑ απο τη δική μου αγέλη και ψάχνω να βρω τον επόμενο απομονωμένο συνομώτη.

ΤΣΑΓΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΗΝΗ1-Ο Φάμπιο μπαίνει στο λεωφορείο
να πάει στο Πανεπιστήμιο.
ΣΚΗΝΗ2-Στην επόμενη στάση μπαίνουν δύο νταήδες με στρατιωτικές μότες και μόλις τον βλέπουν τον κλωστούν χωρίς λόγο.
ΣΚΗΝΗ3-Κανένας δεν αντιδρά,μάλιστα έχω την εντύπωση ότι κάποιοι το χαίρονται κιόλας.
ΣΚΗΝΗ4-Κάποιος κύριος σε αναπηρικό καροτσάκι τους φωνάζει να σταματήσουν και του λένε..'Σκάσε σακάτη'
Αυτά που περιγράφω δεν είναι ταινία αλλά κάτι που έζησα.Ο Φάμπιο(Ιταλός οπότε μελαχρινός)πήγε για 2 μήνες στην Αγγλία να βελτιώσει τη γλώσσα.Όμως
δεν ήταν ξανθός και γαλανομάτης και ήταν ξένος.
Τότε πίστευα ότι στη χώρα μου δε θα ζούσα ανάλογους ρατσισμούς.
Ότι ο Έλληνας που ένιωσε τι σημαίνει μετανάστευση και καταπίεση
θα ήταν πιο ευαίσθητος σε τέτοια φαινόμενα.
Είχα αποφασίσει να μη κάνω σχόλιο σ'αυτό το κείμενο ώσπου διάβασα σε άλλο βλογ ένα επαγγεματία δημοσιογράφο(που πάω στοίχημα ότι σε λίγο καιρό θα τον βλέπω πάλι στο γυαλί)να έχει όλα τα στοιχεία ότι κάτι άλλο έγινε με μαφίες και άλλα τέτοια.
Δικαιωμά μου λοιπόν να μιλήσω κι εγώ για επικοινωνιακή χούντα όπου οποιαδήποτε άλλη άποψη θεωρείται πλαστή.
Για ένα είμαι σίγουρος.Ότι η βία φέρνει βία και πολιτισμός σημαίνει ότι ο ασθενέστερος κάτοικος αυτής της χώρας θα αντιμετωπίζεται όπως και ο δυνατότερος.EL

Ανώνυμος είπε...

H αποδοχή του Αλλου όπως είναι, η εξατομικευμένη εικόνα που μεταφέρει το βλέμμα μας αποτελούσε διακριτικό σήμα του νεοέλληνα, της αντίληψής του. Μια δραστήρια κοινωνικότητα, που έχουμε οι περισσότεροι, η οποία προστατεύει από ασυνάρτητες έριδες, διωγμούς, λαθεμένες γενικεύσεις, αγελαία συμπεριφορά που τόσο συχνά παρουσιαζονται στους πιό πειθαρχημένους λαούς.
Νεώτερα

simple man είπε...

Black Jack,
Πού είναι αυτοί οι εγγραμμένοι κομμουνιστές, πού είναι οι αριστεροί και αριστεριστές, πού είναι οι σοσιαλιστές, πού είναι οι άνθρωποι ωρέ; Πού είναι; Τουλάχιστον ας κατεβάσουν από τα επίσημα κομματικά γραφεία τους φωτογραφίες ανθρώπων που βασανίστηκαν για την διαφορέτικότητα τους και για την επιμονή τους να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι σε κάποιες άλλες εποχές. Για άλλη μια φορά: "Τα στερνά μετρούν τα πρώτα".
Καλέ έκανες και έφυγες από οποιαδήποτε αγέλη. Οι αγέλες είναι για να κρύβουν την δειλία των ατόμων.

El,
ούτε εγώ ακόμη δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτός ο λαός κατάντησε έτσι. Το παρακράτος πάντα είναι παρακράτος αλλά κάποτε νομίζω ότι υπήρχε πατρίδα.

Νεώτερα,
Νομίζω ότι οι περισότεροι από εμάς "κατάπιαμε" έναν θάνατο από βασαναστήρια με μεγαλύτερη ευκολία από ότι θα καταπίναμε ένα κεφτεδάκι.

Ανώνυμος είπε...

Και τωρα η πραγματικότητα:
ο Μοχάμεντ πεθανε δυο σχεδον εβδομάδες μετα την αποφυλάκιση του απο την αστυνομία.
Τον σκοτωσε καποιος δικος του που ονομάζεται ΑΛΙ ΣΙΝΤΙ (ο τονος στην παραλήγουσα)

Η δολοφονια εγινε παρουσία μαρτυρων με τελετουργικό τρόπο οπως συνηθιζεται στο Πακισταν.

Το πραγματικό θυμα ηταν ενα παιδακι απο το Πακισταν που ειχε πεσει στα χερια του Μοχαμεντ.

Λάμπρος Κερεντζής είπε...

Τελικά μήπως κάνουμε ένα λάθος με το να να την πέφτουμε στον Έλληνα και την αδιαφορία του λες και επειδή είναι Έλληνας πρέπει να τον διακρίνει μια άλλη ευαισθησία. Μερικές φορές με αφήνετε έκπληκτο για την ιδέα που έχετε για τους Έλληνες. Τους θεωρείτε κάπως, Ακόμα και το ορθογραφικό λεξικό, τους θέλει με το ε κεφαλαίο. Ο Έλληνας δεν διαφέρει από κανένα άλλον. Όπως όλοι οι άλλοι λαοί έτσι και ο ελληνικός βρίσκεται εκτεθειμένος σε ένα απάνθρωπο σύστημα το οποίο τον αποξενώνει για να τον εκμεταλλευτεί. Μέσα σε αυτό το σύστημα οι αποστάσεις έχουν μεγαλώσει και παρ΄ όλο που ο Μοχαμετ είναι τόσο κοντά μας είναι και τόσο μακριά έτσι ώστε να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα διότι μας στέρησαν την αλληλεγγύη

Λάμπρος Κερεντζής είπε...

Και μην ξεχνάτε ότι βασανιστήρια υπήρχαν πάντα στην Ελλάδα, για ρωτήστε τα φτωχά πρεζάκια όταν τα συλλαμβάνει η αστυνομία πως τους φέρονται. Εμένα δεν με εκπλήσσει τίποτα και τα περιμένω όλα. Καθάρματα που κάνουν κατάχρηση εξουσίας υπάρχουν παντού,σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας. Από το μικρό υπαλληλάκο μέχρι τον υπουργό.

simple man είπε...

Ανώνυμος 12:37πμ,
Πόσα "δελτία τύπου" και πόσες ιατροδικαστικές εκθέσεις θα βγουν ακόμη για έναν θάνατο από "παθολογικά αίτια". Πρώτη φορά ακούω "τελετουργικό τρόπο" και μία "έκθεση" ιατροδικαστή που βγήκε από το πουθενά να μην αναφέρει ούτε ένα σημάδι! Απ' ό,τι καλαβαίνω ένας "ΑλΙ ΣΙΝΤΙ" θα την πληρώσει για άλλη μία φορά και καμιά δεκαριά Πακιστανοί που "συμμετείχαν" στο "έγκλημα" με το να το αποκρύψουν. Καθόλου φαντασία δεν έχουν στον "θάψιμο" στοιχείων, χρόνια τώρα. Θα μου πεις, Ανώνυμε, αν είχαν φαντασία θα χρησιμοποιούσαν ακόμη ηλεκτροσόκ; Ακόμα και στο όνομα του "δράστη" το κεφάλι δεν δούλεψε καθόλου. Δεν τον ονόμαζαν καλύτερα "ΑλΙ ΚΑΣΣΕΤΑ"; (Τον τόνο στην παραλήγουσα).



Λάμπρο Κερεντζή,
Έχεις σε όλα δίκιο. Ισως να μεγαλοποιούμε τα πράγματα όταν αναφερόμαστε σε Έλληνες. Έλα όμως που μας πονάει. Πές το μαλακία, πες το κόλλημα, πες το εμμονή. Μια φορά μόνο να πούνε την αλήθεια. Αυτή που στοιχίζει καθημερινά ανθρώπινες ψυχές. Από τον πρεζάκια που περιμένει 20 μήνες προφυλακισμένος άνευ λόγου, τον μετανάστη που βασανίζεται άνευ λόγου μέχρι εμάς τους δύο που περιμένουμε τα πάντα κι όμως αυτή την στιγμή συζητάμε για την κατάντια της εξέλιξης, με σοβαρό λόγο!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη και για την κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Simple θα συμφωνήσω και με σένα και με τον Λάμπρο και με τον Ανώνυμο (18/10, 12:37 πμ)

Η αγραμματοσύνη και η βαρβαρότητα της αστυνομίας ανέκαθεν ήταν ένα οδυνηρό αγκάθι ενάντια στην πρόοδο της κοινωνίας. Αλλά στην περίπτωση της ανάρτησής σου, αν ο Πακιστανός δεν έπεφτε στα χέρια της αστυνομίας, θα έπεφτε ένας 15χρονος στα χέρια του Πακιστανού. Φυσικά το ένα δεν αναιρεί ούτε δικαιολογεί το άλλο.

simple man είπε...

kommatoskylo,
Σε λίγο θα βγει καινούργιο δελτίο τύπου που θα λέει ότι στο σπίτι του Μοχάμεντ βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ήταν μέλος της Αλ Κάιντα και ότι ο 16χρονος Πακιστανός ήταν ανηψιός του Ομπάμα. Χέσε CIA...

BlackJack είπε...

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με το παραμύθι της κατάχρησης εξουσίας, των καλών και των κακών μπάτσων και όλες τις πίπες που ακούγονται από την εκάστοτε εξουσία...

Η αστυνομία, όπως και ο στρατός, το λιμενικό κ.λπ. είναι κατασταλτικές προεκτάσεις του κράτους για να επιβάλει την εξουσία του...Πειθήνια όργανα που εκτελούν διαταγές...

Κάθε μέλος της αστυνομίας, όταν υπάγεται σε αυτή, γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να του ζητηθεί, ή που μπορεί να φτάσει ως ζώο που είναι...

Δε μιλάμε για ανθρώπους κύριοι...ΤΕΛΟΣ στα παραμύθια...Οι υπο φυσιολογικές συνθήκες, χωρίς πορείες και γήπεδα, άνεργοι ΜΑΤατζήδες που πλάκωσαν στο ξύλο τους συνταξιούχους και έσκαγαν τα λάστιχα-έριχναν ζάχαρη στα ντεπόζιτα των τρακτέρ των αγροτών και οι λιμενικοί που πέταγαν στη θάλασσα τους λιμενεργάτες επειδή απεργούσαν,επί ΠΑΣΟΚ, δεν είναι άνθρωποι...ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ!!!

Οι ασφαλίτες που πλάκωναν τον Κύπριο φοιτητή στις μάπες κατηγορώντας τη ζαρτινιέρα και ήταν ασπίδα των χρυσαυγιτών για να σκοτώσουν τους Πακιστανούς, επί ΝΔ, δεν είναι άνθρωποι...ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ!!!

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ!!!!!

Και μη μου πει κανείς, ότι την κάνουν τη δουλιά για βιοποριστικούς λόγους, για την οικογένεια, τα παιδιά και την επιβίωσή τους!!!Το παιδί του μπάτσου, αν το ρωτήσεις αν είναι περήφανο για το ξύλο που έχει ρίξει ο πατέρας του στις προηγούμενες περιπτώσεις...θα σου πει αμέσως...ΝΑΙ...ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ!!!

Ε...λοιπόν...και σε κάθε μπάτσο που θα πάθει ότι του είναι γραφτό να πάθει...ΘΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ...Ε, κάποια στιγμή πρέπει να καταλαβαίνουν και οι ίδιοι οι δίποδοι στρουμφοειδείς οργανισμοί ότι επικίνδυνος ειμαι κι εγώ απεναντί τους, διότι οι μόνοι επικίνδυνοι έως τώρα είναι οι ίδιοι απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και τους παππούδες τους!!!

ΤΣΑΓΙΑ!!!

simple man είπε...

Black Jack,
ουδέν σχόλιο

kakalon είπε...

Παρακαλώ μη βρίζετε τα ζώα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κοιμάστε βαθιά όλοι. Το πρόβλημα είναι το πως βρέθηκε ο χασάν και όλοι οι χασάν εδώ και στην ευρώπη. στην αγγλία δεν κυριαρχούν οι λευκοί αλλά οι σκουρόχρωμοι και το πιο κοινό όνομα για τα παιδιά είναι το μαχάμεντ που πήρε την θέση του μπομπ.
Ξυπνάτε ρεεε!!!! αφήστε τα αντιρατσιστικά παραμύθια και δείτε γύρω σας τι συμβαίνει!!!
Τυχαίος επισκέπτης